Ny kapasitet på trenerlaget

Ny kapasitet på trenerlaget

Monica Knudsen har OL-gull som spiller og flere serie- og cupmesterskap som trener.

NFF/Fotball.no

Ny kapasitet på trenerlaget

LSKs kvinnetrener går til NFF fra nyttår.

LSK Kvinner-trener Monica Knudsen har opplevd stor suksess både som spiller og trener, blant annet serie- og cupmesterskap og OL-gull som spiller og flere serie- og cupmesterskap som trener for LSK Kvinner. De to siste årene har hun ledet laget til The Double.

Gir seg

Knudsen har imidlertid bestemt seg for å gi seg i klubben etter årets sesong og fra 1.januar skal hun jobbe i en 60 prosent stilling i NFFs trenerseksjon. Knudsen skal blant annet jobbe med innhold, planlegging og gjennomføring av tiltak i forbindelse med NFF Grasrottreneren og øvrige utdanningstilbud i NFFs trenerutdanning. Knudsen tar over en del av arbeidsoppgavene Hallvar Thoresen hadde før han sluttet.

- Vi er veldig glade for å få Monica til oss. Vi har vår tradisjonelle trenerutdanning der hun vil bidra, men spesielt våre nye tilbud NFF Grasrottreneren og Spillerutvikling B vil være i fokus. Det er spennende tider med spiller- og trenerutvikling, og vi har også et utviklingsforum der vil hun spille en viktig rolle. Monica har lang erfaring som spiller og trener på vårt øverste nivå og har hatt stor suksess, sier seksjonsleder for trenerutdanning i NFF, Dan Eggen. 

- At hun kommer rett fra toppfotballen til denne jobben er veldig bra. Det blir en garantist for at vi klarer å være praksisnære. Som person er Monica åpen, ydmyk og utadvendt og vi gleder oss til hun begynner, fortsetter Eggen. 

Starter etter nyttår

Knudsen skal lede LSK Kvinner ut året før hun startet i den nye jobben etter nyttår. 

- Jeg følte at jeg hadde vært lenge i LSK og ønsket å prøve noe nytt. Dette blir veldig spennende. Akkurat nå er det litt frem i tid og jeg har fokus på å avslutte på en skikkelig måte i LSK, men jeg gleder meg til å begynne, sier Knudsen. 

- NFF Grasotreneren skal bidra til å få flere utdannede trenere og heve kompetansen. Det er et klart mål for oss, og vi har ting å hente på dette området. Det blir viktig. Vi skal øke kvaliteten på alt vi gjør, noe som også sørger for bedre spillerutvikling. Jeg har vært trener i mange år, så håper jeg kan bidra med erfaringen min, avslutter hun.