Om Belago

Belago er en samling interaktive spill som tilbys på en spillterminal fra Norsk Tipping. Belago finner du i bingohaller  i hele landet. Se kart for å finne en bingohall i ditt nærområde.

For å spille på Belago må du ha et kundeforhold hos Norsk Tipping. Dette får du hos din kommisjonær, eller du kan registrere deg på www.norsk-tipping.no

Spillene du finner på Belago er av typen hjulspill. I tillegg til gevinster i hvert enkelt spill kan spilleren også vinne en jackpot. Jackpotene er differensiert i en nasjonal variant og to lokale varianter.

Den nasjonale har en maksverdi på 50.000 kroner og de lokale har en maksverdi på 12.000 kroner.

hall_

 

Bakgrunn

I juni 2009 ga Kultur- og kirkedepartementet Norsk Tipping oppdrag med å utarbeide forslag til spilleregler for spill på Norsk Tipping spillterminaler i bingohaller. Disse spillereglene finner du her:
http://www.regjeringen.no/upload/KUD/Spill_og_lotteri/Spilleregler_terminalspill_bingohaller.pdf

 

Samtidig ble Lotteritilsynet bedt om å utarbeide forslag til endringer i bingoforskriften med tanke på regulering av øvrige sidespill og selve hovedspillet. Mer informasjon om endringene i bingoforskriften finner du på http://www.regjeringen.no/upload/KUD/Spill_og_lotteri/Bingoforskriften.pdf