Til hovedmenyTil hovedinnhold

Hva er Oddsbomben?

Oddsbomben er et spill der det gjelder å tippe korrekt resultat (antall mål til hvert lag) i flere kamper. Du må tippe riktig resultat i alle kampene for å få premie. Oddsbomben består av tre fotballkamper, men er det ishockey og håndball, er det bare to kamper.

 1. Klikk på den oddsbomben du ønsker å spille på.
 2. Klikk på det antall mål du tror hvert lag får.
 3. Du kan krysse av for inntil 10 alternativer pr. lag.
 4. Antall rekker får du ved å multiplisere antall tips for hvert lag, med hverandre.
 5. Du velger selv rekkepris mellom 1 og 100 kroner.
 6. Send inn
Oddsbomben avgjøres når alle kampene er ferdigspilt. Det er resultatet ved full tid (inklusive tilleggstid, men eksklusive ekstraomganger/ straffekonkurranse) som gjelder for Oddsbomben.

For å vinne på Oddsbomben må du ha korrekt resultat i alle kampene. For Oddsbomben anvendes løpende odds. Løpende odds innebærer at oddsene endres etter hvert som nye spill innleveres. Den endelige oddsen for alle spilte kombinasjoner fremkommer når spillfrist er passert og alle spill er innlevert. Premiepotten er en fast andel av den totale innsatsen på hver enkelt oddsbombe. Premieandelen for Oddsbomben er 60%. Størrelsen på oddsen vil da være avhengig av hvor mange som har spilt på den enkelte kombinasjon.

Premien vil da bli odds multiplisert med den rekkeprisen du har valgt. Premien rundes av til nærmeste hele krone. For eksempel vil 4.567,83 i odds og rekkepris på 1 krone gi en premie på 4.568 kroner.

Premieutbetaling

Umiddelbart etter at resultatet på et spill er klart, vil premien blir overført til deg.

Jackpot

Er det ingen som har spilt riktig kombinasjon overføres premiepotten til et senere spilleobjekt. Norsk Tipping bestemmer når premiepotten skal benyttes. Ofte benyttes potten på samme sport og på samme ukedag èn uke etter.

Innleveringsfrist varierer.

Normalt er innleveringsfrist 5 minutter før første kamp starter.

Vi følger følgende prinsipper for valg av spilleobjekter
 • Vi følger anbefalinger vi får fra GLMS, WLA og UEFA/FIFA angående utvelgelse av kamper.
 • Vi ønsker å tilby kamper som har størst interesse hos det norske publikum, i kombinasjon med sein og forutsigbar innleveringsfrist. Dette gir positiv innvirkning på premiepotten.
 • Vi ønsker ikke å tilby spill på kamper der majoriteten av deltakerne er under 18 år.
 • Vi ønsker ikke å tilby spillobjekter der det kan være uklare definisjoner på utfall eller avgjørelse.
 • Vi utviser forsiktighet med å tilby spillobjekter som kan føre til manipulasjon.
 • Hvis vi oppdager uregelmessigheter eller mistenkelig spilladferd, rapporteres dette videre til GLMS og nasjonale forbund.
Innsats/rekkepris

Hvor mange kroner du satser på spillet ditt. Du velger selv rekkepris fra 1 til 100 kroner. Innsatsen blir antall rekker multiplisert med rekkepris.

Rekke

Én rekke består av ett måltips for hvert lag. Tipper du på flere målalternativer, multipliseres de for å få totalt rekkeantall.

Lynspill

Du kan velge å la systemet sette opp tilfeldig tips. Du velger antall rekker, og så setter systemet opp kupongen for deg. Deretter kan du velge rekkepris.

Jackpot

Dersom ingen har spilt riktig kombinasjon av resultater i en Oddsbomben overføres premiepotten til et senere spilleobjekt.

Oddsen – du velger selv hva du vil spille på

Oddsen består i dag av tre selvstendige spill: Liveoddsen, Langoddsen og Oddsbomben. Ut fra et bredt oddsprogram velger du selv hva du vil spille på.

1993

I november får Norsk Tipping tillatelse til å etablere oddsspill.

Måltips avvikles, for å begrense antall statlige spill.

1994

Oddsen lanseres 1. februar – to uker før OL på Lillehammer.

Under vinter-OLs andre uke omsetter Vinneroddsen for 3.055.000 kroner. Dette er fortsatt ukesrekord for Vinneroddsen.

I uke 22 betaler Norsk Tipping for første gang ut mer i premier enn det var omsatt for på Langoddsen! Tilbakebetalingsprosent: 133.

I september oppretter Norsk Tipping løpende resultatservice på tekst-TV for alle kamper på oddsspillene.

I november passerer omsetningen på Langoddsen for første gang 10 millioner kroner på en uke. EM-kvalifisering i fotball og store premieutbetalinger uken før fikk spillerne til å satse litt ekstra.

1995

September / oktober: Champions League, Rosenborg slår Blackburn 2-1 på Lerkendal og Langoddsen passerer 15 millioner i ukesomsetning.

Desember: Sverige - Danmark (20-25) i håndball-VM for kvinner blir første enkeltkamp på Langoddsen som omsetter for over en million kroner alene (innsatsene fordelt per spilt kamp, det vil si ved spill på 100 kroner på en trippel blir fordelingen 33,33 kroner på hver av de tre kampene som inngår i trippelen).

1996

September: Bodø/Glimt, Brann og Rosenborg spiller europacup, og Oddsen omsetter for første gang for over 17 millioner kroner i løpet av en uke. Men alle kronene går rett tilbake til spillerne i form av premier, med en tilbakebetalingsprosent på 103.

Oktober: Rekorden fra september blir bare en måned gammel. 17,5 millioner passeres i ukeomsetning.

1997

April: Mange overraskelser i italiensk, engelsk og tysk seriefotball fører til bunnotering i premieutbetaling på Langoddsen. Bare 16 prosent av omsetningen går tilbake til spillerne i form av premier.

August: Sørafrikaneren Marius Corbett vinner overraskende VM i spydkast for menn. På Vinneroddsen gir dette hele 249,81 ganger pengene. Dette er rekordodds på Vinneroddsen.

Oktober: Cupfinaler på Ullevaal, og Europacup med bla. Tromsø - Chelsea på et snødekt Alfheim Stadion gir ny omsetningsrekord for Oddsen: 19 millioner.

Desember: 20 millionersgrensen blir brutt. Europacup-fotball og håndball-VM for kvinner gjør at omsetningen ender på 20,1 millioner.

1998

Juni: Norges deltakelse i fotball-VM tar Oddsen til nye høyder. Vinner av VM blir mest omsatte spill på Vinneroddsen med over en million kroner. Norges åpningskamp mot Marokko (2-2) omsetter alene for 1,4 millioner på Langoddsen. Kvartfinalen mot Italia (0-1) blir tidenes mest omsatte kamp på Resultatoddsen med 940.000 kroner.

Juli: Ny rekord på Resultatoddsen. Abildsø - Bærum ender 3-8. En spiller hadde klokkertro og satset 10 kroner på det resultatet. Vedkommende fikk tilbake innsatsen 2.928,90 ganger!

September: Brann, Strømsgodset, Rosenborg og Vålerenga gjør alle en sterk innsats i Europacupene. Oddsen setter ny omsetningsrekord med 20,5 millioner kroner.

Desember: Det ble ingen overraskelser i seriekampene fra England og Skottland i julehelga, og spillerne kunne glede seg over tidenes utbetaling på Langoddsen. Nesten 28,5 millioner kroner gikk tilbake som premier til lykkelige spillere, og tilbakebetalingsprosenten ble 193,31.

1999

Januar: Året begynner med ny omsetningsrekord for en enkelt kamp på Langoddsen. Manchester United var sterkt betrodd i hjemmemøtet mot West Ham. 1.606.734 kroner ble spilt på kampen.

Oktober: I uke 42 gir Norsk Tipping før første gang ut to oddsprogrammer i løpet av en uke. Det ble suksess fra første stund. Omsetningen nådde 26, 9 millioner kroner, ny rekord for en uke.

November: Håndball-VM for damer innledes med rekordodds på Resultatoddsen. Norges kamp mot Hviterussland ender med norsk seier 29-13 til hele 3.267,55 i odds.

Desember: Oddsen passerer Tipping i årsomsetning. Nesten 1 milliard på oddsspillene, mot 944 millioner på Tipping. Sammenlagt omsetter disse to sportsspillene for 1933 millioner, hvilket er 28 millioner kroner mer enn rekorden for Tipping fra 1986.

2000

Ny utbetalingsrekord for ett spill i uke 15. En spiller satser 5.000 kroner på en seksling bestående av kun uavgjorte kamper – til 996,38 i odds. Premie: 4.981.900 kroner.

Ny omsetningsrekord for en enkelt uke: 27.986.000 kroner i uke 43. Uken før ble to oddsprogrammer pr. uke innført – en vesentlig årsak til omsetningsøkningen.

2001

Spill på singler og dobler innført 4. desember. Dobler kan spilles på alle kamper, mens utvalgte kamper er tilgjengelig for singelspill.

Innleveringsfristen flyttes til fem minutter før kamp- og konkurransestart.

Året avsluttes med ny ukesrekord: I uke 52 omsettes det for 41,9 mill. kroner på Oddsen, og totalomsetningen for 2001 blir 1.137.847.000 kroner. Også det selvsagt ny rekord.

2002

Omsetningsøkningen fortsetter. Ny ukesrekord i uke 5 med 44,1 mill. kroner.

I september blir Resultatoddsen erstattet av Oddsbomben.

2003

Rekordodds på Oddsbomben i oktober: 444.650

2004

1. januar innføres 18-årsgrense på spill på Oddsen.

Midt i oktober utvides helgeprogrammet på Langoddsen til å omfatte to programmer à 60 kamper. Til sammen får man da 120 spillobjekter i helgene.

2005

Midt i november utvides Langoddsen til 117 kamper. Dette gjelder både midtuke- og helgeprogrammet. Samtidig fjernes ordningen med 2x60 kamper på helgeprogrammet.

2006

Til Vinter-OL i Torino innføres spill på individuelle konkurranser på Langoddsen. Tre utøvere / alternativer settes opp og får faste odds. Det gjelder å spille på den som blir best av de tre oppsatte utøverne.

2007

I august gjeninnføres to langoddsprogrammer i helgen. Men nå er 2 x 60 kamper byttet ut med 2 x 117 kamper til sammen 234 spillobjekter.

2008

I september deles også midtukeprogrammet opp i 2 x 117 kamper. I løpet av én uke blir det dermed 4 x 117 spillobjekter på Langoddsen.

2012

Liveoddsen ble lansert til fotball-EM i juni 2012. På Liveoddsen spiller du mens kampene pågår. Det er mange spill pr. kamp - og oddsene endres etter hvert som for eksempel scoringer preger kampen.

I november ble nye Langoddsen lansert - med en helt ny teknisk plattform. Dette gjør at det nå tilbys et tilnærmet ubegrenset antall objekter på nett og mobil, mens det hos kommisjonær tilbys et papirprogram med 250 objekter to ganger i uken.

2016

Mai 2016 ble Vinneroddsen fjernet fra Norsk Tipping sin spill portefølje, dette på grunn av lav omsetning på Vinneroddsen, og at det nå i større grad er ønskelig å dyrke spillobjektene på Langoddsen