Yngvar vant 102 millioner i Eurojackpot

Yngvar vant 102 millioner i Eurojackpot

STAMKUNDE: Yngar Borgersen er stamkunde hos Meny Saga og synes det er ekstra gøy at vinner-kupongen ble kjøpt nettopp her. Her avbildet med kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping, Roar Jødahl.

Foto: Hanne Sætre

Yngvar vant 102 millioner i Eurojackpot

Her er mannen som fredag 3. mai 2013 gikk inn i historiebøkene. På første forsøk sikret nemlig Yngvar Borgersen seg hele 102 millioner kroner, og ble dermed den aller første nordmannen til å vinne førstepremiepotten i Eurojackpot!

- Sønnen min satt og så på sendingen, og når han så at det var en nordmann som stakk av med 102 millioner hadde han sagt: "den jævlen", også var det jo faren hans, smiler 63-åringen lurt.

Borgersen sitter bakoverlent i stolen på kontoret sitt i Skien. Når han ser ut av vinduet ser han rett ned på Meny Saga hvor han en tirsdag ettermiddag kjøpte sin aller første Eurojackpot-kupong. Den som endte med norsk premierekord.

På tyrkisk magedans

Da Eurojackpot-sendingen gikk av stablen fredag 3. mai, var Yngvar på forretningsreise og satt på Orient House i Istanbul og så på tyrkisk magedans. Telefonen hadde han lagt igjen på hotellrommet. Etter en hyggelig aften kom han tilbake til flere ubesvarte anrop, så han gjorde ett forsøk på å ringe opp igjen. Da fikk han svar fra Norsk Tippings automatiske telefonsvarer.

Hjemme satt kona på hytta og ante fred og ingen fare da hun på lørdag morgen fikk høre om mannen fra Skien som hadde vunnet 102 millioner kvelden før, når Yngar da ringte og fortalte at han hadde en ubesvart samtale fra Norsk Tipping sa hun: «Yngvar, det kan dreie seg om en veldig stor sum».

Lørdag formiddag kom bekreftelsen da kommunikasjonsrådgiver fra norsk Tipping, Roar Jødahl, endelig fikk tak i den historiske vinneren

Les mer om Eurojackpot her

Ingen hytte, bil eller båt

Borgersen innrømmer at det nok ikke har sunket helt inn ennå. Etter bekreftelsen fra Norsk Tipping om at det var han som hadde stukket av med førstepremiepotten på 102 millioner kroner, ble nyheten feiret med champagne sammen med de andre kollegaene som deltok på reisen. Forretningsreisen ble gjennomført som planlagt, og så var det rett på jobb mandag-morgen. Sammen med kona og sønnen driver Borgersen selskapet "Vann og Engergiteknikk", som driver med brønnboring.

- Det er klart det er mye penger, men så har jeg gode rådgivere rundt meg som kan hjelpe meg med hvordan jeg skal investere de. Mulig at familienbedriften vil få ett tilskudd slik at vi kan sette igang produksjonen av en borerigg vi har tenkt på lenge, forteller den jordnære 63-åringen.

Ellers han han ingen planer om verken noen dyr bil, hytte på fjellet eller dyr båt. Og på spørsmålet om han kommer til å tippe mer i fremtiden, svarer han med et smil:

- Nei, legger jeg tippingen på hylla. Nå er det noen andre sin tur til å vinne.