- Grasrotandelen en fantastisk gave til idretten

- Grasrotandelen en fantastisk gave til idretten

- Grasrotandelen en fantastisk gave til idretten

Så langt i år har idretten fått generert mer enn 100 millioner kroner fra Grasrotandelen. - Fantastisk, mener Bente Engelhardtsen Widding i Norges Idrettsforbund.

Grasrotandelen ble etablert i 2009. Hele konseptet går ut på at du velge din grasrotmottaker som får 5 prosent av din spillinnsats - uten at det går utover innsats, premie eller vinnersjanse.

I rekordåret 2014 ble det utbetalt 357 millioner kroner til grasrotmottagere.

Totalt har vi nå over 28.000 mottagere - over 920.000 grasrotgivere registrert.

Ivareta spillemonopolet

Assisterende markedsdirektør i Norges Idrettsforbund, Bente Engelhardtsen Widding mener Grasrotandelen er gull verdt for lag og klubber tilknyttet Norges Idrettsforbund.

Les også: - Grasrotpengene kommer enormt godt med

- Jeg snakker på idrettens vegne, og Grasrotandelen er utrolig viktig. Når man ser på hva Grasrotandelen og alt overskuddet fra Norsk Tipping betyr for idretten, er det så viktig å ivareta spillemonopolet, sier Bente Engelhardtsen Widding.

Selv har hun Heming som sin grasrotmottager. Hun oppfordrer alle

- Konseptet er fantastisk. Det er en gave. Man taper ikke verken på gevinst eller betaler mer. Men man kan selv være med å bestemme hvilken klubb som skal få av overskuddet. Alle har som regel en klubb de har et spesielt forhold til, eller man har barn og barnebarn som er med i en klubb, sier Engelhardtsen Widding.

Hun har selv sett hvordan en rekke klubber kan dra nytte av grasrotkronene.

Les også: 127 millioner til grasrota

- Noen har brukt penger til klubbhus, noen til drakter og kjegler, eller for eksempel til ny garderobeløsning. Grasrotandelen er en så fin ordning, som vi må få enda mer synlighet og tydelighet rundt.

Du kan bestemme

Lurer du på hva Grasrotandelen går ut på? Grasrotandelen gir deg mulighet til være med å bestemme hva noe av overskuddet skal gå til. Du kan velge hvilket lag eller forening som får fem prosent av din spilleinnsats. Og det beste av alt; din innsats, premie eller vinnersjanse vil ikke reduseres.

Siden oppstarten i 2009 har over 920.000 av Norsk Tippings kunder valgt sin grasrotmottaker. Enda er det mange som ikke har tatt dette valget - klikk her for mer info om hvordan du blir grasrotgiver og hvordan denne ordningen fungerer.