Stem på din favoritt til Årets Grasrottrener

Foto: Lars Petter Pettersen

Stem på din favoritt til Årets Grasrottrener

172 trenere er nominert som Årets Grasrottrener. Nå kan du stemme frem din favoritt! 

I august lanserte NFF, Norsk Tipping og Norsk Fotballtrenerforening kåringen av Årets Grasrottrener, der man kunne nominere sin kandidat. Målet med kampanjen er å øke anerkjennelsen for trenere i barne- og ungdomsfotballen, og den utrolig viktige jobben de gjør for laget og lokalsamfunnet.  

Responsen har vært god og totalt 172 trenere er nå med i kampen om den gjeve tittelen, der vi ser etter Grasrottrenere som utmerker seg spesielt og gjør en ekstra innsats for å bidra til at barn og unge koser seg med fotballen. 

I tillegg til heder og ære vil klubben til vinneren av Årets Grasrottrener i hver krets motta 10 000 kroner. Klubben til den som vinner den nasjonale kåringen og blir Årets Grasrottrener i fotballen vil i tillegg motta 20 000 kroner, altså totalt 30 000 kroner til klubben som har den nasjonale vinneren. 

Fra 22. september startet den første av to stemmeperioder. Den første perioden varer frem til 6. oktober. Her skal man stemme på den grasrottreneren man mener bør bli Årets Grasrottrener i sin krets. En lokaljury kårer kretsens vinner blant de fem med flest stemmer. 

- Et luksusproblem å kåre Årets Grasrottrener

- Det vil bli et luksusproblem å kåre Årets Grasrottrener. Det er så utrolig mange dyktige og gode Grasrottrenere som gjør en fantastisk innsats hver uke for at barn skal få gode fotballopplevelser. Vi har fått inn veldig mange flotte kandidater og oppfordrer alle til å stemme på sin favoritt, sier Bo Folke Gustavson, fagansvarlig barn og ungdom i NFF.  

- Treneren er kanskje den viktigste rollemodellen i norsk fotball. Treneren er den som er der i barnas første møte med fotballen, og rollemodellen som tar vare på barna, tilrettelegger for god aktivitet, gir barna mestringsfølelse og utfordringer. Den gjør at barna føler tilhørighet og trygghet, og gjør at barna synes det er gøy med fotball. Vi trenger slike trenere og vi heier på dere, sier Preben Stai i Norsk Tipping. 

Stemmeperiode 2 begynner 1. november og varer til 14. november. Her kan man stemme blant de 18 kretsvinnerne på hvem man mener bør bli Årets Grasrottrener i fotballen. En nasjonal jury kårer vinneren blant de fem med flest stemmer. 

Utdeling av prisen skjer på cupfinaleseminaret lørdag 4. desember.