Slik spiller du Flax

Slik spiller du FLAX

Kom i gang

  • Logg inn med Spillerkort, brukernavn/passord eller mobilapp.
  • Velg beløp du ønsker å spille for.
  • Du er nå klar til å spille. Lykke til! Dersom det er første gang du spiller, blir du bedt om å sette spillegrenser (penger/tid).

Ikke Norsk Tipping-kunde? Klikk her for å bli nettspiller!

Spillene

Flax er en portefølje av ulike spill og de skiller seg fra hverandre blant annet når det gjelder pris, vinnersannsynlighet, toppremie, spillestil og design. Den digitale porteføljen inneholder både skrapespill basert på eksisterende lodd, og andre enkle, morsomme spill med Flax som avsender. Produktene er tilgjengelige på Norsk Tippings elektroniske kanaler (nett, mobil og nettbrett), men det vil være forskjeller på spill som er tilgjengelig på de ulike plattformene.

Slik fungerer spillene

Klikk på et av spillikonene og velg «spill» eller «prøvespill». Informasjon om hvordan du spiller finner du ved å klikke på i-knappen (øverst til høyre).

Flax

Flax

Jackpot og vinnersannsynlighet

For Flax er det ikke jackpot, men faste toppremier per spill. Flaxlodd som kjøpes hos kommisjonær er trykt opp i opplag og er et forhåndstrukket lotteri. Spillene i den digitale porteføljen tilbys i form av en umiddelbar trekning, slik at sannsynligheten for å vinne er den samme hver gang. Toppremie og vinnersannsynlighet er oppgitt i premieoversikten i hvert enkelt spill.

Spillvinduet

Øverst i spillvinduet finner du alltid en klokke og øverst til høyre finner du en «x» som lukker spillet og tar deg tilbake til spilloversikten. Nederst på skjermen finner du et knappepanel med følgende knapper:

Meny

Prøvespill

Før du bestemmer deg for å spille for ekte penger, har du mulighet til å prøvespille. Du må være innlogget for å prøvespille. Klikk på et av spillikonene og deretter «Prøvespill». Du får da 1000 kr i lekepenger.

Uferdige spill

Dersom du får avbrudd i et spill, start spillet på nytt og velg «Fortsett spill». Dersom du ikke fullfører spillet innen åpningstiden vil spillet automatisk fullføres og eventuell premie overføres til Spillerkonto.

Premier over 10 000

Premier over 10 000 kroner overføres til bankkonto.

Spilleregler

Toppremie og fordeling av premier finner du via i-knappen i hvert enkelt spill.

Spillene i den digitale Flaxporteføljen reguleres som «Singelspill», «eSkrapespill» og «Øyeblikksspill». Informasjon om reguleringen av hvert enkelt spill vises sammen med premieoversikten i spillet.

Spillereglene finner du her

Spillevett

Under Spillevett finner du flere verktøy som kan hjelpe deg å holde kontroll med spillingen din:

Spillegrenser

Har du ikke prøvd Flax på web/mobil/nettbrett tidligere, blir du bedt om å sette spillegrenser (penger/tid). Du kan endre grensene dine når som helst via Spillevett.

Du får også en påminnelse hver sjette måned hvor du kan vurdere om grensene dine fortsatt er fornuftige.

Spillegrenser

 

Spillepause

Du kan enkelt ta en spillepause for korte eller lengre perioder. Velger du spillepause fra Flax, vil ikke dette påvirke andre kategorier/spill.

Det er også mulig å bestille en lengre spillepause i form av en «permanent» utestengelse. 

Spillepause

 

Playscan™

Playscan er et banebrytende analyseverktøy som hjelper deg å holde kontroll med spillingen din. Ved hjelp av en selvtest og historiske spilldata, kan Playscan si om du har en sunn spillatferd eller om du er i ferd med å utvikle en usunn spillatferd.

Playscan™ er utviklet av ledende eksperter innen spillproblematikk.

Playscan

Åpningstider

Kjøp av Flax på mobil, nett og nettbrett er tilgjengelig kl. 07.00 – 03.00 alle dager. Avvik forekommer blant annet i forbindelse med høytider.

Fortsatt noe du lurer på?

Ta kontakt med våre hyggelige kundebehandlere på Norsk Tippings Kundeservice via telefon [07770], chat eller melding. Eller se om du finner svar på spørsmålene dine via våre ofte stilte spørsmål.

Om FLAX

Flax, Norges mest populære skrapespill siden 1995, er nå også tilgjengelig på nett og mobil. Fra januar 2014 ble Flaxporteføljen digital. Den digitale porteføljen inneholder både skrapespill som baserer seg på eksisterende Flaxlodd, som du finner i butikk - og andre morsomme spill der Flax er avsender. 
Flax

Flax er ferskvare og det vil lanseres nye spill i porteføljen regelmessig. Så følg med!

Flax i butikk

Av fysiske skrapelodd finnes det lodd for enhver smak og enhver anledning. Porteføljen består av et utvalg kjerneprodukter som selges gjennom hele året, i tillegg til kampanje- og sesongprodukter med kortere levetid. MillionFlax er folkets favoritt – og troner på førsteplassen som det best likte skrapeloddet i Norge. De andre Flaxspillene bidrar med variasjon innenfor pris, toppremie, spillestil og tema – så enten du ønsker rask spenning her og nå – eller en mer lengrevarende spillopplevelse – så har Flax tilbudet for deg! Norsk Tipping har over 4000 kommisjonærer over hele Norge – alle disse tilbyr Flax. Husk! Du kan komme langt med Flax!
Flax
Flax

Historie

Flax ble lansert i 1988 av Nordlandsbanken, som hadde konsesjon på å drive «Det norske Pengelotteriet». Norsk Tipping overtok operatøransvaret for Pengelotteriet i 1995, og lanserte Flax som det første skrapespillet. Den største endringen Norsk Tipping gjorde ved lanseringen i 1995 var å øke toppremien fra 250 000 til kr 500 000, øke sikkerheten på produktet ved å innføre online validering og begrense utsalgsstedene til å være hos Norsk tippings kommisjonærer. Fra å være et skrapespill med kun ett lodd, har Flax over tid utviklet en portefølje med forskjellige skrapelodd til å passe forskjellige anledninger, sesonger og målgrupper.

Bakgrunn for Norsk Tipping sin nettspillsatsing

I 2012 fikk Norsk Tipping i oppdrag fra vår eier, Kulturdepartementet, å lansere nye nettbaserte spill som et ledd i å kanalisere nordmenns spillelyst inn i tryggere alternativer. Uregulerte pengespillaktører på internett omsetter for milliardbeløp hvert år, og overskuddet går til private aktører som motiveres av profitt. De markedsfører tungt og er svært synlige i mediebildet. Resultatet av dette ser man blant annet i statistikkene til Hjelpelinjen for Spilleavhengige, der spill som tilbys hos utenlandske spillaktører på nett utgjør flertallet av henvendelsene.


Aktuelt