Lotto reklamefilmer

lotto_reklame

Siden 1993 har Norsk Tipping underholdt unge og gamle nordmenn med historier om hva som skjer når helt vanlige folk plutselig sitter med uvanlig mange penger mellom hendene.

Reklamefilmene til Lotto har gjennom mange år vært blant de best likte i Norge, og frem til i dag er det laget rundt 50 stykker.  Nedenfor på denne siden kan du se noen av dem.

2009

Telefonen

Hvert år får over 200 personer telefonen fra Hamar med Lottomillionær-budskap, men få av dem er som i denne filmen. Filmen handler om den store «Telefonen fra Hamar» som så mange drømmer om å få. Filmen er varm og lun, samtidig som den har glimt i øyet. Filmen fikk Sølvfisk i 2009.

2016

Hværda'n Limo for buss

Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer! Spesielt ikke når det gjelder å komme seg på jobben!

2015

Hværda'n Frokost

Lotto-millionæren gjør stas på kona. «Hværda´n» har blitt litt annerledes også for den glade vinnerens bedre halvdel etter at han vant i Lotto. Slik får Lotto-millionæren kona på gli!

2016

Hværda'n fotball

«Hværda´n» har blitt annerledes på både den ene og den andre måten etter at karakteren i denne reklamefilmene ble millionær. Slik er den nye Hværda`n «på benken».

2016

Hværda'n smøreteam

«Hværda´n» har blitt annerledes på både den ene og den andre måten etter at karakteren i denne reklamefilmene ble millionær.

2015

Hværda'n middag

Lotto-millionæren gjør stas på kona. «Hværda´n» har blitt litt annerledes også for den glade vinnerens bedre halvdel etter at han vant i Lotto.

2015

Hværda'n parkering

Det er laget en hovedfilm og flere korte varianter innen samme spor. Alle drømmer er knyttet til hverdagen.

2015

Hværda'n

«Den nye hværda´n» er Lotto-drømmen skjært inn til beinet. Alle som spiller Lotto drømmer om å ha en litt annerledes hverdag.

2014

Morraidol

I «Morra-idol» møter vi en helt vanlig fyr som på en helt vanlig dag bestemmer seg for å bruke Lottomillionene sine til å berømme god orden og oppførsel i det offentlige rom.

2013

Skapet

Den 49. Lotto-filmen i rekken. Sol, sommer, grilling og god stemning er utgangspunktet. Og selv om det heter seg at man ikke kan ha hell i både spill og kjærlighet, så er denne lille historien et bevis på det motsatte.

2011

Partysvenske

Alle har vel vært på et utested og opplevd at enkelte partyløver er litt mer innpåslitne og plagsomme enn andre. Kommer de i tillegg fra andre siden av riksgrensen betegnes de ofte som Partysvensker.

2010

Valget

Denne gangen handler det om hva man kan gjøre for å hindre gjenvalg som styrer i borettslaget. Myhre må styre!

2008

Kebab

Denne gangen er det en av den litt mer viltre typen som har vunnet storpotten. Lottomillionær-premien kan brukes på svært ulike måter og her er et godt eksempel på at den kan komme svært godt med til å trekke Kebab-kunder. Innehaver av Dombås Kebab House er klar i sine ambisjoner. «Jeg mener selv at mine kebaber er de absolutt beste og største du får kjøpt i Norge. Målet mitt i første omgang er at folk fra hele landet skal komme til Dombås Kebab House. First we take norway, then we take the world» sier en fornøyd Assad Khan, innehaver av Dombås Kebab House.

2008

Kjøreskolen

Filmen har fått tittelen «Kjøreskolen» og handler om en ung mann som har blitt betatt av kjøreskolelæreren. Til tross for mannens kjøreferdigheter tilsier at han er mer enn klar til å kjøre opp - velger han å legge hindringer i veien for seg selv slik at kjøretimene kan fortsette – fordi han har råd til det!

2007

Regnestykket

David mot Goliat er en viktig referanse i mange Lottofilmer og dette ble enda mer forsterket i filmen «Regnestykket» som har fem unge menn med Downs i hovedrollene.

2007

Festen

Filmen overrasker publikum på en humoristisk og sjarmerende måte - for det er jo slik at Lottomillionær-feiringer er ikke som andre feiringer!

2006

Livet i bygda

I ei bygd som sliter med fraflytting, mister en mann vinnerkupongen sin. Nå strømmer utenbygdsfolk til for å finne den, til glede for det lille samfunnet. Når han selv finner kupongen, velger han derfor å ikke innkasserer premien. På denne tiden var det mulig å kjøpe Lotto som uregistrert spill, det vil si uten spillerkort. Kvitteringen var verdikupongen for å få utbetalt premien.

2004

Mars

Selvfølgelig har en Lotto-millionær allerede inntatt Mars i det amerikanerne ankommer. Lotto-millionærer er selvfølgelig ikke som andre millionærer!

2003

Verkstedet

En hardtarbeidende mekaniker er sjefens foretrukne mobbeoffer, men får slutt på forfølgelsen når han kjøper hele verkstedet. Og gir sin late, selvgode plageånd en overraskelse.

2001

Born to be blind

Filmen handler om den blinde mannen som unner seg motorsykkel. Han kjører den imidlertid kanskje ikke på den mest tradisjonelle måten. Filmen fikk Sølvfisk-prisen i 2001.

2000

Frank

Dette er historien om de to kameratene som er på fotballkamp, der Lotto-millionær Frank har kjøpt opp all reklameplass på kampen til stor overraskelse for kameraten. Frank har slått på stortromma og kjøpt seg reklameplass på stadion - til kompisenes og ikke minst hans egen glede. Filmen fikk Sølvfisk i 2000.

1999

Full tank

«Æ hadd no tenk mæ fullj tank, ja». Denne gangen blir det full tank på bilen til stor overraskelse fra de andre i bygda. Filmen fikk Sølvfisk i 1999.

1998

Verdal'n

Hvem husker vel ikke mannen fra Verdal? Lotto-millionæren fra Verdal’n som nyter å spole frem til «pengan» om igjen og om igjen. Bygda Verdalen ble omtalt som «Lottomillionær-bygda» etter dette. Mange har valfartet dit for å spille Lotto. Denne filmen ble hedret med folkets reklamepris «Gullfisken» i 1998 og er fortsatt godt husket av det norske folk.

1997

Seters

Tidenes kuleste budeie har blitt Lotto-millionær - «Love is in the air»!

1995

Banken

Dersom saldoen er høy nok er det alltid moro å få den opplest. I dag sjekkes saldoen raskt og enkelt med kun noen få tastetrykk. Men hvem kjenner ikke igjen det eldre ekteparets deilige følelsen av å kunne sjekke saldoen i banken på gammelt vis? Filmen fikk Sølvfisk i 1996.

1995

Roere

En godt voksen dame i sin beste alder er klar for action og moro! Hva gjør man ikke for å ha noe pent å hvile øynene på? Filmen fikk også Sølvfisk i 1996.

1994

Jukeboks

Hva gjør en musikkglad nonne i klostret når hun blir Lotto-millionær? Jo - hun lager god stemning og kjøper Jukebox til stor forferdelse for sine medsøstre!

1994

Tanks

Lotto-millionærer er ikke som andre militærer!

1994

Sau

Lotto-millionærers kjæledyr er ikke som andre kjæledyr! Hva gjør ikke ei budeie for å sette standarden for at Lotto-millionærer ikke er som andre millionærer.

1993

Limo

Filmen var den første på konseptet «Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer». Den satte standarden for at det å bli Lotto-millionær raskt ble den mest aksepterte måten å blir millionær på. Ved hjelp av humor og fantasi har denne Lotto-millionæren utfordret dette på en glimrende måte ved skaffe seg en Limousin; «min bil er større enn din»!