Lotteri

Åpningstider for spill hos Norsk Tipping

Åpningstider for levering av spill:

Innlevering av spill hos Norsk Tipping må skje på følgende tidspunkter:

Lotteri- og Sportsspill kl 06:00-02:59 på web og mobil.

Andre spill (Bingoria, KongKasino, Yezz og Flax) kl 07:00-03:00


Åpningstider Kundeservice

Kundeservice er åpen alle dager hele året til følgende tider:

Telefon 62507770 fra kl. 07-23 (10-23 søn-/helligdager)

Chat fra kl. 08-03 (10-03 søn-/helligdager)

E-post og andre skriftlige henvendelser besvares så raskt som mulig innenfor disse åpningstidene.

Hva er Vikinglotto?

Åtte nasjoner deltar i Vikinglotto-samarbeidet.

De fem nordiske landene Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark startet spillet i 1993, og Vikinglotto ble verdens første vellykkede, ukentlige spill på tvers av landegrenser. Estland kom med som sjette nasjon våren 2000, Latvia og Litauen ble med våren 2011.

Vikinglotto går ut på å velge seks hovedtall og ett vikingtall som spilleren antar vil bli trukket ut. Hovedtallene du kan velge mellom er 1-48 og vikingtallet er fra 1-8. For å vinne førstepremien må kunden ha seks rette hovedtall og riktig vikingtall. Vinnersannsynligheten på toppremien er 1:98 mill. per innleverte rekke.

Det er totalt seks premiegrupper:

  • Premiegruppe 1 (6 rette hovedtall + vikingtall) og premiegruppe 2 (6 rette hovedtall) er felles i Vikinglotto alliansen
  • Premiegruppe 1-6 er nasjonale potter
Førstepremiepotten vil starte på minimum 25 millioner kroner og vokse til ca. 300 millioner kroner (35 mill. euro er taket på potten). Om potten når taket på 35 millioner euro blir overskytende beløp flyttet til andrepremiepotten. 
 
Spillestopp er kl. 18:00 hver onsdag, med TV-trekning på NRK samme kveld.
 

Hva er Andelsbank?

Andelsbank gir deg muligheten til å spille systemspill sammen med andre spillere. For hver andel du kjøper betaler du 10 prosent av totalinnsatsen, og får dermed 10 prosent av en eventuell gevinst. På kvitteringen vil det fremgå hvilke system du har spilt og hvor mange andeler du har.

Ett andelsspill inneholder 10 andeler. Merk at hvis du leverer to andeler rett etter hverandre er det fare for at du leverer to andeler i samme spill, vi anbefaler derfor at du venter litt mellom hver innlevering.

For mer informasjon se etter "Slik spiller du" eller gå til Vikinglotto sin informasjonsside.

Nyttige tips om Lotto

Kort om Lotto:

Lotto går ut på å velge de sju tallene som spilleren antar vil bli trukket ut som vinnertall av i alt 34 tall. Vinnertallene pluss ett tilleggstall fastsettes ved trekning. Vinnersjansen øker proporsjonalt med antall rekker spilt.
Ved trekning i Lotto så benyttes en fysisk trekningsmaskin. Her er det svært strenge regler mht prosedyrer og mht vekt av kuler etc. Alt er tilrettelagt for at trekningen er tilfeldig, at trekninger ikke er avhengig av hverandre og ikke minst at trekninger ikke kan manipuleres. Lotteritilsynet har direkte tilgang til alt som foregår og kan kontrollere trekningene. Trekningen vises på NRK1 på lørdager.

For mer informasjon se etter "Slik spiller du" eller gå til Lottos informasjonsside.

Hva er Andelsbank?

Andelsbank gir deg muligheten til å spille systemspill sammen med andre spillere. For hver andel du kjøper betaler du 10 prosent av totalinnsatsen, og får dermed 10 prosent av en eventuell gevinst. På kvitteringen vil det fremgå hvilke system du har spilt og hvor mange andeler du har.
Ett andelsspill inneholder 10 andeler. Merk at hvis du leverer to andeler rett etter hverandre er det fare for at du leverer to andeler i samme spill, vi anbefaler derfor at du venter litt mellom hver innlevering.

Hva er Supertrekning?

Fire ganger årlig gjennomføres det en ekstra Supertrekning i Lotto hvor vi trekker ekstra mange millionærer i tillegg til den ordinære hovedtrekningen. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Det forventes å være mellom 25 og 50 millioner kroner i potten ved hver trekning. Hvis potten inneholder eks.vis 35 millioner, trekkes 35 vinnere som får en million kroner hver.

Supertrekning er veldig enkelt, og går helt automatisk. For hver Lotto-rekke du kjøper, får du ett lodd til supertrekningen. Enklere blir det med andre ord ikke. Dette er en tilleggstrekning i Lotto, og medfører ingen ekstra gebyrer.

Hvordan spiller jeg Lotto?

Videoen viser hvordan du leverer Lotto på Norsk Tipping sine hjemmesider.

Lotto går ut på å velge de sju tallene som spilleren antar vil bli trukket ut som vinnertall av i alt 34 tall. 
Vinnertallene pluss ett tilleggstall fastsettes ved trekning. Vinnersjansen øker proporsjonalt med antall rekker spilt. 

Ved trekning i Lotto så benyttes en fysisk trekningsmaskin. Her er det svært strenge regler mht prosedyrer og mht vekt av kuler etc. Alt er tilrettelagt for at trekningen er tilfeldig, at trekninger ikke er avhengig av hverandre og ikke minst at trekninger ikke kan manipuleres. 
Lotteritilsynet har direkte tilgang  til alt som foregår og kan kontrollere trekningene. Trekningen vises på NRK1 på lørdager.

For mer informasjon se etter  Slik spiller du, eller gå til Lottos informasjonsside

Hva er Supertrekning i Lotto?

Supertrekningen er et tilleggsspill fra Norsk Tipping som du automatisk er med på når du leverer dine lottokuponger. Det er Supertrekning én gang i kvartalet – fire ganger i året.

Det forventes å være rundt 50 millioner kroner i potten ved hver trekning, Hvis det eksempelvis er 47 millioner i potten trekkes det 47 vinnere som får 1 million hver, er det 40 millioner får 40 stk. 1 million hver.

SLIK FUNGERER SUPERTREKNINGEN:

Supertrekning er veldig enkelt, og går helt automatisk. For hver lottorekke du kjøper, får du ett lodd til supertrekningen. Enklere blir det med andre ord ikke. Dette er et tilleggsspill fra Norsk Tipping, og medfører ingen ekstra gebyrer.
Trekningen skjer, som vi nevnte innledningsvis fire ganger i året. I disse lottosendingene er programmet noe lenger, nettopp fordi det også er en vanlig lottosending – rett etter nyhetene på NRK.

For mer informasjon se etter  Slik spiller du, eller gå til Lottos informasjonsside.

Hva er systemspill?

Systemspill benyttes når man ønsker å sette sammen flere rekker i en og samme deltakelse.

Når man skal spille system, velger man først de tallene man ønsker å spille i en hovedrekke. Systemspill tar utgangspunkt i hovedrekken og man får flere varianter av samme rekke ved å velge flere tall (større system med flere rekker) og man kan vinne flere premier i samme deltakelse

Systemspill er en måte å spille på som gir flere riktige rekker (premier) om hovedrekken går inn med premiegruppe 4 eller bedre på Lotto. Antall rekker man får, er et produkt av antall ganger utgangsrekken med 7 tall i Lotto kan kombineres med det antall ekstra tall man velger. Når man velger et system med for eksempel 9 tall i Lotto, varieres hovedrekken med de ekstra to tallene i mulige kombinasjoner og det gir totalt 36 rekker.

Man kan også spille systemspill på Vikinglotto og Keno.

Systemtabeller finner du her.

Hva er Joker?

Joker er et tilleggs spill til Lotto og Vikinglotto, men kan også leveres alene. 

Spiller du én Joker vil du alltid få de fem bakerste tallene i spillerkortnummeret ditt. For de øvrige Jokerne du spiller, får du fem tilfeldig genererte tall. Du kan levere inntil 20 ulike jokere på samme kupong. 

Førstepremievinneren i Joker trekkes tilfeldig ut blant alle deltakende Joker-rekker. Jo flere Jokere du leverer, jo flere sjanser har du til å bli trukket ut som Jokerkandidat og vinne 1. premien. Vinneren har anledning til å delta på telefon i TV-trekningen og kan øke premien ved å velge riktig i et enkelt opp/ned-spill. Ønsker du ikke delta på TV-trekningen kjøres trekningen automatisk. 

For 2. til 5. premie trekkes det ut fem tall. Disse tallene sjekkes mot egne Jokertall (5 i rekka). Har du minimum to av tallene på samme plass som de som er trukket ut, får du premie.

For mer informasjon se etter  Slik spiller du, eller gå til Jokers informasjonsside.

Hva er Nabolaget?

Nabolaget er lotterispillet hvor du kan bli millionær på adressen din!

Vi trekker totalt 12 nabolag i uka; seks på fredag og ett hver dag de øvrige dagene. Det vil si at du kan vinne 1 million på fredag og 10.000 kroner alle andre dager.
Hvis du spiller onsdag før kl.19.00, er du med i onsdagens, torsdagens, fredagens, lørdagens, søndagens, mandagens og tirsdagens trekning. Spiller du derimot onsdag kl. 20.00 er du med i trekninger i syv dager fra og med torsdag. Uavhengig av hvilken dag du leverer Nabolaget-kupongen, er du med i hovedtrekningen på fredag. Hovedvinnerne i vinnernabolagene trekkes tilfeldig blant alle deltakelser.

Naboene til hovedvinneren i hvert av nabolagene mottar også pengepremier – hvis de har spilt, da.

Størrelsen på premien til nabospillerne avgjøres av den geografiske avstanden til hovedvinneren. Jo nærmere du bor hovedvinneren, desto mer vinner du. Oversikt over de ulike premiene finner du her.

Alle som spiller Nabolaget mottar en SMS med en lenke til en digital trekningsopplevelse for Nabolaget. Slik kan du sjekke trekningen når det passer deg best!

Du kan spille Nabolaget via internett, mobil, kommisjonær eller hos dagligvarebutikker med spill-i-kasse. Spillstopp er fredager klokka 19.00.

Vinnersjansen for hovedpremiene er 1:antall deltakelser per trekning.

 

 

Hvordan spiller jeg Nabolaget?

Videoen viser deg hvordan du enkelt kan levere Nabolaget på Norsk-Tipping.no.

 

Hva er Eurojackpot?

Eurojackpot er et spill fra Norsk Tipping hvor førstepremien kan bli svimlende 850 millioner kroner (90 millioner euro). Førstepremiepotten vil være på minimum 70 millioner kroner hver uke. 

For å delta i spillet må du levere minst en Eurojackpot-rekke. Hver rekke koster kr. 25,-. For å vinne førstepremien må du ha fem rette hovedtall og to rette stjernetall. Det er ytterligere elleve premiegrupper i hovedspillet. 

Alle som spiller Eurojackpot hos Norsk Tipping er også automatisk med i trekning av en tilleggspremie på én million kroner og et reisegavekort på 100.000 kroner. Hver spilte rekke gir 1 deltakelse pr uke. Trekningsresultatene legges resultatene ut på Norsk Tippings nettsider og mobilsider.

Eurojackpot er et samarbeid mellom spillselskapene i Norge, Tyskland, Danmark, Finland, Estland, Nederland, Slovenia, Island, Litauen, Sverige, Latvia, Kroatia, Italia, Spania, Ungarn, Tsjekkia og Slovakia.

For mer informasjon se etter  Slik spiller du, eller gå til Eurojackpots informasjonsside.

Hvordan spiller jeg Eurojackpot?

Videoen viser hvordan du enkelt kan levere Eurojackpot på Norsk-Tipping.no

Hva er Extra?

Videoen viser hvordan du leverer Extra på Norsk-Tipping.no.

Extra er et tallspill der man skal velge 18 av 75 tall, og plassere dem på et spillbrett. Hvert spillbrett har 25 ruter og av disse er 7 friruter (F), 3 i ramme og 4 i bilde, som ikke skal fylles ut. En kupong har to brett og koster kr 50,-. 

Man vinner ved å: 

  1. Være først til å fylle de ni rutene i midten – kalt BILDET  

  2. Være først til å fylle den ytterste ringen på brettet – kalt RAMMEN  

  3. Være først til å fylle hele spillebrettet – kalt BRETT  

  4. Fylle BILDET ved spillets slutt  

  5. Fylle RAMMEN ved spillets slutt  

  6. Fylle hele spillebrettet ved spillets slutt Spillet er over etter 47 trukne tall. Dette er et fast antall. 

Extra-kandidaten:
Etter hovedspillets slutt trekkes en Extra-kandidat. Blant alle som har spilt Extra til den aktuelle trekningen, trekkes det ut et brett som får en inngangspremie og sjansen til å vinne opptil to millioner kroner. Det trekkes seks Extra-tall, og for hvert tall som gjenfinnes på spillerens brett, økes premien. Ved tre rette tall får man toppremien. 

Ekstrasjansen:
En fast premiepott på 100.000 kroner deles på fra 1 til 25 spillere. Disse trekkes tilfeldig ut blant alle som har spilt Extra til den aktuelle spilleomgangen. 

Følg med på Extra-trekningen hver tirsdag kveld på NRK. Trekningsresultatene finnes på norsk-tipping.no, mobil og text-tv. 

For mer informasjon se etter  Slik spiller du, eller gå til Extras informasjonsside.

Hva er Keno?

Keno går ut på at spilleren etter eget valg skal forutsi hvorvidt enten 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 eller 10 av tallene fra 1 til og med 70 fremkommer i en trekning hvor 20 av tallene mellom 1 og 70 trekkes. Keno kan spilles på 9 forskjellig nivåer (Keno-nivåer), for systemspill kan det spilles på 8 forskjellige Keno-nivåer.  

Keno benytter en treknings-server som baserer valg av tall på en støykilde kombinert med matematiske filtre. Dette er en metode som sikrer tilfeldighet, unngår avhengighet mellom trekninger, unngår forutsigbarhet og er umulig å manipulere. Lotteritilsynet har direkte tilgang (elektronisk) til alt som foregår og kan kontrollere trekningene. I tillegg har de benyttet en uavhengig part for å sertifisere treknings-serveren.

For mer informasjon, gå til Kenos informasjonsside.

Hvordan spiller jeg Keno?

Videoen viser hvordan du leverer Keno på Norsk-Tipping.no