116 supermillionærer så langt i år, lørdag ringes ca. 40 nye

116 supermillionærer så langt i år, lørdag ringes ca. 40 nye

SUPERLØRDAG: I tillegg til ordinær Lotto-trekning, er det duket for Supertrekning lørdag 18. desember. Pernille Storholm Skaret (t.v.), Lars Hulleberg, Pie Skagsoset Norseng (t.h.) og Line Troller gleder seg til å ringe rundt 40 ekstra millionærer.

Foto: Norsk Tipping

116 supermillionærer så langt i år, lørdag ringes ca. 40 nye

I 2021 vil over 150 heldige Lotto-spillere ha vunnet 1 million kroner i Supertrekning. Lørdag kveld ringer vi de siste ca. 40. Skulle det ringe fra 625 60 000, anbefaler vi sterkt å ta telefonen.

Se video med vinnerreaksjoner fra tidligere Supertrekninger lenger ned i saken.

Norsk Tippings vinnerteam er klare: Lørdag kveld skal ca. 40 ekstra millionærer ringes, da det er klart for årets siste Supertrekning i Lotto. Årets tre foregående Supertrekninger i Lotto har gjort 116 nordmenn til millionærer. 

- Vi gleder oss stort. Supertrekning er et skikkelig ringemaraton, men det liker vi godt. Tenk å snakke med så mange glade mennesker på én kveld, sier Line Troller - en av dem som sitter klar bak Telefonen fra Hamar lørdag kveld. 

Lotto har spillefrist kl. 18.00 lørdag

«Hæ? Jeg har jo ikke spilt?»

Det er mange som ikke kan begripe at de har vunnet når Norsk Tipping ringer ut til de heldige på Supertrekning. 

- Jeg har ikke spilt Lotto denne helga? undrer enkelte. 

Svaret er enkelt: I Supertrekning er alle rekker man har levert mellom forrige Supertrekning (18. september) og nå (18. desember) med i denne tilleggstrekningen. Det trekkes helt tilfeldig ut ca. 40 vinnere av samtlige innleverte rekker i denne perioden. 

Med andre ord: Har man spilt i perioden, har man ett eller flere lodd i hatten. Og, nei: En trenger ikke å ha noen rette for å kunne vinne.

- Mange blir svært mistenksomme, og det er forståelig. Er det flere uker siden man har spilt, er det kanskje litt rart at en blir oppringt med beskjed om at 1 million kroner er på vei inn. Men blir man oppringt fra vårt vinnernummer - som er 625 60 000 - er det bare å ta den - og deretter begynne å juble, sier Troller. 

LES OGSÅ: Hvordan er det å vinne i Supertrekning? I høst snakket vi med tidligere vinner Ann-Kristin om nettopp det.



Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.



Viste du dette om Lotto?

Før det braker løs lørdag kveld, varmer vi opp med noen tall og fakta om Norges desidert mest populære lotterispill. 

  • Lotto ble første gang trukket i 1986. 
  • Totalt er det trukket ut 7 086 Lotto-millionærer (før trekningen lørdag 18. desember)
  • Så langt i 2021 har 275 personer blitt Lotto-millionærer. Det betyr at vi vil få over 300 millionærer i år.
  • Det er Viken som leder fylkesstatistikken over Lotto-millionærer så langt i 2021 - foreløpig med 58 vinnere. Vestland (36) og Oslo (27) følger på plassene bak. 
  • Ser en på hvem som har flest Lotto-millionærer i forhold til innbyggere, er det imidlertid Troms og Finnmark som er på toppen, fulgt av Møre og Romsdal og Innlandet. Disse tre fylkene har henholdsvis 0.09, 0.08 og 0.07 Lotto-millionærer per 1 000 innbyggere i 2021.

Lotto har spillefrist kl. 18.00 lørdag

Gledeshyl

Kloke av erfaring har medlemmene i Norsk Tippings trekningsredaktører gjort klar ørene før Supertrekning-lørdagen. 

- Ja, de må nesten varmes opp. Det er ikke sjelden det kommer noen saftige gledeshyl fra den andre enden av Telefonen fra Hamar. Noen ganger har det vært ganske voldsomt, sier Line Troller og gliser. 

- Men ikke noe er bedre enn å høre folk hyle, brøle, le eller gråte av glede. Det er virkelig noe av det fineste med jobben min, og noe jeg aldri blir lei, legger hun til. 

Her er noen herlige vinnerreaksjoner fra tidligere Supertrekninger - der det selvsagt kom både hyl og latter:

            

 Vinnersjanse Supertrekning

Supertrekning i Lotto gjennomføres fire ganger i året. Dette er et tilleggsspill du automatisk er med på når du leverer dine ordinære Lotto-rekker. Her trekkes det ut flere tilfeldige vinnere av 1 million kroner. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Alle Lotto-rekker innlevert mellom to Supertrekninger er med i trekningen. Hver rekke spilt omgjøres til en deltagelse (lodd) i trekningen.

Vinnersjanse i Supertrekning er ca. 1:5,5 millioner per deltagende rekke. Forklaring: Hver uke overføres 7,35 prosent av premiepotten i Lotto til neste Supertrekning-pott, eller på mikronivå: 18,375 øre per rekke. Hvis potten eksempelvis er på 35 millioner kroner, betyr det at cirka 190 millioner rekker er innlevert, har bidratt til potten og er med i trekningen. 190 millioner delt på 35, gir ca. 1:5,5 mill. per rekke i vinnersjanse. Med andre ord vil vinnersjansen være fast, mens antall millionvinnere vil variere ut fra antall innleverte rekker. Jo flere innleverte rekker mellom hver Supertrekning, jo flere millionvinnere trekkes ut.  

Antall vinnere i Supertrekning i 2020 (1 million kroner hver) var 149. I tillegg vant 6 andelsbanker (1 andelsbank består av 10 personer hver - som hver seg vinner 100 000 kroner)

    

 

            

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2020: 11 700 616
  • Antall førstepremieutbetalinger i 2020: 174
  • Antall millionpremier i 2020: 174 (inkludert 40 andelsbankvinnere)
  • Høyeste premieutbetaling i 2020: 16 282 965 kr