Lotteri

Åpningstider for spill hos Norsk Tipping

Innlevering av spill hos Norsk Tipping må skje på følgende tidspunkter:

Lotteri- og Sportsspill kl 06:00-02:59 på web og mobil.

Andre spill (Bingoria, KongKasino, Yezz og Flax) kl 07:00-03:00


Åpningstider Kundeservice

Kundeservice er åpen alle dager hele året til følgende tider:

Telefon 07770 fra kl. 07-23 (10-23 søn-/helligdager)

Chat fra kl. 08-03 (10-03 søn-/helligdager)

E-post og andre skriftlige henvendelser besvares så raskt som mulig innenfor disse åpningstidene.

Hvorfor får jeg ikke levert flerukers VikingLotto?

Vi jobber med en relansering av VikingLotto, pga. dette kan du fra 13. april og frem til lansering kun levere 1-5 ukers. Nye Vikinglotto kan leveres for opptil 26 uker fra og med 18. mai.

Merk at med en gang du leverer en flerukers som har trekning etter 18. mai vil det ikke fungere å redigere kupong, denne funksjonen vil fungere som normalt igjen etter 18. mai.

Mer informasjon om endringene finner du her.

Hvordan spiller jeg VikingLotto?

Videoen viser hvordan du leverer VikingLotto på nettsiden til Norsk Tipping.

Hva er VikingLotto?

Åtte nasjoner deltar i VikingLotto-samarbeidet. 
De fem nordiske landene Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark startet spillet i 1993, og VikingLotto ble verdens første vellykkede, ukentlige spill på tvers av landegrenser. Estland kom med som sjette nasjon våren 2000, Latvia og Litauen ble med våren 2011. 
Viking Lotto går ut på å velge de seks tallene som spilleren antar vil bli trukket ut som vinnertall av i alt 48 tall. 
Vinnertallene pluss to tilleggstall fastsettes ved trekning. I tillegg trekkes ett lykketall som kan utløse et ekstra premiebeløp (Lykketallspott): 

Hver onsdag trekkes ett tall ut blant de 48 tallene i Viking Lotto. Dette er Lykketallet. Tallet legges tilbake før hovedtrekningen. Dersom Lykketallet er med blant de seks vinnertallene i hovedtrekningen, utløses Lykketallspotten for de som har seks rette. Lykketallspotten øker for hver uke den ikke blir utbetalt.

Den norske lykketallspotten kommer i tillegg til den nåværende lykketallspotten. Den norske lykketallspotten øker hver eneste uke, men når den kommer opp i 100 millioner kroner, vil den bli fryst på dette beløpet. Den vil bli stående på 100 millioner helt til vi får en norsk vinner/norske vinnere av lykketallspotten. Samtidig starter vi byggingen av en ny norsk lykketallspott, som står klar til å ta over når den første potten blir utbetalt. Med norske spillere menes alle som er kunder hos Norsk Tipping.

For mer informasjon se etter  Slik spiller du, eller gå til VikingLottos informasjonsside.

Nyttige tips om Lotto

Kort om Lotto:

Lotto går ut på å velge de sju tallene som spilleren antar vil bli trukket ut som vinnertall av i alt 34 tall. Vinnertallene pluss ett tilleggstall fastsettes ved trekning. Vinnersjansen øker proporsjonalt med antall rekker spilt.
Ved trekning i Lotto så benyttes en fysisk trekningsmaskin. Her er det svært strenge regler mht prosedyrer og mht vekt av kuler etc. Alt er tilrettelagt for at trekningen er tilfeldig, at trekninger ikke er avhengig av hverandre og ikke minst at trekninger ikke kan manipuleres. Lotteritilsynet har direkte tilgang til alt som foregår og kan kontrollere trekningene. Trekningen vises på NRK1 på lørdager.

For mer informasjon se etter "Slik spiller du" eller gå til Lottos informasjonsside.

Hva er Andelsbank?

Andelsbank gir deg muligheten til å spille systemspill sammen med andre spillere. For hver andel du kjøper betaler du 10 prosent av totalinnsatsen, og får dermed 10 prosent av en eventuell gevinst. På kvitteringen vil det fremgå hvilke system du har spilt og hvor mange andeler du har.
Ett andelsspill inneholder 10 andeler. Merk at hvis du leverer to andeler rett etter hverandre er det fare for at du leverer to andeler i samme spill, vi anbefaler derfor at du venter litt mellom hver innlevering.

Hva er SuperLotto?

Superlotto er et tilleggsspill fra Norsk Tipping som du automatisk er med på når du leverer dine lottokuponger. Det er en superlotto-trekning en gang i kvartalet – fire ganger i året.
Det forventes å være rundt 50 millioner kroner i potten ved hver trekning. Hvis det eksempelvis er 47 millioner i potten trekkes det 47 vinnere som får 1 million hver, er det 40 millioner får 40 stk. 1 million hver.

Super Lotto er veldig enkelt, og går helt automatisk. For hver lottorekke du kjøper, får du ett lodd til superlottotrekningen. Enklere blir det med andre ord ikke. Dette er et tilleggsspill fra Norsk Tipping, og medfører ingen ekstra gebyrer.

Hvordan spiller jeg Lotto?

Videoen viser hvordan du leverer Lotto på Norsk Tipping sine hjemmesider.

Lotto går ut på å velge de sju tallene som spilleren antar vil bli trukket ut som vinnertall av i alt 34 tall. 
Vinnertallene pluss ett tilleggstall fastsettes ved trekning. Vinnersjansen øker proporsjonalt med antall rekker spilt. 

Ved trekning i Lotto så benyttes en fysisk trekningsmaskin. Her er det svært strenge regler mht prosedyrer og mht vekt av kuler etc. Alt er tilrettelagt for at trekningen er tilfeldig, at trekninger ikke er avhengig av hverandre og ikke minst at trekninger ikke kan manipuleres. 
Lotteritilsynet har direkte tilgang  til alt som foregår og kan kontrollere trekningene. Trekningen vises på NRK1 på lørdager.

For mer informasjon se etter  Slik spiller du, eller gå til Lottos informasjonsside

Hva er systemspill?

Systemspill benyttes når man ønsker å sette sammen flere rekker i en og samme deltakelse.

Når man skal spille system, velger man først de tallene man ønsker å spille i en hovedrekke. Systemspill tar utgangspunkt i hovedrekken og man får flere varianter av samme rekke ved å velge flere tall (større system med flere rekker) og man kan vinne flere premier i samme deltakelse

Systemspill er en måte å spille på som gir flere riktige rekker (premier) om hovedrekken går inn med premiegruppe 4 eller bedre på Lotto. Antall rekker man får, er et produkt av antall ganger utgangsrekken med 7 tall i Lotto kan kombineres med det antall ekstra tall man velger. Når man velger et system med for eksempel 9 tall i Lotto, varieres hovedrekken med de ekstra to tallene i mulige kombinasjoner og det gir totalt 36 rekker.

Man kan også spille systemspill på VikingLotto og Keno.

Systemtabeller finner du her.

Hva er Joker?

SPILL INNTILL 20 ULIKE JOKERE

Spiller du én Joker vil du alltid få de fem bakerste tallene i spillerkortnummeret ditt. For de øvrige Jokerne du spiller, får du fem tilfeldig genererte tall.

Førstepremievinneren i Joker trekkes tilfeldig ut blant alle deltakende Joker-rekker. Jo flere Jokere du leverer, jo flere sjanser har du til å bli trukket ut som Jokerkandidat og vinne 1. premien. Vedkommende vinner deltar på telefon i TV-trekningen og kan øke premien ved å velge riktig i et enkelt opp/ned-spill.

For 2. til 5. premie trekkes det ut fem tall. Disse tallene sjekkes mot egne Jokertall (5 i rekka). Har du minimum to av tallene på samme plass som de som er trukket ut, får du premie.

For mer informasjon se etter  Slik spiller du, eller gå til Jokers informasjonsside.

Hva er Nabolaget?

Nabolaget er lotterispillet hvor du kan bli millionær på adressen din!

Hver uke trekker vi ut hele seks vinnernabolag – og vi deler ut over 9700 premier.

I det ene vinnernabolaget mottar hovedvinneren én million kroner.  I de fem andre vinnernabolagene er hovedpremien på 100.000 kroner. Denne ukas premieplan kan du finne under punktet «Hva kan jeg vinne?» på spillsiden.

Hovedvinnerne i vinnernabolagene trekkes tilfeldig blant alle deltakelser. Naboene til hovedvinneren i hvert av nabolagene mottar også pengepremier – hvis de har spilt, da.

Størrelsen på premien til nabospillerne avgjøres av den geografiske avstanden til hovedvinneren. Jo nærmere du bor hovedvinneren, desto mer vinner du.

Alle som spiller Nabolaget mottar en SMS med en lenke til en digital trekningsopplevelse for Nabolaget. Slik kan du sjekke trekningen når det passer deg best! I løpet av få minutter får du vite om du og naboene dine er blant kveldens vinnere.

Du kan spille Nabolaget via internett, mobil, kommisjonær eller hos dagligvarebutikker med spill-i-kasse. Spillstopp er fredager klokka 19.00.

Vinnersjansen for hovedpremiene er 1:antall deltakelser per trekning.

 

 

Hvordan spiller jeg Nabolaget?

Videoen viser deg hvordan du enkelt kan levere Nabolaget på Norsk-Tipping.no.

Hva er Nabolaget daglige trekninger?

Fra og med lørdag 25. februar 2017 innfører Nabolaget daglige trekninger:

Vi trekker totalt 12 nabolag i uka; seks på fredag og ett hver dag de øvrige dagene. Det vil si at for samme pris som før kan du nå vinne 1 million på fredag og 10.000 kroner alle andre dager.

Hvis du spiller onsdag før kl.19.00, er du med i onsdagens, torsdagens, fredagens, lørdagens, søndagens, mandagens og tirsdagens trekning. Spiller du derimot onsdag kl. 20.00 er du med i trekninger i syv dager fra og med torsdag. Uavhengig av hvilken dag du leverer Nabolaget-kupongen, er du med i hovedtrekningen på fredag.

Vi deler ut like mange premier og like mye i premier på fredager som tidligere. Premiene alle andre dager kommer i tillegg.

Hva er Eurojackpot?

Eurojackpot er et spill fra Norsk Tipping hvor førstepremien kan nå svimlende 90 millioner €. Førstepremiepotten vil være på minimum 70 millioner kroner (10 millioner €) hver uke. 

For å delta i spillet må du levere minst en Eurojackpot-rekke. Hver rekke koster kr. 25,-. For å vinne førstepremien må du ha fem rette hovedtall og to rette stjernetall. Det er ytterligere elleve premiegrupper i hovedspillet. 

Alle som spiller Eurojackpot hos Norsk Tipping er også automatisk med i trekning av en tilleggspremie på én million kroner og et reisegavekort på 100.000 kroner. Hver spilte rekke gir 1 deltakelse pr uke. Trekningsresultatene legges resultatene ut på Norsk Tippings nettsider og mobilsider.

Eurojackpot er et samarbeid mellom spillselskapene i Norge, Tyskland, Danmark, Finland, Estland, Nederland, Slovenia, Island, Litauen, Sverige, Latvia, Kroatia, Italia, Spania, Ungarn, Tsjekkia og Slovakia.

For mer informasjon se etter  Slik spiller du, eller gå til Eurojackpots informasjonsside.

Hvordan spiller jeg Eurojackpot?

Videoen viser hvordan du enkelt kan levere Eurojackpot på Norsk-Tipping.no

Hvor finner jeg informasjon om Norsk Tippings spill?

Du kan gå til hvert enkelt spill og klikke på Slik spiller du, for å finne mer informasjon om hvert enkelt spill.

Kortfattet oversikt over spillene våre finner du her.

På web vil du finne ofte stilte spørsmål ved å klikke på Hjelp helt nederst til høyre på hvert spill:

hjelpemodul