Blir en del av Pstereo

Blir en del av Pstereo

FOLKSOMT: Arrangørene håper på mye folk i helgen. Her fra en tidligere festival. Foto: Torleif Kvinnesland

Blir en del av Pstereo

Norsk Tipping sponser Pstereo! Festivalen går i Trondheim 17. -18. august og har artister som Phantogram, alt-J, Röyksopp, Jaga Jazzist og Rival Sons på programmet.

Fyrverkeri

Pstereo er det ferskeste tilskuddet på stammen for festivaler og events som Norsk Tipping har inngått samarbeidsavtale med i 2017.

  -  Vi er samarbeidspartner med Pstereo og ønsker å sette fokus på spillemidlene som finansierer Musikkutstyrsordningen (MUO). I 2016 gikk over 27 millioner kroner av spillemidlene til denne ordningen, sier Thomas Johansen i Norsk Tipping.

 Lokal profil

- Pstereo er inne i sitt ellevte år som musikkfestival i Trondheim og har en sterk lokal profil som passer godt til å formidle Norsk Tippings kobling til kulturmidler, musikkbinger og MUO som sådan.  Bare siden 2014 har Trondheim og omliggende kommuner mottatt nærmere 6 millioner kroner gjennom denne ordningen, opplyser Thomas.

Musikkbinger, som i praksis er et kompakt øvingslokale, er altså ett av formålene spillemidler brukes på gjennom MUO. Under Pstereo 2017 vil en fullverdig musikkbinge være på plass, med det meste av teknisk utstyr og instrumenter tilgjengelig. Bingen står vanligvis permanent på Ristunet i Trondheim og har mange hundre timers bruk av unge musikere hvert eneste år. 

Binge---redigert


ØVING I MUSIKKBINGEN: Norsk Tipping finansierer musikkbinger, som denne på Årendalsuka i fjor. Foto: Lars Opstad.

- Musikkbingen vil være åpen fra kl. 16 - 20 hver dag under festivalen og alle som har en artist i magen, kan få prøve seg der. Det vil være en tekniker til stede som skal hjelpe til med utstyret og vi skal også sørge for at det blir sitteplasser til et lite publikum der inne, sier Thomas.

I tillegg skal festivaldeltagerne få sitte godt i egne Norsk Tipping-seter på festivalområdet Marinen, der gressbakken ned mot hovedscenen er et yndet tilholdssted for publikum.

- Velkommen – vi gleder oss! sier Thomas.

 Kanskje Norges neste store artist finnes blant publikum på Pstereo 2017?

Vil du vite mer? Besøk festivalens hjemmeside her.

Pstereo