Lotteri

Åpningstider for spill hos Norsk Tipping

Innlevering av spill hos Norsk Tipping må skje på følgende tidspunkter:

Lotteri- og Sportsspill kl 06:00-02:59 på web og mobil.

Andre spill (Bingoria, KongKasino, Yezz og Flax) kl 07:00-03:00


Åpningstider Kundeservice

Kundeservice er åpen alle dager hele året til følgende tider:

Telefon 07770 fra kl. 07-23 (10-23 søn-/helligdager)

Chat fra kl. 08-03 (10-03 søn-/helligdager)

E-post og andre skriftlige henvendelser besvares så raskt som mulig innenfor disse åpningstidene.

Hvordan spiller jeg VikingLotto?

Videoen viser hvordan du leverer VikingLotto på nettsiden til Norsk Tipping.

Hva er VikingLotto?

Åtte nasjoner deltar i VikingLotto-samarbeidet. 
De fem nordiske landene Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark startet spillet i 1993, og VikingLotto ble verdens første vellykkede, ukentlige spill på tvers av landegrenser. Estland kom med som sjette nasjon våren 2000, Latvia og Litauen ble med våren 2011. 
Viking Lotto går ut på å velge de seks tallene som spilleren antar vil bli trukket ut som vinnertall av i alt 48 tall. 
Vinnertallene pluss to tilleggstall fastsettes ved trekning. I tillegg trekkes ett lykketall som kan utløse et ekstra premiebeløp (Lykketallspott): 

Hver onsdag trekkes ett tall ut blant de 48 tallene i Viking Lotto. Dette er Lykketallet. Tallet legges tilbake før hovedtrekningen. Dersom Lykketallet er med blant de seks vinnertallene i hovedtrekningen, utløses Lykketallspotten for de som har seks rette. Lykketallspotten øker for hver uke den ikke blir utbetalt.

Den norske lykketallspotten kommer i tillegg til den nåværende lykketallspotten. Den norske lykketallspotten øker hver eneste uke, men når den kommer opp i 100 millioner kroner, vil den bli fryst på dette beløpet. Den vil bli stående på 100 millioner helt til vi får en norsk vinner/norske vinnere av lykketallspotten. Samtidig starter vi byggingen av en ny norsk lykketallspott, som står klar til å ta over når den første potten blir utbetalt. Med norske spillere menes alle som er kunder hos Norsk Tipping.

For mer informasjon se etter  Slik spiller du, eller gå til VikingLottos informasjonsside.

Hvordan spiller jeg Lotto?

Videoen viser hvordan du leverer Lotto på Norsk Tipping sine hjemmesider.

Lotto går ut på å velge de sju tallene som spilleren antar vil bli trukket ut som vinnertall av i alt 34 tall. 
Vinnertallene pluss ett tilleggstall fastsettes ved trekning. Vinnersjansen øker proporsjonalt med antall rekker spilt. 

Ved trekning i Lotto så benyttes en fysisk trekningsmaskin. Her er det svært strenge regler mht prosedyrer og mht vekt av kuler etc. Alt er tilrettelagt for at trekningen er tilfeldig, at trekninger ikke er avhengig av hverandre og ikke minst at trekninger ikke kan manipuleres. 
Lotteritilsynet har direkte tilgang  til alt som foregår og kan kontrollere trekningene. Trekningen vises på NRK1 på lørdager.

For mer informasjon se etter  Slik spiller du, eller gå til Lottos informasjonsside

Hva er SuperLotto?

Superlotto er et tilleggsspill fra Norsk Tipping som du automatisk er med på når du leverer dine lottokuponger. Det er en superlotto-trekning en gang i kvartalet – fire ganger i året.

Det forventes å være rundt 50 millioner kroner i potten ved hver trekning, og det kan bli én vinner per million, eller én heldig vinner som stikker av med hele premien. Dette avgjøres i lottotrekingen de aktuelle gangene.

SLIK FUNGERER SUPERLOTTO:

Super Lotto er veldig enkelt, og går helt automatisk. For hver lottorekke du kjøper, får du ett lodd til superlottotrekningen. Enklere blir det med andre ord ikke. Dette er et tilleggsspill fra Norsk Tipping, og medfører ingen ekstra gebyrer.

Trekningen skjer, som vi nevnte innledningsvis fire ganger i året. I disse lottosendingene er programmet noe lenger, nettopp fordi det også er en vanlig lottosending – rett etter nyhetene på NRK.

Å spille Super Lotto er med andre ord ingen kunst – så lenge du leverer dine vanlige lottorekker er du alltid med i trekningene, også når det kommer til superlotto.

For mer informasjon se etter  Slik spiller du, eller gå til Lottos informasjonsside.

Hva er systemspill?

Systemspill benyttes når man ønsker å sette sammen flere rekker i en og samme deltakelse.

Når man skal spille system, velger man først de tallene man ønsker å spille i en hovedrekke. Systemspill tar utgangspunkt i hovedrekken og man får flere varianter av samme rekke ved å velge flere tall (større system med flere rekker) og man kan vinne flere premier i samme deltakelse

Systemspill er en måte å spille på som gir flere riktige rekker (premier) om hovedrekken går inn med premiegruppe 4 eller bedre på Lotto. Antall rekker man får, er et produkt av antall ganger utgangsrekken med 7 tall i Lotto kan kombineres med det antall ekstra tall man velger. Når man velger et system med for eksempel 9 tall i Lotto, varieres hovedrekken med de ekstra to tallene i mulige kombinasjoner og det gir totalt 36 rekker.

Man kan også spille systemspill på VikingLotto og Keno.

Systemtabeller finner du her.

Hva er Joker?

SPILL INNTILL 20 ULIKE JOKERE

Spiller du én Joker vil du alltid få de fem bakerste tallene i spillerkortnummeret ditt. For de øvrige Jokerne du spiller, får du fem tilfeldig genererte tall.

Førstepremievinneren i Joker trekkes tilfeldig ut blant alle deltakende Joker-rekker. Jo flere Jokere du leverer, jo flere sjanser har du til å bli trukket ut som Jokerkandidat og vinne 1. premien. Vedkommende vinner deltar på telefon i TV-trekningen og kan øke premien ved å velge riktig i et enkelt opp/ned-spill.

For 2. til 5. premie trekkes det ut fem tall. Disse tallene sjekkes mot egne Jokertall (5 i rekka). Har du minimum to av tallene på samme plass som de som er trukket ut, får du premie.

For mer informasjon se etter  Slik spiller du, eller gå til Jokers informasjonsside.

Hvor finner jeg informasjon om Norsk Tippings spill?

Du kan gå til hvert enkelt spill og klikke på Slik spiller du, for å finne mer informasjon om hvert enkelt spill.

Kortfattet oversikt over spillene våre finner du her.

På web vil du finne ofte stilte spørsmål ved å klikke på Hjelp helt nederst til høyre på hvert spill:

hjelpemodul

Hvordan leverer jeg flere spill på nytt samtidig?

Gå først inn på "Historikk". Trykk på knappen "Lever igjen". Hvis du er i kortvisning trykker du på kortene du vil levere igjen. Er du i listevisning må du trykke på avkrysningsboksen til venstre for spillene du vil levere på nytt. Trykk "Lever igjen" som viser antall kr du leverer spill for. Etter dette blir du bedt om bekrefte gjenlevering. Dette er kun mulig for lotteri-spillene og Tipping lørdag/søndag. Joker kan du kun levere på nytt én av gangen. Dette fordi man kun kan levere på et spillerkort av gangen.

Hvordan lagrer jeg lykketallene mine?

For Lotto, Vikinglotto, Eurojackpot, Extra og Keno kan du lagre tallene dine i en lykkekupong slik at de alltid er tilgjengelig. Det er forskjellige måter man kan gjøre dette på. Enten fra hvert enkelt spill, eller inne på kvitteringen via "mine spill".

Fra spillsiden må du velge å fylle ut tall selv før du velger "Lykkekupong", klikk deretter på +Lagre lykkekupong og oppgi navnet på kupongen din før du lagrer.

Fra mine spill og kvittering klikker du inn på spillet du ønsker å lagre, enten under Aktive eller Historikk. Når du er inne på kvitteringen blar du litt lenger ned på siden, i blå skrift står det Lagre lykkekupong. Du velger navn på kupongen din før du lagrer.

Skal du levere lykkekupongene dine kan det gjøres fra "Mine lykkekuponger" under "Mine spill" eller du kan hente lykkekupong din inne på spillsiden ved å klikke på "Hent lykkekupong"

Hvor finner jeg spillereglene?

Norsk Tippings spilleregler finner du under hvert enkelt spill under "Slik spiller du".

Du kan også benytte denne linken

Hva er Eurojackpot?

Eurojackpot er et spill fra Norsk Tipping hvor førstepremien kan nå svimlende 90 millioner €. Førstepremiepotten vil være på minimum 70 millioner kroner (10 millioner €) hver uke. 

For å delta i spillet må du levere minst en Eurojackpot-rekke. Hver rekke koster kr. 25,-. For å vinne førstepremien må du ha fem rette hovedtall og to rette stjernetall. Det er ytterligere elleve premiegrupper i hovedspillet. 

Alle som spiller Eurojackpot hos Norsk Tipping er også automatisk med i trekning av en tilleggspremie på én million kroner og et reisegavekort på 100.000 kroner. Hver spilte rekke gir 1 deltakelse pr uke. Trekningsresultatene legges resultatene ut på Norsk Tippings nettsider og mobilsider.

Eurojackpot er et samarbeid mellom spillselskapene i Norge, Tyskland, Danmark, Finland, Estland, Nederland, Slovenia, Island, Litauen, Sverige, Latvia, Kroatia, Italia, Spania, Ungarn, Tsjekkia og Slovakia.

For mer informasjon se etter  Slik spiller du, eller gå til Eurojackpots informasjonsside.

Hva er Nabolaget?

Nabolaget er lotterispillet hvor du kan bli millionær på adressen din!

Hver uke trekker vi ut hele seks vinnernabolag – og vi deler ut over 9700 premier.

I det ene vinnernabolaget mottar hovedvinneren én million kroner.  I de fem andre vinnernabolagene er hovedpremien på 100.000 kroner. Denne ukas premieplan kan du finne under punktet «Hva kan jeg vinne?» på spillsiden.

Hovedvinnerne i vinnernabolagene trekkes tilfeldig blant alle deltakelser. Naboene til hovedvinneren i hvert av nabolagene mottar også pengepremier – hvis de har spilt, da.

Størrelsen på premien til nabospillerne avgjøres av den geografiske avstanden til hovedvinneren. Jo nærmere du bor hovedvinneren, desto mer vinner du.

Alle som spiller Nabolaget mottar en SMS med en lenke til en digital trekningsopplevelse for Nabolaget. Slik kan du sjekke trekningen når det passer deg best! I løpet av få minutter får du vite om du og naboene dine er blant kveldens vinnere.

Du kan spille Nabolaget via internett, mobil, kommisjonær eller hos dagligvarebutikker med spill-i-kasse. Spillstopp er fredager klokka 19.00.

Vinnersjansen for hovedpremiene er 1:antall deltakelser per trekning.

 

 

Hva er Keno?

Keno går ut på at spilleren etter eget valg skal forutsi hvorvidt enten 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 eller 10 av tallene fra 1 til og med 70 fremkommer i en trekning hvor 20 av tallene mellom 1 og 70 trekkes. Keno kan spilles på 9 forskjellig nivåer (Keno-nivåer), for systemspill kan det spilles på 8 forskjellige Keno-nivåer.  

Keno benytter en treknings-server som baserer valg av tall på en støykilde kombinert med matematiske filtre. Dette er en metode som sikrer tilfeldighet, unngår avhengighet mellom trekninger, unngår forutsigbarhet og er umulig å manipulere. Lotteritilsynet har direkte tilgang (elektronisk) til alt som foregår og kan kontrollere trekningene. I tillegg har de benyttet en uavhengig part for å sertifisere treknings-serveren.

For mer informasjon, gå til Kenos informasjonsside.

Hvordan spiller jeg Keno?

Videoen viser hvordan du leverer Keno på Norsk-Tipping.no