18-årsgrense på alt spill

18-årsgrense på alt spill

Norsk Tipping ser på spill med penger som en voksenaktivitet. Derfor innfører vi i dag 18-årsgrense på alt spill i alle kanaler.

Samtidig som 18-årsgrensen innføres, implementerer Norsk Tipping et frivillig verktøy som spillerne kan bruke for å sette grenser for sitt spill i alle kanaler.

- Rammeverk av ansvarlighet
Norsk Tipping har selv foreslått å innføre 18-årsgrensen, noe Kulturdepartementet har støttet. Innføring av 18-årsgrense er også i tråd med hva andre regulerte spillselskaper i Europa har gjort og gjør.

-Norsk Tippings samfunnsoppdrag er å tilby attraktive spill innenfor ansvarlige rammer. 18-årsgrensen og grensesettingsverktøyet er, i tillegg til allerede implementerte tiltak, med på å bygge det rammeverket av ansvarlighet som vi ønsker å ha rundt alle våre spill, sier Torbjørn Almlid.

18-årsgrensen gjelder for alt spill i alle kanaler. Ettersom Norsk Tipping har obligatorisk registrert spill, vil aldersgrensen bli regulert og kontrollert gjennom spillerkortet. Unntaket er Flax, som ikke er registrert, derfor vil alderskontrollen for dette spillet foregå manuelt. Ansatte i kiosker og butikker er imidlertid vant til å be om legitimasjon fra kunder som vil kjøpe andre produkter underlagt 18-årsgrense, deriblant Oddsen.

En utvidelse av 18-årsgrensen
18-årsgrense er ikke noe nytt for Norsk Tipping. I elektroniske kanaler og på våre spillterminaler har vi alltid hatt denne grensen, og for Oddsen har det vært 18-årsgrense siden 2004.

Spillere som er under 18 år ved innføringen av aldersgrensen får refundert kr 60 for sitt Spillerkort, og eventuelt beløp på spillerkonto vil bli overført til kundens tilknyttede bankkonto. De kan imidlertid beholde Spillerkortet dersom de ønsker det. Norsk Tippings spillerkort er nemlig et ID- og betalingskort, slik at kortet kan benyttes til tjenester som ligger utenfor Norsk Tipping. For eksempel Altinn.no, Komplett.no, Posten.no og Lånekassen på Internett. Spillerkortet blir imidlertid stengt for spill fram til kortholder fyller 18 år.

Les mer om Norsk Tippings grenser her