Kai vant Frivillighetsprisen

Kai vant Frivillighetsprisen

RØRT VINNER: Prisvinner Kai Henning Stensrud omkranset av styreleder Sturla Stålsett i Frivillighet Norge, adm. dir. Åsne Havnelid i Norsk Tipping og kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Kai vant Frivillighetsprisen

Kai Henning Stensrud fra idrettslaget Kolbukameratene på Toten vant mandag kveld Frivillighetsprisen 2016 for sin frivillige innsats for den lokale idretten i over 30 år. Vinneren får 50 000 kroner fra Norsk Tipping som han skal bruke til sitt formål.

Det var 10 finalister til årets pris, som alle var samla til en festkveld i regi av Frivillighet Norge mandag 5. desember. Totalt var 116 forskjellige personer foreslått til prisen.

I tillegg til sitt store engasjement, har Kai ei sterk personlig historie. Rett før han fylte 18 år stupte han i hoppbakken og brakk nakken. Med det ble han lam fra brystet og ned.

- Da måtte jeg finne en ny arena å engasjere meg i. Det var i idretten jeg hadde kontaktnettet mitt, og det var naturlig for meg å gå inn igjen i det trygge og vante miljøet her, sier Kai i nominasjonsfilmen.

- Mottoet i IL Kolbukameratene er ”idrettsglede for hele bygda”, og målet vårt er å ha et så bredt tilbud at alle skal finne noe av interesse her. Dette har jeg drevet med i over 30 år, både som leder av hovedlaget og gjennom flere styreverv i fotball, håndball og ski. Det er like engasjerende å være med i IL Kolbukameratene i dag som det alltid har vært. Klarer vi å tilby noe for alle, og dermed hindre at noen havner i et dårlig miljø, betyr det at jeg kan sove godt om natta, sier han.

Det var en svært rørt vinner som mottok prisen av kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Norsk Tippings administrerende direktør, Åsne Havnelid, delte ut sjekken på 50 000 kroner, som vinneren skal bruke til et godt formål basert på frivillig arbeid. - Frivilligheten er limet i lokalsamfunnet, understreket Havnelid.

Kai Henning Stensrud er også nominert til årets Ildsjelpris som deles ut under idrettsgallaen.

Video fra utdelingen kan du se på nettsiden til Frivillighet Norge.