Hva er Eurojackpot?

Eurojackpot er et lotterispill der det trekkes 5 av 50 hovedtall, og 2 av 10 stjernetall. Førstepremien går til de som har de 5 hovedtallene og de 2 stjernetallene korrekt på én og samme rekke.

Premiestørrelsene er avhengig av spillets omsetning, men det garanteres en førstepremiepott på minimum 10 millioner euro. Førstepremiepotten har et premietak på 90 millioner euro. Premietaket betyr at det overskytende premiebeløpet blir overført til andrepremiepotten. Det er gjeldende eurokurs på trekningsdagen, som bestemmer størrelsen på endelig premiepott.

Eurojackpot er et samarbeid mellom 17 land, og trekningen foretas i Finland hver fredag. Innleveringsfristen er kl. 19:00, og trekningsresultatene publiseres på web og mobil kl. 22:00.

Ukentlig millionpremie
Alle som spiller Eurojackpot hos Norsk Tipping er også automatisk med i en tilleggstrekning av en premie på én million kroner og et reisegavekort på 100.000 kroner. Hver spilte rekke gir én deltakelse per uke.

Slik spiller du Eurojackpot

Eurojackpot kan spilles hos kommisjonær eller digitalt. Les mer om våre spillsteder her.

Du kan spille Eurojackpot på tre måter:
  • Ferdigutfylt
  • Egne tall
  • Lykkekupong
Ferdigutfylt

Når du velger Eurojackpot, får du automatisk en ferdigutfylt kupong med 2 rekker. Du kan velge å bare spille én rekke, eller øke med flere.

Egne tall
  1. Klikk på Egne tall
  2. Klikk på de tallene du vil ha med
Lykkekupong

Du kan lagre en kupong som Lykkekupong og hente den fram når du skal levere. Du må være innlogget for å lagre og hente Lykkekupong.

Abonnement

Abonnement er for deg som vil være med på trekningen hver uke, uten å måtte tenke på innlevering selv. Når du oppretter et abonnement, leverer vi spillet automatisk for deg hver uke. Pengene trekkes fra ditt registrerte bankkort på mandager.

Innleveringsfrist og trekning

Innleveringsfristen er fredag kl. 19:00, og trekningsresultatene publiseres på web og mobil kl. 22:00.

Det er ingen tv-trekning for dette spillet.

Slik vinner du

Førstepremien i Eurojackpot er fem riktige hovedtall og 2 riktige stjernetall. Førstepremiepotten deles på de som har 5 + 2 rette.

Halvparten av det totale Eurojackpot-salget går til premier. Den potten fordeles på de ulike premiene etter en fast prosentfordeling. I alt er det 12 premiegrupper.

For alle norske Eurojackpot-spillere er det en egen trekning med en premie som består av én million kroner og et reisegavekort på 100.000 kroner. Vinneren av denne premien trekkes tilfeldig blant alle som spiller Eurojackpot hos Norsk Tipping.

Premieutbetaling

Kort tid etter at resultatet på et spill er klart, vil premien blir overført til din spillerkonto. Premier over 10.000 kr overføres automatisk til din registrerte bankkonto, det tar 1-3 virkedager før premien er inne på bankkonto.

Telefonen fra Hamar

Millionvinnere får en drømmetelefon fra Hamar rett etter at trekningsresultatene er publisert. Vinnertelefonen ringes fra nr. 625 60 000, og inneholder gratulasjoner og all den informasjonen du trenger som fersk spill-millionær.

Vinnersannsynlighet

I Eurojackpot gjelder det å plukke ut 5 vinnertall av 50 mulige og 2 stjernetall av 10 mulige. Den teoretiske sannsynligheten for å vinne førstepremien (5+2 rette) er på 1:ca. 95 millioner per rekke. I denne premiegruppen vil premien ligge på mellom 10 og 90 millioner euro.

For andrepremien (5+1 rette) er det en vinnersannsynlighet på 1:ca. 6 millioner per rekke. Det er millionpremie også i andrepremie.

Antall deltagere eller omsetning har ingen innvirkning på vinnersannsynligheten.

Ord og begreper

Rekke

En Eurojackpot-rekke består av 5 hovedtall og 2 stjernetall.

Hovedtall

De fem første tallene som trekkes, kalles hovedtall. De trekkes ut fra totalt 50 tall.

Stjernetall

Etter hovedtallene trekkes det 2 stjernetall. De trekkes ut fra totalt ti tall. Samme tall kan godt trekkes ut som både hovedtall og stjernetall. Flere av premiene forutsetter at du har minst ett riktig tilleggstall i tillegg til hovedtall.

Jackpot

Dersom ingen vinner førstepremien, overføres førstepremiepotten til neste ukes trekning.

Lykkekupong

Du kan lagre en kupong som Lykkekupong og hente den fram når du skal levere. Du må være innlogget for å lagre og hente Lykkekupong.

Abonnement

Abonnement er for deg som vil være med på trekningen hver uke, uten å måtte tenke på innlevering selv. Når du oppretter et abonnement, leverer vi spillet automatisk for deg hver uke. Pengene trekkes fra ditt registrerte bankkort på mandager.

Tilleggstrekning

Alle som spiller Eurojackpot hos Norsk Tipping er med i trekningen av en premie på én million kroner pluss et reisegavekort på 100.000 kroner. Denne tilleggspremien trekkes hver fredag og er uavhengig av hvor mange rette tall man har i hovedtrekningen.

Historien om Eurojackpot

2012

Eurojackpot startet den 17. mars 2012 med første trekning 23. mars i Finland. Deltakerlandene var på dette tidspunktet Tyskland, Finland, Danmark, Slovenia, Italia, Nederland og Estland. Spania ble medlem av Eurojackpot fra 30. juni 2012.

2013

Fra 1. februar 2013 ble ytterligere seks nye land medlemmer i samarbeidet. Dette var Norge, Island, Litauen, Kroatia, Latvia og Sverige.

Fredag 5. april fikk vi den første norske Eurojackpot-millionæren da en mann fra Sør-Trøndelag vant 14.009.070 kroner for 2. premie.

Fredag 3. mai ble det satt norsk premierekord da en mann fra Skien vant førstepremien. Premien var på 102.599.010 kroner. Rekorden ble stående i 12 dager, fram til en mann fra Troms vant 216 millioner i Vikinglotto.

2014

I uke 37 2014 vinner en mann fra Bergen andrepremie og 27.693.685 kroner. Norsk rekord for 2. premie.

I oktober 2014 ble Tsjekkia og Ungarn med i Eurojackpot.

2015

Etter mange uker uten førstepremievinner, nådde førstepremiepotten premietaket på 90 millioner euro (ca. 755 millioner norske kroner etter kursen på det tidspunktet) 8. mai 2015.

Premietaket betød at det overskytende premiebeløpet ble overført til andrepremiepotten. Der fikk vi tre vinner som hver vant 64 millioner kroner. Ingen av dem var norske.

I oktober 2015 ble Slovakia med i Eurojackpot.

2017

Fra og med trekningen fredag 6. januar er Eurojackpot-reisen byttet ut med en ukentlig millionpremie som trekkes blant Norsk Tippings Eurojackpot-spillere. I tillegg får vinneren et reisegavekort på 100.000 kroner.

Den norske premierekorden ble satt høsten 2017 og er på 441 millioner kroner. Dette er rekord uansett spill i Norsk Tipping.