Norsk Tipping søker om tillatelse til nettspill

Norsk Tipping søker om tillatelse til nettspill

Norsk Tipping søker om tillatelse til nettspill

Norsk Tipping har søkt Kulturdepartementet om tillatelse til å starte med nye spill på Internett.

Norsk Tipping har søkt Kulturdepartementet om tillatelse til å starte med nye spill på Internett. Selskapet ser dette som et nødvendig grep for å kunne oppfylle sitt samfunnsoppdrag, som er å tilby ansvarlige og attraktive pengespill som kanaliserer nordmenns spillelyst inn til regulerte tilbud.

- Norsk Tipping er forpliktet til å være mest mulig relevant for de som vil spille. Uten attraktive spill kan ikke Norsk Tipping sørge for at mest mulig av pengespillingen i Norge skjer innenfor ansvarlige og kontrollerte rammer. Dersom selskapet ikke tar nye grep på den digitale spillarenaen, vil markedet ligge åpent for mer aggressive nettaktører som opererer fra utlandet i strid med norske lover og regler, sier adm. dir. Torbjørn Almlid.

Flere varianter

Norsk Tipping skal ikke etterligne de utenlandske bettingselskapene, men utvikle folkelige og underholdende varianter av nettspill som rettet mot det brede lag av befolkningen.

- Vi tror at spill via nettet i langt større grad vil være en sosial møteplass for underholdning og spenning, og ønsker nettspill som tar denne utviklingen på alvor. Vi skal utvikle moderne spillopplevelser med morgendagens kunde for øye, sier Almlid.

Norsk Tipping har søkt om å få tilby spill i fire kategorier på nettet: Underholdningsspill, kasinospill, skrapespill og bingo.

Velger bort

Norsk Tipping skal ikke tilby klassiske mekaniske automatspill med ensidig gamblingfokus. Spillene skal ikke ha progressive elementer som «binder» spilleren og gjør det vanskeligere å avslutte. Vi skal selvfølgelig ikke drive aggressiv og kynisk markedsføring eller kundeoppfølging som for eksempel direktemarkedsføring mot spillere som har ekskludert seg.

Norsk Tipping tilbyr heller ikke kommersielle eller økonomiske insentiver rettet mot enkeltspillere i form av registrerings- og reaktiveringsbonuser, VIP-nivåer for utvalgte kundegrupper, insentiver basert på spilleaktivitet eller automatisk spill (autoplay).

 

Ansvarlighetsverktøy

Norsk Tipping baserer ansvarligheten på to viktige prinsipper.  - For det første blir det obligatorisk for spillerne å sette grenser for hvor mye man vil bruke, før man ønskes velkommen som spiller på nettet. Ønsker man å senke disse grensene underveis vil dette gjelde umiddelbart. Dersom spilleren ønsker å heve sine egne spillgrenser, vil ikke dette være mulig før det har gått minst 24 timer, forklarer Almlid.

Det andre prinsippet selskapets satsing hviler på, er at spilleren alltid skal ha full oversikt over spillet sitt. Det innebærer budsjett, full spillelogg, muligheten til å stenge seg selv ute, tilbud om selvtest og linker til hjelpeinstanser. Formålet er at spilleren selv kan ta informerte valg om sin egen spilladferd, noe ledende forskere anbefaler.

 

 

 Som statlig spillselskap kan Norsk Tipping ikke lukke øynene for utviklingen i markedet, konkurransesituasjonen og etterspørselen hos spillerne. Derfor mener Norsk Tipping det er riktig at selskapet tar opp hansken og tilbyr et stadig bredere og mer variert tilbud av pengespill – på en ansvarlig måte.