Hva er Oddsen?

Det vi i dag kjenner som Langoddsen og Liveoddsen slåes sammen til Oddsen. Du vil fortsatt ha mulighet til å levere både livespill og forhåndsspill (tidligere Langoddsen), men i ny løsning trenger du ikke å navigere deg mellom to forskjellige sider. Vi i Norsk Tipping ønsker å tilby en mer dynamisk løsning til våre kunder.

Oddsen er et oddsspill, og gir spilleren mulighet til å satse på utfall eller resultater i kamper og andre typer konkurranser. Alle utfall og resultater har en odds. Odds multiplisert med innsats gir mulig premie. 

Under en kamp eller konkurranse vil det som regel være mange ulike spill åpne samtidig.

Om du spiller på kamper eller konkurranser som pågår kalles det livespill. Alle spill som leveres før arrangementet starter kalles forhåndsspill.

Det vil ofte være flere spilleobjekter under ett og samme arrangement. Utfallene har forskjellige odds bestående av tall, og gjerne med desimaler.

En eventuell premie kan beregnes ved å multiplisere odds med innsats.

Premie = odds x innsats

Odds er et uttrykk for sannsynligheten et gitt utfall har for å inntreffe. Oddsen settes ut fra tilgjengelig informasjon (f.eks. i lagidrett; statistikk, tabellposisjon, formutvikling, tidligere resultater, innbyrdes oppgjør, lagoppstilling, hjemmebanefordel etc.). Høy odds er et uttrykk for at Norsk Tipping mener det er mindre sannsynlig for at noe skal inntreffe - samtidig som lav odds er et uttrykk for at Norsk Tipping mener at noe har høy sannsynlig for å inntreffe.

Et eksempel

H: 2,10                        U: 3,30                       B: 3,35

Her ønsker du for eksempel å spille på utfall H med en innsats på 100 kr. Dersom H (hjemmebane) vinner, vil du få utbetalt en premie beregnet på denne måten:

100 kr x  2,10 = 210 kr.

Du kan lese mer om singelkamp, kombinasjon og system i kategori “Slik spiller du Oddsen”

Norsk Tipping tilbyr spilleobjekter produsert av egne sportsspilloperatører i tillegg til tredjepartsløsninger. Det er strenge regler og rutiner knyttet til jobben som Sportsspilloperatør. Dette er beskrevet i Norsk Tipping sine generelle etiske retningslinjer. I tillegg til spesielle retningslinjer som regulerer habilitet og integritet for den enkelte Sportsspilloperatør.  Alle spilleobjekter blir kvalitetssjekket i ulike steg etter Norsk Tipping sine interne rutiner og retningslinjer før de blir tilbudt i markedet. Norsk Tipping overvåker alle spilleobjekter med tanke på omsetning, ansvarlighet og risikohåndtering.  Odds vil kunne endres underveis, men allerede innleverte spill med tilhørende odds blir ikke berørt av en slik endring (ref. pkt 5.1.2.1 i spillereglene). Endringer i odds gjøres ut fra forretningsmessige vurderinger (eksempelvis omsetning, spillegrenser eller andre endrede forutsetninger knyttet til spilleobjektet.)

Slik finner du frem

Inne på landingssiden til Oddsen kan du benytte deg av flere navigasjonsmuligheter for å finne frem til det du vil levere spill på.

Når du åpner Oddsen ser du er en listevisning over Alle sporter, med filtreringsmuligheter på sporter og andre funksjoner. Du kan trykke deg inn på sportene for å se hvilket land de er sortert under, samt en oversikt over ligaer og mesterskap.

piler.PNG

Pilene forteller om du har åpnet fanen eller ikke. Pil ned betyr lukket, og pil opp betyr åpen. Tallet ved siden av pilen viser hvor mange kamper og konkurranser som er tilgjengelig for spill. Om du ikke ønsker å benytte deg av listevisningen eller filtreringsmulighetene kan du benytte deg av søkefeltet øverst på ‘Oddsen-siden’.

Når du har funnet det du ønsker å spille på har du flere valg. Du kan levere en kupong på det forhåndsutvalgte spillet, eller trykke deg videre inn på kampen eller konkurransen. Her finner du mer informasjon og tilgang til underspill innenfor det gjeldende arrangementet.

Hvordan finne de kampene/objektene jeg leter etter

Livespill

Pågående kamper og konkurranser ligger under Live.

Her har du muligheten til å filtrere basert på ønsket sport. Tallet over sporten forteller deg hvor mange kamper eller konkurranser vi har et livetilbud på akkurat nå.

For mer informasjon, statistikk, streaming og underspill kan du trykke deg inn på spilleobjektet.

Kalender

Kalender gir deg en oversikt over alle kommende kamper eller konkurranser i løpet av en 14-dagers periode. Du kan bruke pilene på toppen av siden til å navigere deg til ønsket dato, og filtrere på ønsket sport i nedtrekks menyen.

For mer informasjon, statistikk og underspill kan du trykke deg inn på spilleobjektet.

Streaming

Under Streaming finner du fremtidige kamper og konkurranser som tilbyr stream. Du kan enkelt finne pågående kamper og konkurranser som har streaming ved å se etter symbolet i Live oversikten.


Norsk Tipping kjøper Streaming som en tjeneste via en leverandør, og visningsrettighetene krever tilknytning til sportsspill.

For å få tilgang til tjenesten må du derfor være pålogget en av Norsk Tippings tjenester.

Legg til spill i kupongen

Du legger ett spill i kupongen din ved å trykke på ønsket utfall. Kupongen legger seg automatisk i bunnlinjen, og du får oversikt over spilleobjektene som ligger i kupongen din ved å trykke på Vis kupong. En markering viser deg hvor mange spill som er i kupongen, og hva den totale oddsen er. Du kan legge til flere spill i samme kupong. 

Du kan lese mer om singelkamp, kombinasjon og system i kategori Velg type spill.

Hvordan velge og levere en Odds-kupong

Velg type spill

Avhengig av hvor mange spilleobjekter du har i kupongen din har du valget mellom tre type spill.

Singler
Dersom du leverer en kupong med kun 1 spilleobjekt, leveres dette som Singler.

Du har mulighet til å levere flere singler fra samme kamp eller konkurranser samtidig. Disse blir levert som egne kuponger. 

Kombinasjon

Du kan ikke kombinere spill fra samme kamp eller konkurranser. Men du kan kombinere spill fra forskjellige kamper eller konkurranser.

System

Systemspill betyr flere rekker og høyere innsats, men du behøver på den annen side ikke tippe alle kampene riktig for å vinne. Ved system spilles det for å oppnå to rette (Dobbel), tre rette (Trippel) eller fire rette (Firling) blant flere spiler spilleobjekter.

Dobbelsystem – I et dobbelsystem kan du spille på 3, 4, 5 eller 6 kamper, og du må ha minst to rette (en dobbel) for å vinne. Har du flere enn to rette, vinner du på alle dobbelkombinasjoner (kombinasjoner av to rette) innenfor de kampene du har rett. 

Trippelsystem – I et trippelsystem kan du spille på 4, 5, 6 eller 7 kamper, og du må ha minst tre rette (en trippel) for å vinne. Har flere enn tre rette, vinner du på alle trippelkombinasjoner (kombinasjoner av tre rette) innenfor de kampene du har rett. 

Firlingsystem- I et firlingsystem kan du spille på 5, 6 eller 7 kamper, og du må ha minst fire rette (en firling) for å vinne. Har du flere enn fire rette, vinner du på alle kombinasjoner av fire rette innenfor de kampene du har rett.

'Jeg aksepterer oddsendringer'

Oddsen oppdateres fortløpende. For å forkort innleveringsprosessen, kan du trykke på «Jeg aksepterer oddsendringer» slik at dine spill blir sendt inn selv om oddsen i mellomtiden har sunket eller økt. Det betyr at du ikke vil få noe varsel om at en odds har endret seg i perioden fra du klikker på utfallet til spillet er levert. Du kan enkelt deaktivere dette ved å huke av boksen i kupongen din.

På livespill vil oddsen endres ofte – etter hvert som kampen skrider fram og forutsetningene for de ulike utfallene endrer seg.

Så snart kampen eller konkurransen er ferdig, vil spillet resulteres og en eventuell premie utbetales. Du finner resultatet på din kupong ved å gå inn på Mine spill for Oddsen.

Om du har levert en kupong med flere spilleobjekter blir spillet resultert når alle hendelsene eller utfallene er avgjort. Om du for eksempel har spilt på hva stillingen til pause i en kamp er, blir dette avgjort når pausen inntreffer. Om du har spilt på hvilket lag som vinner Eliteserien, vil det være avgjort når Eliteserien er ferdigspilt.

Kort tid etter at spillet er avgjort, vil en eventuell premie bli overført til din spillerkonto. Premier over 10.000 kr overføres direkte til din registrerte bankkonto.

Hvordan finner jeg resultater på kamper/objekter?

Etter hvert som du legger til spill i kupongen din beregnes både totalodds og mulig premie automatisk. En eventuell premie kan beregnes ved multiplisere odds med innsats.

Premie = odds x innsats.

Dersom du spiller en kombinasjon med flere objekter kan du beregne totaloddsen ved å multiplisere de ulike oddsene med hverandre. Har du for eksempel spilt en trippel (en kupong med tre objekter) kan totaloddsen regnes ut slik:

1,80 x 2,10 x 1,50 = 5,67.

 

Kort tid etter at spillet er avgjort, vil en eventuell premie bli overført til din spillerkonto. Premier over 10.000 kr overføres direkte til din registrerte bankkonto.

Hva er minimumsinnstasen?

Minimumsinnsatsen er 10 kr.

Hva er maksimumsbeløpet jeg kan plassere?

Maksimumsbeløpet per kupong er 500 kr.

Kunder kan ved enkelte tilfeller få beskjed om at maksimal innsats er oppnådd ved levering av spill.                    

Eksempel:

Du forsøker å spille for 500 kr på et spilleobjekt og får beskjed om at maksimal innsats på dette objektet er 300 kr når du prøver å levere spillet. Du kan da godta endringen for å levere med ny innsats eller avbryte kjøpet.

Kunder kan også oppleve at de får plassert en høyere innsats på samme spilleobjekt til et senere tidspunkt. Dette er til enhver tid styrt av forretningsmessige hensyn for gjeldende kamp eller konkurranse. Det har derfor ingen betydning hvem som spiller, men til hvilket tidspunkt spillet leveres og til hvilken innsats.

Hva er maks vinnerbeløp på en kupong?

Maks vinnerbeløp på en kupong er 300 000 kr.

Hvordan vet jeg hvor mye jeg kan vinne på mitt spill?

Du får informasjon om totalodds og mulig premie i kupongen din før du leverer. Du kan finne leverte spill under Mine Spill, hvor du også finner mulig premie og hvilken odds du leverte til.

 

I forbindelse med ny løsning for Oddsen er det opprettet en egen Mine spill for Oddsen. I det nye utseendet finner du Oddsen-kupongene dine under knappen Mine spill som ligger inne på spillsiden til Oddsen. Bruker du vår app ligger knappen rett under søkefeltet. I vår webløsning ligger Mine spill rett under navnet ditt og parallelt med søkefeltet.

Om du går via vår ordinære Mine spill finner du også en knapp som tar deg videre til dine Oddsen-spill. 

Hvordan bruke Oddsen sine Mine Spill

Norsk Tipping ønsker å legge til rette for at våre spillere skal ha et sunt og bevisst forhold til spill. Før du leverer ditt første spill på Oddsen, må du sette dine personlige grenser for hvor mye du er villig til å risikere å tape på spill. Du kan også sette spillegrensene dine her.

Du kan når som helst velge å ta en spillepause fra Oddsen. Ved å klikke på

stenger du umiddelbart deg selv ute for en periode på 24 timer.

Vi følger følgende prinsipper for utvalg av spilleobjekter: 

  • Vi følger anbefalinger vi får fra ELMS, WLA og UEFA/FIFA angående utvelgelse av spilleobjekter.
  • Vi ønsker å tilby sporter og arrangementer som kan ha interesse hos det norske publikum.
  • Vi har som mål å ikke velge spilleobjekter som kan virke støtende på enkeltpersoner eller grupper i samfunnet.
  • Vi har som mål å ikke velge spilleobjekter som er "useriøse" eller "PR-motiverte". Norsk Tipping velger spilleobjekter basert på etiske og forretningsmessige kriterier, samt kundeønsker. 
  • Vi ønsker ikke å tilby spill på objekter der majoriteten av deltagerne er under 18 år.
  • Vi ønsker ikke å tilby spilleobjekter der det kan være uklare definisjoner på utfall eller avgjørelse.
  • Vi utviser forsiktighet med å tilby spilleobjekter som kan føre til manipulasjon. Hvis vi oppdager uregelmessigheter eller mistenkelig spilladferd, rapporteres dette videre til ELMS, EL, WLA og nasjonale forbund og Nasjonal Plattform mot kampfiksing.

Hva skjer med mine langtidsspill levert før juni 2021?

Dine langtidsspill blir utbetalt når de er avgjort. Langtidsspill som er levert før juni 2021 vil ikke være synlig under Mine spill. Langtidsspill levert etter juni 2021 vil være tilgjengelig under Mine Spill for Oddsen.

Hvor finner jeg mine Oddsen-kuponger og historikk?

Det er opprettet en egen Mine Spill for Oddsen. I det nye utseende finner du Oddsen-kupongene dine under knappen Mine Spill som ligger inne på spillsiden til Oddsen. Bruker du vår app ligger knappen rett under søkefeltet. I vår webløsning ligger Mine Spill rett under navnet ditt og parallelt med søkefeltet.

Om du går via vår ordinære Mine Spill finner du også en knapp som tar deg videre til dine Oddsen-spill. 

Hvorfor finner jeg ikke Tipping og Oddsbomben på Mine spill for Oddsen?

Norsk Tipping er i en fase der vi gradvis fornyer vårt sportspillprodukt – først ut er Oddsen, deretter Tipping og Oddsbomben. Dette medfører at Mine Spill er fordelt på to ulike sider for de ulike produktene. Det er kun Oddsen som har en egen side for Mine spill. Alle andre kuponger ligger der hvor du ellers finner dine spill. Dette er kun en midlertidig løsning, og på sikt vil du finne alle spillene samlet på et sted.

Hvor finner jeg streaming av kamper på Oddsen?

Under Streaming finner du fremtidige kamper og konkurranser som tilbyr stream. Du kan enkelt finne ut pågående kamper og konkurranser som har streaming ved å se etter symbolet i Live overiken.

Streaming er et supplement til sportspillopplevelsen. For å få tilgang til tjenesten må du derfor være logget inn i Norsk Tippings tjenester.

Hvor finner jeg Oddsprogrammet?

Link til Oddsprogrammet finner du i hovedmenyen. Klikk på menyikonet øverst til høyre på siden

Kan jeg levere spill fra samme kamp eller konkurranse samtidig?

Du har mulighet til å levere flere singler fra samme kamp eller konkurranser samtidig. Disse blir levert som egne kuponger. 

Hva er handikap?

Norsk Tipping gir en av deltakerne i spilleobjektet et forsprang med én eller flere hendelser.

For å oppnå riktig resultat skal forspranget og deltakerens oppnådde resultat summeres.

Eksempel 1: Fotball (3-veis handikap). Lag A – Lag B Handikap fulltid 0-1. Velger man Lag A i dette tilfellet må Lag A vinne kampen med minst to mål for at spillet skal gå inn. Vinner Lag A kampen 1-0 vil det i dette tilfellet gi Uavgjort som resultat. Ender kampen uavgjort vil i dette tilfellet Lag B stå som vinner.

Eksempel 2: E-sport (2-veis handikap). Eksempel 2: E-sport 3 Kart (2-veis handikap). Lag A – Lag B Kart handikap 0-1.5. Lag A må i dette tilfellet vinne kampen 2-0 i kart for å innfri handikapet.     

Hvorfor er spillobjektet stengt for spill?

Når et spilleobjekt blir låst eller stengt vil det ikke være mulig å spille på det. Når et objekt stenges skyldes det som regel at våre forretningsgrenser slår inn, og det blir som oftest åpnet igjen for spill innen kort tid.

Avbrutt kamp eller konkurranse på Oddsen - når gjelder 48-timers regelen?

Dersom en konkurranse eller kamp avbrytes før ordinær tid er utløpt, og konkurransen eller kampen erklæres for ferdigspilt innen 48 timer etter oppsatt starttidspunkt, gjelder det resultatet som foreligger ved avbrytelsen.

Hvis kampen ikke ferdigstilles innen 48 timer blir objektet satt til 1.00 i odds og du får tilbake innsatsen for det objektet. Pengene tilbakeføres til din spillerkonto. Har du en kupong med flere objekter på, er de andre objektene fortsatt gyldige. Det er kun de aktuelle objektet som blir satt til 1.00 i odds.

Gå til spilleregler og betingelser

Hva skjer om kampen jeg har spilt på blir avlyst?

Dersom en kamp eller konkurranse avlyses vil du få refundert innsatsen din for det gitte objektet. Dette i henhold til spillereglene 5.2.2.2.

Har du en kupong med flere objekter, er de andre objektene fortsatt gyldige. Det er kun de aktuelle objektet som blir satt til 1.00 i odds.

Dersom kampen eller konkurransen er avbrutt eller utsatt, kan du lese mer om det under Avbrutt kamp på Oddsen.

Gå til spilleregler og betingelser

Spill på hendelse - utøver deltar ikke. Hva skjer med spillet mitt?

For spill på om navngitt utøver oppnår angitt resultat, må utøveren delta i konkurransen eller kampen på tidspunktet hvor hendelsen skjer. Hvis utøveren ikke deltar i kampen eller konkurransen, strykes spilleobjektet og oddsen settes til 1.00 (Utfyllende bestemmelser for Oddsen).

Dersom et objekt strykes og blir satt til 1.00 i odds får du refundert innsatsen din for objektet.

For individuell idrett gjelder egne bestemmelser:

Spill på hvem som vinner en konkurranse (individuell idrett) eller spill på hvilken utøver som vinner turneringen/konkurransen.

Denne regelen gjelder også for lagkonkurranser/stafetter. Ved spill på lag/utøvere som ikke har deltatt i turneringen/konkurransen refunderes ikke innsatsen. I vinnerspill hvor det er én klar favoritt må vedkommende starte i konkurransen. Hvis ikke strykes spillet og oddsen settes til 1,00 for alle utfall. Norsk Tipping avgjør til enhver tid hvilken utøver eller hvilket lag som er klar favoritt i konkurransen.

Gå til spilleregler og betingelser

Feilsatt odds

For Oddsen anvendes faste odds som fastsettes av Norsk Tipping. Faste odds kan ikke endres for spill som allerede er innlevert og registrert i Norsk Tippings sentrale dataanlegg, med unntak for åpenbart feilsatte odds.

Ved spill på objekter med åpenbart feilsatt odds, velger Norsk Tipping om oddsen skal settes til 1.00 for det aktuelle spilleobjektet. Kupongen din vil ikke bli annullert av den grunn. Se spillereglene punkt 5.1.2.1.

Eksempel: Dersom du har en kupong med 4 objekter, der den ene blir satt til 1.00 i odds, vil du fremdeles kunne vinne på de andre tre objektene på den kupongen. Det er kun det ene objektet du får tilbake innsatsen for.

Når utbetales premien min?

Spill levert før en kamp eller konkurranse starter utbetales kort tid etter kampslutt. Livespill levert underveis i en kamp eller konkurranse utbetales fortløpende når valgt utfall er avgjort.

Kan jeg annullere et spill?

For spill med faste odds og ved kjøp av andel i andelslag? må spillet annulleres innen 15 minutter etter at spillet er registrert i Norsk Tippings datasystemer. Livespill kan ikke annulleres. Ved annullering av spill levert på mobil eller våre nettsider, må du ta kontakt med Kundeservice innenfor åpningstidene (telefontid mellom 08-22 eller chat fram til kl. 24).

Ha gjerne kvitteringsnummer klart når du tar kontakt, dette finner du på spillkvitteringen din inne på Mine spill for Oddsen.
 

Norsk Tippings spill

Spillereglene finner du her

I tillegg til spillereglene finnes det utfyllende bestemmelser - blant annet i forbindelse med kampanjetrekninger.

Utfyllende bestemmelser finner du her

1993 
I november får Norsk Tipping tillatelse til å etablere oddsspill.  Måltips avvikles, for å begrense antall statlige spill. 

1994 
Oddsen lanseres 1. februar – to uker før OL på Lillehammer.  Under vinter-OLs andre uke omsetter Vinneroddsen for 3.055.000 kroner. Dette er fortsatt ukesrekord for Vinneroddsen.  I uke 22 betaler Norsk Tipping for første gang ut mer i premier enn det var omsatt for på Langoddsen! Tilbakebetalingsprosent: 133.  I september oppretter Norsk Tipping løpende resultatservice på tekst-TV for alle kamper på oddsspillene.  I november passerer omsetningen på Langoddsen for første gang 10 millioner kroner på en uke. EM-kvalifisering i fotball og store premieutbetalinger uken før fikk spillerne til å satse litt ekstra.
 
1995 
September / oktober: Champions League, Rosenborg slår Blackburn 2-1 på Lerkendal og Langoddsen passerer 15 millioner i ukesomsetning.  Desember: Sverige - Danmark (20-25) i håndball-VM for kvinner blir første enkeltkamp på Langoddsen som omsetter for over en million kroner alene (innsatsene fordelt per spilt kamp, det vil si ved spill på 100 kroner på en trippel blir fordelingen 33,33 kroner på hver av de tre kampene som inngår i trippelen). 

1996 
September: Bodø/Glimt, Brann og Rosenborg spiller europacup, og Oddsen omsetter for første gang for over 17 millioner kroner i løpet av en uke. Men alle kronene går rett tilbake til spillerne i form av premier, med en tilbakebetalingsprosent på 103.  Oktober: Rekorden fra september blir bare en måned gammel. 17,5 millioner passeres i ukeomsetning. 

1997 
April: Mange overraskelser i italiensk, engelsk og tysk seriefotball fører til bunnotering i premieutbetaling på Langoddsen. Bare 16 prosent av omsetningen går tilbake til spillerne i form av premier.  August: Sørafrikaneren Marius Corbett vinner overraskende VM i spydkast for menn. På Vinneroddsen gir dette hele 249,81 ganger pengene. Dette er rekordodds på Vinneroddsen.  Oktober: Cupfinaler på Ullevaal, og Europacup med bla. Tromsø - Chelsea på et snødekt Alfheim Stadion gir ny omsetningsrekord for Oddsen: 19 millioner.  Desember: 20 millionersgrensen blir brutt. Europacup-fotball og håndball-VM for kvinner gjør at omsetningen ender på 20,1 millioner. 

1998 
Juni: Norges deltakelse i fotball-VM tar Oddsen til nye høyder. Vinner av VM blir mest omsatte spill på Vinneroddsen med over en million kroner. Norges åpningskamp mot Marokko (2-2) omsetter alene for 1,4 millioner på Langoddsen. Kvartfinalen mot Italia (0-1) blir tidenes mest omsatte kamp på Resultatoddsen med 940.000 kroner.  Juli: Ny rekord på Resultatoddsen. Abildsø - Bærum ender 3-8. En spiller hadde klokkertro og satset 10 kroner på det resultatet. Vedkommende fikk tilbake innsatsen 2.928,90 ganger!  September: Brann, Strømsgodset, Rosenborg og Vålerenga gjør alle en sterk innsats i Europacupene. Oddsen setter ny omsetningsrekord med 20,5 millioner kroner.  Desember: Det ble ingen overraskelser i seriekampene fra England og Skottland i julehelga, og spillerne kunne glede seg over tidenes utbetaling på Langoddsen. Nesten 28,5 millioner kroner gikk tilbake som premier til lykkelige spillere, og tilbakebetalingsprosenten ble 193,31. 

1999 
Januar: Året begynner med ny omsetningsrekord for en enkelt kamp på Langoddsen. Manchester United var sterkt betrodd i hjemmemøtet mot West Ham. 1.606.734 kroner ble spilt på kampen.  Oktober: I uke 42 gir Norsk Tipping før første gang ut to oddsprogrammer i løpet av en uke. Det ble suksess fra første stund. Omsetningen nådde 26, 9 millioner kroner, ny rekord for en uke.  November: Håndball-VM for damer innledes med rekordodds på Resultatoddsen. Norges kamp mot Hviterussland ender med norsk seier 29-13 til hele 3.267,55 i odds.  Desember: Oddsen passerer Tipping i årsomsetning. Nesten 1 milliard på oddsspillene, mot 944 millioner på Tipping. Sammenlagt omsetter disse to sportsspillene for 1933 millioner, hvilket er 28 millioner kroner mer enn rekorden for Tipping fra 1986. 

2000 
Ny utbetalingsrekord for ett spill i uke 15. En spiller satser 5.000 kroner på en seksling bestående av kun uavgjorte kamper – til 996,38 i odds. Premie: 4.981.900 kroner.  Ny omsetningsrekord for en enkelt uke: 27.986.000 kroner i uke 43. Uken før ble to oddsprogrammer pr. uke innført – en vesentlig årsak til omsetningsøkningen. 

2001 
Spill på singler og dobler innført 4. desember. Dobler kan spilles på alle kamper, mens utvalgte kamper er tilgjengelig for singelspill.  Innleveringsfristen flyttes til fem minutter før kamp- og konkurransestart.  Året avsluttes med ny ukesrekord: I uke 52 omsettes det for 41,9 mill. kroner på Oddsen, og totalomsetningen for 2001 blir 1.137.847.000 kroner. Også det selvsagt ny rekord. 

2002 
Omsetningsøkningen fortsetter. Ny ukesrekord i uke 5 med 44,1 mill. kroner.  I september blir Resultatoddsen erstattet av Oddsbomben. 

2003 
Rekordodds på Oddsbomben i oktober: 444.650.

2004
1. januar innføres 18-årsgrense på spill på Oddsen.  Midt i oktober utvides helgeprogrammet på Langoddsen til å omfatte to programmer à 60 kamper. Til sammen får man da 120 spilleobjekter i helgene. 

2005 
Midt i november utvides Langoddsen til 117 kamper. Dette gjelder både midtuke- og helgeprogrammet. Samtidig fjernes ordningen med 2x60 kamper på helgeprogrammet. 

2006 
Til Vinter-OL i Torino innføres spill på individuelle konkurranser på Langoddsen. Tre utøvere / alternativer settes opp og får faste odds. Det gjelder å spille på den som blir best av de tre oppsatte utøverne. 

2007 
I august gjeninnføres to langoddsprogrammer i helgen. Men nå er 2 x 60 kamper byttet ut med 2 x 117 kamper til sammen 234 spilleobjekter. 

2008 
I september deles også midtukeprogrammet opp i 2 x 117 kamper. I løpet av én uke blir det dermed 4 x 117 spilleobjekter på Langoddsen. 

2012 
Liveoddsen ble lansert til fotball-EM i juni 2012. På Liveoddsen spiller du mens kampene pågår. Det er mange spill pr. kamp - og oddsene endres etter hvert som for eksempel scoringer preger kampen.  I november ble nye Langoddsen lansert - med en helt ny teknisk plattform. Dette gjør at det nå tilbys et tilnærmet ubegrenset antall objekter på nett og mobil, mens det hos kommisjonær tilbys et papirprogram med 250 objekter to ganger i uken. 

2016 
Mai 2016 ble Vinneroddsen fjernet fra Norsk Tipping sin spill portefølje, dette på grunn av lav omsetning på Vinneroddsen, og at det nå i større grad er ønskelig å dyrke spilleobjektene på Langoddsen.