Forskrift Grasrotandelen

Forskrift Grasrotandelen

Forskrift Grasrotandelen

Fra 1.januar 2018 får Grasrotandelen ny forskrift. 

Siden 2009 har tusenvis av frivillige lag og foreninger fått millioner av kroner direkte fra Norsk Tippings kunder gjennom Grasrotandelen. Ordningen går ut på at hver enkelt Norsk Tipping-kunde selv kan bestemme hvilken forening/ klubb som skal motta et beløp tilsvarende 5 prosent av det de selv spiller for. I 2016 ble 448 millioner kroner fordelt på denne måten, direkte til klubber og foreninger. Beløpet vil trolig ligge på samme nivå i 2017, mens det altså vil øke betraktelig i 2018 når prosentandelen økes til 7 prosent.

Forskriftsendringen ble godkjent i statsråd før jul, og kulturminister Linda Hofstad Helleland er fornøyd. I KUDs pressemelding om saken, sier Helleland:

- Målet med å utvide Grasrotandelen er å sikre enda bedre økonomiske kår for frivilligheten. Gjennom Grasrotandelen får folk mulighet til vise sin støtte til det idrettslaget eller den foreningen som ligger deres hjerte nærmest. Pengene er en viktig inntektskilde for små og store lag og foreninger landet rundt.Ønsker du å bli grasrotgiver, kan du bli det på en av følgende måter:

  • Hos kommisjonæren
  • norsk-tipping.no
  • Norsk Tipping mobilspill

Ønsker du å lese den nye forskriften kan du søke den opp på lovdata.no