Mann vant 216 millioner i VikingLotto

Mann vant 216 millioner i VikingLotto

Da skjedde endelig det vi har ventet på så lenge - lykketallet dukket opp blant de seks vinnertallene i VikingLotto-trekningen! Og ikke nok med det - med norsk alenevinner knuses den 12 dager gamle rekorden! "Dagen derpå" er vinneren på jobb igjen og lever som før.

For bare 12 dager siden hadde Norsk Tipping tidenes høyeste utbetaling noensinne da en mann fra Skien vant topp-premien i Eurojackpot på 102 millioner kroner. I VikingLotto-trekningen onsdag 15. mai kom lykketallet 27, og aktiverte med det en norsk totalpott på utrolige 216 millioner kroner!

En mann fra Troms hadde prikket inn de seks rette tallene, og da det ikke var noen som hadde gjort det samme fra de andre medlemslandene, ble det tidenes premierekord! Eksakt 216.125.520 kroner er den svimlende summen som etterhvert vil overføres til mannens konto.

Da vi ringte rett etter at trekningen hadde gått på tv, var den glade 66-åringen allerede klar over hva som var i ferd med å skje. Kona hadde sett trekningen på tv, krysset av ett og ett tall på kupongen, og da alle seks tallene var i boks ropte hun etter mannen som var utenfor en tur. -Nå får jeg helt vondt i hjertet! Vinneren kan nesten ikke fatte hvor mye penger dette er snakk om, og sier at det bare er en helt fenomenal følelse.

- I går kikket vi litt på sydenturer, og ønsker oss veldig en tur til Gran Canaria. - Nå blir det nok tur på oss, og prisen er det jo ikke så farlig med lenger...

I det samtalen går mot slutten, kan tromsværingen fortelle at det neppe blir mulig å få sove denne første natten som multi-millionær.

På jobb igjen dagen derpå
Da vi snakket med tromsværingen torsdag formiddag, var han rolig og avslappet i forhold til alt oppstyret i media det siste halve døgnet. Han hadde sovet godt, og forsikret oss om at beina var godt plantet på jorda. Han innser at dette er en enorm sum med penger, og at omfanget er litt utenfor fatteevne. Sammen med kona ønsker han at anonymiteten ivaretas.

Naturlig nok gløder telefonene her på Norsk Tipping for å få greie på hvem denne mannen er. Inntil videre forblir det en hemmelighet. For Norsk Tipping er det viktigste å hjelpe vinneren og familien med hvordan de skal takle situasjonen. Det gjelder alt fra økonomi til om og i så fall hvordan offentligheten skal informeres om rekordgevinsten. Derfor kommer vi foreløpig ikke til å gå ut med i hvilken kommune vedkommende bor eller hvor han leverte vinnerkupongen.

Her er vinnerrekken som går inn i historiebøkene som den mest verdifulle noensinne:

13 - 15 - 27 - 28 - 38 - 39

Tilleggstallene er 31 og 35.

Fortsatt stor pott neste uke
Siden det har gått lang tid uten at lykketallet har blitt trukket ut i vinnerrekka, har den norske lykketallspotten stadig bygd seg opp. Den har allerede nådd taket på 100 millioner kroner på nytt. Det betyr at den totale potten i VikingLotto-trekningen neste onsdag vil være ca 110 millioner, fordelt som følger:

ca. 6 millioner i førstepremiepotten
ca. 4 millioner i internasjonal lykketallspott
100 millioner i norsk lykketallspott

Her kan du levere din VikingLotto!