Solskjær er fadder for grasrottrenerne

Solskjær er fadder for grasrottrenerne

Ole Gunnar Solskjærs fotballhjerte banker også for barnefotballen.

Moldes eliteserielag er ikke det eneste laget som får Ole Gunnar Solskjærs trenerhjerte til å banke. Han trener nemlig også sønnens guttelag hjemme i Kristiansund og Clausenengen.

– Når jeg kommer hjem litt ut på ettermiddagen, blir jeg som de fleste andre trenerforeldre: Spiser en litt for kjapp middag, og haster ut igjen på trening med junior, skriver Solskjær i en kronikk i VG.

 

Gleder seg

Rollen som fadder for Grasrottrener-utdanningen var den første jobben Solskjær tok på seg som Norsk Tippings ambassadør.  

– Hvert år vil dobbelt så mange som før få kompetanse som vil komme barn og unge i hele landet til gode. Ei oppdatert utdanning som tar i seg både faget og verdiene som er viktige for det vi driver med. Jo flere gode trenere, desto flere unge med gode opplevelser på hver trening, sier Solskjær.

Det er ikke alltid en lett jobb.

– Noen må lære å høre etter, noen å respektere dommeren. Andre trenger å huske alt det bra de utførte, og ikke at de bommet på en stor sjanse, sier Solskjær.

 

Gode rollemodeller

Han er glad for at NFF og Norsk Tipping nå går sammen om dette trenerløftet for barnefotballen.

– Ferdig utdannede Grasrottrenere kan lene seg på et felles sett med grunnholdninger og verdier, slik at det blir lettere å stå støtt i utfordringene som vil komme. De kan stå på feltet med troverdighet fordi de vet hva de gjør, både som trenere og rollemodeller, sier han.

Allerede i juni i år fikk de første fotballbarna møte Solskjær i Grasrottrener-utstyr. Den gang kom han som en overraskelse på sletta på Årvoll i Oslo.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var også tilstede på Årvoll og er glad for samarbeidet som nå er satt i gang.

- Her får man satt fokus på kompetanse på trenere i barn- og ungdomsfotballen. Det er midt i blinken. Jo flere som skolerer seg, jo bedre kommer norsk fotball til å bli, sier Høgmo. 

 

Bedre kår

Norsk Tipping er glade for å være med på samarbeidet.

- Vi er opptatt av at breddeidretten skal få bedre arbeidskår, så for oss er det veldig naturlig å bidra til et prosjekt som skal utdanne dobbelt så mange trenere til barnefotballen hvert år. Vi ønsker å være synlige og engasjerte i barn- og ungdomsfotballen og bidra til trener- og spillerutvikling, og ønsker å tilby barn og unge så gode treningsforhold som mulig. Det gjør vi med dette samarbeidet. Vi går inn i dette med et langsiktig perspektiv, sier kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping, Tonje Sagstuen.