Engasjert programleder for Lotto

Engasjert programleder for Lotto

-Å være programleder for Lottosendingene er både fint og godt. Det er så moro å være med på å forandre menneskers liv på en fin måte. Jeg har også en voldsom tro på at jeg skal vinne når jeg spiller Lotto, så da ser jeg alltid på sier hun og ler.

Engasjert programleder for Lotto

- Jeg har vært med i organisert idrett siden jeg var liten og har selv en sønn som spiller fotball. Spillemidlene betyr alt for idrett, kultur og frivilligheten i Norge, sier den ferske programlederen for Lotto-sendingene Jannicke Weeden.

AV: Sverre Houmb

Hamar: - Alle som arbeider med frivillighet i lag og foreninger bør hylles! Jo, det mener jeg, de bør hylles med jevne mellomrom, sier Jannecke Weeden og ler sin trillende latter. Den nybakte programverten for Lotto, Viking Lotto og Joker har selv spilt fotball i alle årsklasser, vært speider og aktiv i mange idretter som ung. Hun vet hvor viktig det er med engasjement.
- Vet du, jeg synes kritikerne av Norsk Tipping bør forstumme. Norsk Tippings samfunnsbidrag er så enormt og spillemidlene er så utrolig viktige.  Jeg har vært med i organisert idrett siden jeg var liten og har selv en sønn som spiller fotball. Spillemidlene har betydd alt for idrett, kultur og frivilligheten i Norge.  I USA blir de som orker å drive frivillighet for unger i den mest motvillige alderen hyllet for innsatsen.  I Norge er frivilligheten mer organisert, til stede og det er fantastisk. Men en ting er amerikanerne bedre på, og det er ros. Jeg skulle ønske folk heiet litt mer på hverandre, så kudos fra meg til Gunnar Bakke, sier Jannecke og ler. Gunnar Bakke var speiderleder for Panda 1 på Husøy, Janneckes gamle speidertropp, og har vært den som lærte Jannecke å knytte knuter, sette opp telt og spikke pølsespidd.
- Vet du, hadde det ikke vært for speider`n og de engasjerte lederne hadde det ikke vært mye fart i de turene jeg har med mine barn i skog og mark. Jeg er veldig glad for at jeg nå kan lære mine sønner, Elias og Caspian å spikke og fyre bål.  Jeg heier VELDIG på at spillemidlene går til frivillighet, sport og kultur, sier hun engasjert.

Husøy

Tønsberg 1976: Jannecke blir født og vokser opp på Husøy, en liten øy mellom Tønsberg og Nøtterøy. – Det er veldig fint der, et paradis for barn.  Jeg er vant til å arbeide fra jeg var liten og på Husøy begynner man å skrelle løk når man er 14 år og går gradene derfra. Jeg har gjort utrolig masse rart og har blant annet solgt oljeblandet bensin til båtmotorer på marinaen i Tønsberg. Dermed er jeg en racer på 2,5 %-regning, sier hun og ler.
Husøy er en liten vakker øy som aldri ble det nye Tjøme.
- Jeg hadde det veldig fint der. Det var bare guttelag på Husøy, men en venninne og jeg fikk spille med guttene til vi var 16. Jeg drev også med sprangriding og er autorisert ponnimåler, sier hun.
Også innen strandvolleyball og innevolleyball var hun aktiv i flere år.
- Tro det eller ei, det fungerte bra, selv om jeg er hele 1,62 høy, sier hun og ler.
Høyden ble dernest avgjørende for karrieren.
- Etter et par dager på befalsskolen forsto at jeg var for lav for politihøyskolen . I stedet ble det ex.phil , Oslo Merkantile Høyskole og BI hvor jeg studerte markedskommunikasjon.

USA

Så gikk turen til USA for å bli skuespiller.
-Jeg tilbrakte et år i Hollywood, en opplevelse som ga en del morsomme historier, men det var ikke festlig når vi var der. Jeg bodde med Lasse som i dag er mannen min på Wynona Boulevard nedenfor scenen Griffith Park. Lasse er amerikansk statsborger og da vi ville være i USA lengre enn de tre månedene et turistvisum gir, så vi giftet oss i Las Vegas, sier hun.
  Jannecke var på mange auditioner,  blant annet En engel iblant oss  og i ni episoder av Judge Judy,  noe hun selv beskriver som en ikke altfor god daytimeserie.  Hollywood var heller ikke så gjestmildt og hjertelig som hun hadde håpet.
- Jeg ville fullføre skolen og trivdes ikke så godt i Hollywood. Hvis du ikke kan gjøre noe for showbizmenneskene er de ikke så interessert i å være venn med deg, sier hun.
  Det ble ikke Hollywood, det ble Østmarka.  Jannecke reiste hjem til det siste året på BI og arbeidet i friluftsbarnehage ved siden av studiene.
- Jeg laget gapahuker i Østmarka, lekte og studerte, og dernest fikk jeg selv barn. Da Elias var 5 mnd fikk jeg jobb i TV2.

TV

-Jeg har gjort masse rart på TV. Jeg har vært programleder for Ordjakten, så Kjendisjakten, Fagerstrand - Vi bygger en drøm, Familiens ære og til slutt Idol-nachspiel, og da hadde jeg begynt i Kanal 24.
Der var hun programleder for Kulturprogrammet SAAB sammen med Rune Nilsson.  Så hadde hun sitt eget reiseprogram og samarbeidet med Espen Thoresen.
- Da jeg kom tilbake fra mammaperm var kanal 24 nedlagt så da ble det Monster produksjonsselskap.
 Nå blir Jannicke å se på Lottosendingene sammen med Ingeborg Myhre.
-Å være programleder for Lottosendingene er både fint og godt. Det er så moro å være med på å forandre menneskers liv på en fin måte.  Jeg har også en voldsom tro på at jeg skal vinne når jeg spiller Lotto, så da ser jeg alltid på sier hun og ler.