Slik spiller du Bingoria

Om Bingoria

Bingoria er Norsk Tippings nettbingotilbud – et bingounivers der selvfølgelig bingospillet er sentralt. I Bingoria har vi Bingospill fra syv om morgenen til tre på natta, slik at du kan spille når det passer deg. Du kan chatte med spillere og chatverter mens du spiller mange morsomme varianter av 75- og 90- og 30-ballsbingo. Vil du spille litt mens du venter, har vi gøyale minispill som fyller et spennende mikrominutt frem til ny trekning starter - og her starter det trekninger hele tiden. Let`s go, Bingoria!

Hvorfor Bingo hos Norsk Tipping?

I 2012 fikk Norsk Tipping i oppdrag fra vår eier, Kulturdepartementet, å lansere nye nettbaserte spill, inkludert Bingo, som et ledd i å kanalisere nordmenns spillelyst inn i tryggere alternativer. Uregulerte pengespillaktører på internett omsetter for milliardbeløp hvert år, og overskuddet går til private aktører som motiveres av profitt. De markedsfører tungt og er svært synlige i mediebildet. Resultatet av dette ser man blant annet i statistikkene til Hjelpelinjen for Spilleavhengige, der spill som tilbys hos utenlandske spillaktører på nett utgjør flertallet av henvendelsene.

Slik spiller du Bingoria

Kom i gang

 1. Logg inn med Spillerkort, brukernavn/passord eller mobilapp.
 2. Velg beløp du ønsker å spille for.
 3. Du er nå klar til å spille. Lykke til! Dersom det er første gang du spiller, blir du bedt om å sette spillegrenser (penger/tid) og velge alias.

Ikke Norsk Tipping-kunde? Klikk her for å bli nettspiller!

Bingorom

Bingo spilles i ulike bingorom. Under Bingorom ser du hvilke rom som er åpne for spill. Romlogoene viser hvor lenge det er til neste trekning, pris per brett, bingotype (antall baller), antall spillere som er innlogget og jackpottens størrelse. Klikk på «Spill» for å åpne bingorommet. Spilleplanen viser oversikt over når de ulike bingorommene er åpne og hvilke bingotyper som spilles der.

Bingorom

Kom i gang


 1. Nedtelling til neste trekning. Når spillet starter, vises bingotrekningen her.
 2. Informasjon om neste trekning, herunder premiepott, vinnerkombinasjoner og jackpottens størrelse.
 3. Informasjon om spillet, innstillinger, lydinnstillinger og muligheten til å få nye brett.
 4. Spilleren kan plukke tre tall som er “DINE FAVORITT-TALL”. Disse vil da bli markert i rødt. Brettene vil bli sortert i rekkefølge basert på hvor mange «DINE FAVORITT- TALL» de inneholder.
 5. Her velger du hvor mange brett du ønsker å kjøpe, enten ved å klikke på de forhåndsdefinerte knappene eller ved å klikke «+» eller «-». Når du har valgt antall brett, må du klikke på «KJØP BRETT» for å bekrefte.
 6. Dersom du angrer på antall valgte brett, kan du trykke på «NULLSTILL», dette må gjøres før du trykker på «KJØP».
 7. Når du har valgt antall brett, må du klikke på «KJØP» for å bekrefte.

 8. Oversikt over tilgjengelige minispill, som du kan spille mens du venter på neste trekning.

 9. Dersom du trykker på «meny» knappen vil du bli sendt til «slik spiller du Bingoria» informasjonsvinduet.
 10. Chatvindu
  • Oversikt over tilgjengelige chatrom
  • Skriv inn dine innlegg i chat her
  • Vis venneliste
  • Viser spillere som er innlogget i chat. Påloggede chatverter vises øverst i rødt.
  • Trykk her for å publisere innlegget ditt i chatvinduet
  • Emoticons
  • Bingoanimasjon
  • Lås tekst slik at du kan lese tidligere innlegg uten at teksten forskyves ved nye innlegg.
  • Endre tekststørrelse i chatvinduet

Bingotyper

Bingoria tilbyr tre ulike typer bingo, 75-ballsbingo og 90-ballsbingo og 30-ballsbingo.

75-ballsbingo

Brettene i 75-ballsbingo består av 25 tall (5 kolonner x 5 rader). I trekningen trekkes det blant tallene 1 – 75. Dersom de trukne tallene befinner seg på brettet du har kjøpt, markeres tallet på brettet. Dersom du er første spiller som oppnår en vinnerkombinasjon, vinner du. Premieplan for hvert enkelt spill vises på øvre høyre side eller ved å klikke på «i»-knappen ved bingobrettene.

90-ballsbingo

Brettene i 90-ballsbingo består av 3 rader og 9 kolonner. Hver rad inneholder 5 tall og 4 tomme felt. I trekningen trekkes det blant tallene 1-90. Dersom du er første spiller som oppnår en av vinnerkombinasjonene, vinner du. Premieplan for hvert enkelt spill vises på øvre høyre side eller ved å klikke på «i»-knappen ved bingobrettene.

30-ballsbingo

Brettene i 30-ballsbingo består av 9 tall (3 kolonner x 3 rader). I trekningen trekkes det blant tallene 1-30. 


75-ballsbingo90-ballsbingo

Hvor mye koster bingo?

Pris per brett varierer. For eksempel er pris per brett i rommene Bingoria Vertshus og Bingoria Tivoli er 1 kr, men for noen trekninger vil det være «2 for 1» og under «Happy Hour» er det halv pris på brettene. Du velger selv hvor mange brett du ønsker å kjøpe, mellom 1 og 60. Maksimal innsats per trekning er 200 kr.

Automarkering og plassering brett

Instillinger

De oppropte tallene markeres automatisk på brettene dine. Du kan velge bort automarkering ved å endre innstillingene. Etter hvert som tallene ropes opp, vil også brettene som er i best posisjon til å vinne, vises først av brettene dine. Dette kan også velges bort ved å endre innstillinger. Innstillinger endres ved å trykke på - ikonet.

Toppremie og vinnersannsynlighet

Premiene i bingospillene avhenger av hvor mange spillere som deltar og hvor mye de spiller for. Total premiepott og premier for de ulike vinnerkombinasjonene for den aktuelle trekningen vises i spillvinduet. Total gevinstandel:75%.

Jackpot

Hvert rom har en tilhørende jackpot. For 30-balls bingo avsettes 10 % av innsatsen til jackpotten. For 75-og 90-balls bingo avsettes 5 % av innsatsen til jackpotten.  Jackpotten vinnes hvis en spiller får fullt brett innen et visst antall opprop. Beskrivelse av jackpottene finnes i spilleplanen. Størrelsen på jackpottene vises til enhver tid i bingorommet

2 brett for 1 krone

Nettbingo er et poolbasert spill og det er antall brett x pris per brett som bestemmer størrelsen på premiepoolen.  Alle som kjøper brett til disse trekningene tildeles 2 brett for hvert kjøpte brett.  Spillerne har dermed flere «lodd i hatten» til å vinne jackpoten. Variasjon i pris er en av egenskapene ved nettbingo som skiller det fra andre produkter, og skaper variasjon i spillet.

Chat

I bingorommene har du anledning til å chatte med andre spillere, i åpen chat og privat chat. Chatverter fra Norsk Tipping vil daglig være til stede, og skal sørge for å holde en god tone i chatten, være tilgjengelige for spørsmål og gjennomføre chatkonkurranser. I spilleplanen fremgår det når chatvertene er pålogget.

Chatkonkurranser

Chatkonkurranser er ekstra sjanser til å vinne i chatten. Det koster ikke noe ekstra å delta i chatkonkurransene, men for å delta må du ha kjøpt minst ett brett til gjeldende trekning(er). Chatvertene vil gjennomføre ulike konkurranser, og er du førstemann til å svare rett, vinner du en premie. Vilkår for å delta i chatkonkurranser er beskrevet i chatreglene.

Venner og privat chat

Det er mulig å sende venneforespørsler til andre spillere som er pålogget chat, slik at det er mulig å se når de er pålogget og starte en privat chat med disse spillerne.

Chat

 • For å sende vennespørsel, klikker du på navnet til spilleren du ønsker å legge til som venn og velger «Legg til venn».
 • I oversikten over innloggede spillere, vil spillere som er dine venner være markert med en stjerne.
 • De spillerne du har lagt til som venn, og som har godtatt venneforespørselen fra deg, kan du starte en privat chat med. Klikk på navnet og velg «Privat chat med venn». Dette vil da være en samtale som ikke vises for de andre spillerne. Privat chat kan bli overvåket.

Uønsket oppførsel i chat og privat chat

Dersom du anser andres spilleres oppførsel upassende, i åpen eller privat chat, kan du melde inn dette til Norsk Tipping. Ved å klikke på aliaset til spilleren og klikke på «rapporter uønsket oppførsel» kommer det opp et skjema der du forklarer hvorfor du rapporterer denne spilleren.

Oppforsel Oppforsel

Minispill

I bingorommene har du anledning til å spille et av våre spennende minispill når du venter på at neste trekning skal starte. Minispillene er enkle og underholdende spill som du spiller inne i bingorommet.

Spillvinduet

Øverst i spillvinduet finner du alltid en klokke og øverst til høyre finner du en «x» som lukker spillet og tar deg tilbake til spilloversikten. Nederst på skjermen finner du et knappepanel med følgende knapper:

Meny

Prøvespill

Prøvespill er ikke tilgjengelig.

Uferdige spill

Dersom du får et avbrudd i et minispill, start minispillet på nytt. Dersom du ikke fullfører spillet innen åpningstiden, vil innsats refunderes eller spillet fullføres og eventuell premie overføres til Spillerkonto. Dersom du lukker bingorommet før trekningen er fullført, vil bingotrekningen gjennomføres og eventuell premie utbetales.

Spillevett

Under Spillevett finner du flere verktøy som kan hjelpe deg å holde kontroll med spillingen din:

Spillegrenser

Har du ikke prøvd Bingoria på web/mobil/nettbrett tidligere, blir du bedt om å sette spillegrenser (penger/tid). Du kan endre grensene dine når som helst under Spillevett.

Du får også en påminnelse hver sjette måned hvor du kan vurdere om grensene dine fortsatt er fornuftige.

Spillegrenser

Spillepause

Du kan enkelt ta en spillepause for korte eller lengre perioder. Velger du spillepause fra Bingoria, vil ikke dette påvirke andre kategorier/spill.

Det er også mulig å bestille en lengre spillepause i form av en «permanent» utestengelse. 

Spillepause

Playscan™

Playscan er et banebrytende analyseverktøy som hjelper deg å holde kontroll med spillingen din. Ved hjelp av en selvtest og historiske spilldata, kan Playscan si om du har en sunn spillatferd eller om du er i ferd med å utvikle en usunn spillatferd.

Playscan™ er utviklet av ledende eksperter innen spillproblematikk.

Playscan

Åpningstider

Bingospill er tilgjengelig alle dager mellom kl. 07.00 – 03.00. Avvik kan forekomme i forbindelse med høytider.

 

Fortsatt noe du lurer på?

Ta kontakt med våre hyggelige kundebehandlere på Norsk Tippings Kundeservice via telefon [07770], chat eller melding. Eller se om du finner svar på spørsmålene dine via våre ofte stilte spørsmål.

Chatregler Bingoria

For at det skal være hyggelig å delta i chat har vi satt opp et sett med regler. Disse reglene er å anse som et minimum. Vi oppfordrer alle våre spillere til å ta hensyn til andre spillere og utvise nettikette, folkeskikk og sunn fornuft. I bingorommene er det to ulike varianter av chat:

 • Åpen chat: Chat som er åpen for alle. Alle som er innlogget i et chatrom vil se innlegg som legges ut.
 • Privat chat: Du kan starte en privat chat med spillere som du har på din venneliste. Det er kun den du starter en privat chat med som kan se dialogen.

Norsk Tipping har egne chatverter. Chatvertens rolle er å holde den åpne chatten levende ved å delta i dialogen og gjennomføre chatkonkurranser. Chatverten skal også være en moderator, slik at chatten blir brukt på en hensiktsmessig måte. Chatverten vil ikke delta eller involvere seg i privat chat, med unntak av situasjoner hvor det har blitt rapportert om uønsket oppførsel. Følgende regler gjelder for chatrom:

 • Ved innlogging i et bingorom, sier du deg automatisk enig i disse reglene. Norsk Tipping forbeholder seg retten til å endre/ redigere/ supplere regelverket for chatregler for bingorommene og chatkonkurranser. De til enhver tid gjeldende regler for chat vil være tilgjengelig på norsk-tipping.no. For ytterligere spørsmål til chat, kontakt Kundeservice.
 • Dine innlegg merkes med ditt valgte alias, men du er likevel personlig ansvarlig for dine egne innlegg. Dette innebærer at et eventuelt ansvar som følger av dine ytringer hviler på deg alene, og at du holder Norsk Tipping skadesløs for ethvert eventuelt krav fra tredjeperson som følge av dine innlegg.
 • Norsk Tipping oppfordrer til at det ikke oppgis opplysninger som personlig informasjon, innloggingsdetaljer, navn, adresse, telefonnummer og øvrige personlige opplysninger i chat.
 • I privat chat er du ansvarlig for dialog med andre spillere. Norsk Tipping har ingen forpliktelse til å involvere seg i eventuelle tvister som pågår i privat chat. Spillere kan rapportere om uønsket oppførsel også i privat chat. Norsk Tipping forbeholder seg retten til å overvåke også privat chat dersom det skulle være mistanke om uønsket oppførsel.
 • Norsk Tipping kan, uten forvarsel, utestenge spillere fra chat.
 • Chatvertene har til enhver tid myndighet til å slette alias som kan oppfattes som støtende. Dette kan forekomme på etterspørsel/varsling fra andre deltagere i chatrommet, eller hvor chatvert finner det er nødvendig. Denne beslutningen kan ikke overprøves.
 • All aktivitet i chatten logges, også privat chat. En slik logg kan brukes som bevis i eventuelle tvistesaker mellom Norsk Tipping og spillere.
 • Norsk Tipping har eksklusiv rett til å gjengi innlegg, i sin helhet eller forkortet versjon, i sammenhenger Norsk Tipping finner formålstjenlig.
 • Ved innlegg i chat gjelder følgende:
  • Ikke skriv innlegg som er trakasserende, sprer usannheter eller som på annen måte kan oppfattes som upassende eller støtende. Vis respekt for menneskers egenart og identitet, herunder privatliv, hudfarge, etniske opprinnelse, nasjonalitet og livssyn.
  • Ikke skriv innlegg eller del linker til noe som kan medføre straffeansvar, oppfordrer til kriminell handling, er ærekrenkende, rasistisk, diskriminerende, blasfemisk, truende, pornografisk eller på annen måte er i strid med norsk lov eller alminnelig folkeskikk. Innlegg som er strid med straffeloven kan bli politianmeldt.
  • Du forplikter deg til å følge norsk lov om opphavsrett. Du kan ikke kopiere artikler eller annet rettighetsbeskyttet materiale som er publisert i andre medier uten tillatelse fra rettighetshaveren. Du kan imidlertid sitere korte utdrag, men da med tydelig referanse til hvor innholdet har vært publisert og hvem som står som forfatter/komponist. Du er selv ansvarlig for at innlegget er i samsvar med åndsverkslovens bestemmelser.
  • Ikke skriv innlegg som på noen måte kan fremprovosere uheldig spilladferd.
  • Ikke legg ut gjentatte innlegg som kan oppfattes som spam. Unngå også bruk av kun store bokstaver i innlegg så langt mulig er. Versaler = roping i en chatkontekst.
  • Det tillates kun innlegg på skandinaviske språk eller engelsk.
  • Chat skal kun brukes på en ikke-kommersiell måte av spillerne. Det er ikke tillatt å skrive innlegg som inneholder reklame, forsøk på å selge produkter, verving til organisasjoner, verving eller omtale av konkurrerende virksomhet eller lignende.

Dersom du oppdager innlegg som du mener er upassende eller støtende, ber vi om at du kontakter oss ved å rapportere uønsket oppførsel i chat.

Vilkår for chatkonkurranser

Chatkonkurranser gjennomføres i chatrommet av chatvertene. Konkurransene er enkle, underholdende og skaper engasjement i chatrommet. Reglene for hver enkelt konkurranse forklares av chatverten før konkurransen starter.

 • Chatvertens kåring av vinner av chatkonkurransen kan ikke overprøves.
 • En spiller kan kun vinne én chatkonkurranse per dag, uansett hva premien i konkurransen er.
 • Chatkonkurranser gjennomføres i forbindelse med en spesifikk trekning og for å delta må spilleren ha kjøpt minst ett brett til denne trekningen.
 • Dersom flere spillere velger det samme tall/svar, er det den spilleren som først har skrevet tall/svar i chatvinduet som vinner.
 • For å være gyldige, må svarene skrives inn før chatverten har avsluttet konkurransen.
 • Svar i chatkonkurranser må være korrekt stavet og skrives inn eksakt som chatverten beskriver for at det skal være gyldig.
  • Personnavn: Ved quiz der svaret inneholder navn, kreves det både for- og etternavn, om ikke annet fremgår av spørsmålet.
  • Byer, tettsteder og land: Her aksepteres primært norsk navn, hvis ikke annet fremgår av spørsmålet.
  • Forkortelser: Forkortelser godtas ikke, hvis ikke annet fremgår av beskrivelsen av spørsmålet.
  • Årstall: Ved quiz der svaret er et årstall kreves det at årstallet er skrevet med 4 tall, for eksempel 1982 (Ikke 82).
  • Ansatte i Norsk Tipping kan ikke delta i chatkonkurranser.

Spilleregler Bingoria

Bingospillene reguleres som «eBingo» og «Poolspill» i spillereglene. Minispillene som er tilgjengelige i bingorommet er regulert som «Singelspill» og «Øyeblikksspill». Spillereglene finner du her


Aktuelt