Hva er Nabolaget?

Nabolaget er et lotterispill, hvor du kan bli millionær på adressen din! Hvis du vinner, vinner i tillegg også de av naboene dine som har spilt, uten at du trenger å dele av premien din.

Du kjøper en deltakelse, som registreres på adressen din. Da er du med i trekningen hver kveld en hel uke fra og med den dagen du kjøpte spillet. Hver ukedag trekkes det én tilfeldig adresse blant alle deltakerne, som vinner hovedpremien på 10.000 kroner. På fredager trekkes seks nabolag. Fem av dem har en hovedpremie på 100.000 kroner, mens ett av nabolagene har en hovedpremie på 1 million kroner.

Innleveringsfristen er kl. 19:00 hver dag, og trekningsresultatene publiseres på web og mobil ca. kl. 20:00.

Nabolaget kan spilles hos kommisjonær, web eller mobil.

Du deltar med adressen din. Én deltakelse koster 50 kroner, og du kan maksimalt kjøpe ti deltakelser til en trekning. Jo flere deltakelser du har, desto større er sjansen for å bli trukket ut. I beste fall kan du vinne både hovedpremien og 1 eller flere øvrige premier.

Innleveringsfristen er hver dag kl. 19:00. Trekningen foretas like etter kl. 19:00 samme kveld, og resultatene offentliggjøres på web og mobil kl. 20:00.

Det er ingen tv-trekning for dette spillet. Vi trekker vinnere i Nabolaget hver dag og du vil motta en SMS etter den første trekningen du har deltatt i, samt på fredag. Der kan du i løpet av kort tid se hvilke nabolag som vinner - og om du er en av vinnerne. Denne tjenesten er gratis.

 

Det er to måter å vinne i Nabolaget på:

1. Hovedvinneren blir trukket tilfeldig blant alle deltakelser og vinner hovedpremien.

2. Er du en av hovedvinnerens naboer – og du har husket å spille Nabolaget – vinner du også. Jo nærmere du bor hovedvinneren, desto mer vinner du.

I noen nabolag er det lenger mellom husene enn i andre. Dersom dine nærmeste spillende naboer bor langt unna, kan i realiteten nabolaget som vinner strekke seg over flere mil.

Om adresser

Alle adresser i Norge er merket med en geotag. Geotagen befinner seg som regel ved inngangspartiet eller ved innkjørselen på tomta, men dette kan variere noe fra kommune til kommune. Trekningen i Nabolaget baseres på denne geotagen, og Norsk Tipping oppdaterer ukentlig kundedatabasen mot Folkeregisteret og adresser registrert der. Avstanden fra hovedvinneren til de andre vinnerne beregner vi på bakgrunn av dette. Geotagen består av koordinater, som definerer det spesifikke adressepunktet.

Det er den enkeltes bostedskommune som har ansvar for at koordinatene er satt riktig for folks adresse.

I noen tilfeller kommer det kanskje til å skje at to eller flere av de nærmeste nabospillerne til hovedvinneren har samme geotag – for eksempel fordi de bor i en blokk hvor leilighetene ikke har unike geotager. Dersom dette skjer, og det for eksempel bare er to andrepremier på 100.000 kroner igjen å dele ut i Nabolaget, vil Norsk Tipping kjøre en tilfeldig trekning for å avgjøre hvem av disse to som skal ha andrepremien.

Den som «taper» tilfeldighetstrekningen, vil i dette tilfellet likevel vinne en tredjepremie.

Høydemeter har ikke noe å si for beregningen av avstandene mellom vinnerne. Det betyr at en nabo som tilsynelatende bor lenger unna hovedvinneren enn deg (for eksempel i en leilighet høyt oppe i ei blokk, mens du bor i første etasje i naboblokka), likevel kan regnes for å bo nærmere vinneren fordi høydemeter ikke har noe å si.

Alle adresser som er registrert i Folkeregisteret er gyldige i Nabolaget.

Du får dessverre ikke spilt Nabolaget om du har hemmelig adresse. Dersom du bor på Svalbard, Jan Mayen eller Bjørnøya må du delta med den adressen du har på fastlandet.

Dersom du flytter trenger du ikke å melde fra om dette til Norsk Tipping. Vi oppdaterer kundedatabasen mot Folkeregisteret hver uke.

Husk at det er adressen du hadde i kjøpsøyeblikket som gjelder ved trekningene.


Premiegrupper

Nabolaget har ulike premiegrupper på fredag og øvrige dager.


Premieutbetaling

Kort tid etter at resultatet på et spill er klart, vil premien bli overført til din spillerkonto. Premier over 10.000 kr overføres automatisk til din registrerte bankkonto. Det tar 1-3 virkedager før premien er inne på bankkonto.


Telefonen fra Hamar

Millionvinneren får en drømmetelefon fra Hamar rett etter at trekningsresultatene er publisert. Vinnertelefonen ringes fra nr. 625 60 000, og inneholder gratulasjoner og all den informasjonen du trenger som fersk spill-millionær.

I Nabolaget trekkes det ut én hovedvinner hver fredag, som får én million kroner. Vinnersjansen for hovedpremie i Nabolaget er 1:90 000 per deltakelse. Deretter fastsettes de øvrige Nabolaget-vinnerne (som kan vinne 100.000, 10.000, 1000 eller 50 kroner) i rekkefølge på grunnlag av geografisk avstand fra hovedvinneren. Vinnersjansen for disse premiegrupper påvirkes av antall deltakelser, antall spillere og ulikheter i bebyggelsesstruktur innenfor et gitt geografisk område.

Alle andre dager enn fredag vinner hovedvinneren 10.000 kr. Sjansen for å vinne denne premien er tilsvarende som på fredager.

Geotag

En geotag består av koordinater, som definerer et spesifikt adressepunkt.


Folkeregisteret

Registeret danner grunnlaget for blant annet skattemanntallet, valgmanntallet og befolkningsstatistikken.

2015

Nabolaget ble lansert i februar 2015, og første trekning i spillet ble foretatt den 13. februar 2015. Alex Rosén var programleder for tv-trekningen og sendingen, som ble vist på TV2 hver fredag.

 

I juli 2015 ble det endringer i premiestrukturen fra to nabolag som vant hovedpremien på 1 million kroner, til ett nabolag.

 

I september samme år økte antall nabolag til 6, men fortsatt med ett nabolag som vant hovedpremien på 1 million kroner.


2016

I februar dette året ble tv-sendingen avviklet, og ny trekningsløsning via mobil ble lansert. I september ble innleveringsfristen endret til kl. 19.00.


2017

I februar 2017 lanserte Norsk Tipping daglige trekninger i Nabolaget, slik at det gjennom uken blir 12 vinner-nabolag, og hele 14432 premier i løpet av ei uke.