Hva er Eurojackpot?

Eurojackpot er et lotterispill der det trekkes 5 av 50 hovedtall, og 2 av 12 stjernetall. Førstepremien går til den eller de som har de 5 rette hovedtallene og de 2 rette stjernetallene på én og samme rekke.

Premiestørrelsene er avhengig av spillets omsetning, men det garanteres en førstepremiepott på minimum 10 millioner euro. Førstepremiepotten har et premietak på 120 millioner euro. Premietaket betyr at det overskytende premiebeløpet blir overført til andrepremiepotten. Det er gjeldende eurokurs på trekningsdagen, som bestemmer størrelsen på endelig premiepott i norske kroner.

Eurojackpot er et samarbeid mellom 17 land, og trekningen foretas i Finland hver tirsdag og fredag. Innleveringsfristen er kl. 19:00, og trekningsresultatene publiseres på web og mobil kl. 22:00. Hvis ingen vinner potten på fredag, videreføres den til neste trekning, som da er på tirsdag. Det samme fra tirsdag til fredag.   

Norsk tilleggstrekning hver tirsdag og fredag
Alle som spiller Eurojackpot hos Norsk Tipping er også automatisk med i en tilleggstrekning av en premie på én million kroner. Denne millionpremien trekkes hver tirsdag og fredag.

Forsterking av 2. premie ved norsk vinner
Hvis en av våre spillere har 5+1 rette, vil Norsk Tipping forsterke premiebeløpet som denne spilleren får utbetalt. Størrelsen på dette ekstra beløpet vil variere og er avhengig av hvilket beløp som er spart opp mellom hver spillomgang.

 

Eurojackpot kan spilles hos kommisjonær eller digitalt. Du velger selv hvor mange rekker du vil spille og hvilken trekningsdag du ønsker å delta på.

Du kan spille Eurojackpot på følgende måter:

  • Ferdigutfylt
  • Fyll ut selv
  • Andelsbank
  • Lykkekupong
  • Abonnement

Ferdigutfylt

Når du velger Eurojackpot, får du automatisk en ferdigutfylt kupong med 2 rekker eller 5 rekker. Du kan velge å bare spille én rekke, eller øke med flere. Spillet gjelder for den trekningsdagen du har valgt. Du kan velge fra 1-10 ukers varighet på kupongen.

Fyll ut selv

Klikk på «Fyll ut selv» og velg de 5+2 tallene du vil ha med. Disse tallene havner i rekke 1, de neste i rekke 2 osv. Du kan spille fra 1 til 10 rekker på en kupong. Du kan velge å spille på flere kuponger i samme trekning. Velg så om du ønsker å delta på tirsdag, fredag eller begge trekningene. Du kan velge fra 1-10 ukers varighet på kupongen.

Andelsbank

Norsk Tipping setter fortløpende automatisk opp større systemer som selges i 10 andeler. Kjøper du én andel, betaler du 1/10 av systemets totalkostnad og får 1/10 av premien. Du kan kjøpe så mange andeler du vil.

Lykkekupong

Du kan lagre en kupong som Lykkekupong og hente den fram når du skal levere. Du må være innlogget for å lagre og hente Lykkekupong. En Lykkekupong må være tilknyttet en av trekningsdagene. Du kan enkelt endre hvilken dag lykkekupongen gjelder for ved å trykke deg inn på kupongen og lagre endringen.

Abonnement

Abonnement er for deg som vil være med på en eller begge trekningene hver uke, uten å måtte tenke på innlevering selv. Når du oppretter et abonnement, leverer vi spillet automatisk for deg hver uke. Pengene trekkes fra ditt registrerte bankkort på mandager.

Innleveringsfristen er tirsdag og fredag kl. 19:00, og trekningsresultatene publiseres på web og mobil kl. 22:00.

Det er ingen tv-trekning for dette spillet.

 

Førstepremien i Eurojackpot er fem rette hovedtall og 2 rette stjernetall. Førstepremiepotten deles på de som har 5 + 2 rette på én og samme rekke.

Halvparten av det totale Eurojackpot-salget går til premier. Den potten fordeles på de ulike premiene etter en fast prosentfordeling. I alt er det 12 premiegrupper.

For alle norske Eurojackpot-spillere er det en egen trekning med en premie som består av 1 million kroner. Vinneren av denne premien trekkes tilfeldig blant alle som spiller Eurojackpot hos Norsk Tipping.

Premieutbetaling

Kort tid etter at resultatet på et spill er klart, vil premien blir overført til din spillerkonto. Premier over 10.000 kr overføres automatisk til din registrerte bankkonto, det tar 1-3 virkedager før premien er inne på bankkonto.

Telefonen fra Hamar

Millionvinnere får en drømmetelefon fra Hamar rett etter at trekningsresultatene er publisert. Vinnertelefonen ringes fra nr. 625 60 000, og inneholder gratulasjoner og all den informasjonen du trenger som fersk spill-millionær.

I Eurojackpot gjelder det å plukke ut 5 vinnertall av 50 mulige og 2 stjernetall av 12 mulige. Den teoretiske sjansen for å vinne førstepremien (5+2 rette) er på 1:140 millioner per rekke. I denne premiegruppen vil premien ligge på mellom 10 og 120 millioner euro.

For andrepremien (5+1 rette) er vinnersjansen på ca. 1:7 mill. per rekke. Det er millionpremie også for andrepremien.

Vinnersjansen i det ordinære spillet er helt uavhengig av hvilken trekningsdag du deltar på. Heller ikke antall deltakere eller omsetning har innvirkning på vinnersjansen.

Vinnersjansen for den norske tilleggspremien, avgjøres av hvor mange spilte rekker som deltar i den aktuelle trekningen.

Rekke

En Eurojackpot-rekke består av 5 hovedtall og 2 stjernetall.

Hovedtall

De fem første tallene som trekkes, kalles hovedtall. De trekkes ut fra totalt 50 tall.

Stjernetall

Etter hovedtallene trekkes det 2 stjernetall. De trekkes ut fra totalt 12 tall. Samme tall kan godt trekkes ut som både hovedtall og stjernetall. Flere av premiene forutsetter at du har minst ett riktig tilleggstall i tillegg til hovedtall.

Jackpot

Dersom ingen vinner førstepremien, overføres førstepremiepotten til neste trekning. Dvs. hvis ingen vinner førstepremien på tirsdag, så fortsetter potten å vokse til fredag osv.

Lykkekupong

Du kan lagre en kupong som Lykkekupong og hente den fram når du skal levere. Du må være innlogget for å lagre og hente Lykkekupong.

Abonnement

Abonnement er for deg som vil være med på en av, eller begge trekningene hver uke, uten å måtte tenke på innlevering selv. Når du oppretter et abonnement, leverer vi spillet automatisk for deg hver uke. Pengene trekkes fra ditt registrerte bankkort på mandager.

Tilleggstrekning

Alle som spiller Eurojackpot hos Norsk Tipping er med i trekningen av en premie på én million kroner. Denne tilleggspremien trekkes hver tirsdag og fredag, og er uavhengig av hvor mange rette tall man har i hovedtrekningen.

Andelsbank

Norsk Tipping setter fortløpende automatisk opp større systemer som selges i 10 andeler. Kjøper du én andel, betaler du 1/10 av systemets totalkostnad og får 1/10 av premien. Du kan kjøpe så mange andeler du vil.

2012

Eurojackpot startet den 17. mars 2012 med første trekning 23. mars i Finland. Deltakerlandene var på dette tidspunktet Tyskland, Finland, Danmark, Slovenia, Italia, Nederland og Estland. Spania ble medlem av Eurojackpot fra 30. juni 2012.

2013

Fra 1. februar 2013 ble ytterligere seks nye land medlemmer i samarbeidet. Dette var Norge, Island, Litauen, Kroatia, Latvia og Sverige.

Fredag 5. april fikk vi den første norske Eurojackpot-millionæren da en mann fra Sør-Trøndelag vant 14.009.070 kroner for 2. premie.

Fredag 3. mai ble det satt norsk premierekord da en mann fra Skien vant førstepremien. Premien var på 102.599.010 kroner. Rekorden ble stående i 12 dager, fram til en mann fra Troms vant 216 millioner i Vikinglotto.

2014

I uke 37 2014 vinner en mann fra Bergen andrepremie og 27.693.685 kroner. Norsk rekord for 2. premie.

I oktober 2014 ble Tsjekkia og Ungarn med i Eurojackpot.

2015

Etter mange uker uten førstepremievinner, nådde førstepremiepotten premietaket på 90 millioner euro (ca. 755 millioner norske kroner etter kursen på det tidspunktet) 8. mai 2015.

Premietaket betød at det overskytende premiebeløpet ble overført til andrepremiepotten. Der fikk vi tre vinner som hver vant 64 millioner kroner. Ingen av dem var norske.

I oktober 2015 ble Slovakia med i Eurojackpot.

2017

Fra og med trekningen fredag 6. januar er Eurojackpot-reisen byttet ut med en ukentlig millionpremie som trekkes blant Norsk Tippings Eurojackpot-spillere. I tillegg fikk vinneren et reisegavekort på 100.000 kroner.

Ny premierekord ble satt høsten 2017 og var på hele 441 millioner kroner.

2019

Spillet øker stadig i popularitet, og ny premierekord blir det da en mann vinner 443 millioner kroner i september.

2020

Med flere norske spillere fra uke til uke, øker også sjansene for at det er nordmenn som vinner 1. premien. En heldig mann klinker til med 5+2 rette i juni, og vinner nær en halv milliard kroner. 485 millioner kroner lyder rekorden, som fortsatt står.

2021

I februar 2021 endret Norsk Tipping de nasjonale premiegruppene og innførte et premiefond. Dette for å ha en "buffer" for å sikre mot høy eurokurs. Ny ukentlig nasjonal premie ble 1 million.

2022

I mars 2022 fikk Eurojackpot to trekningsdager i uka. I tillegg til at man fikk trekning på tirsdager, ble maksbeløpet for førstepremiepotten hevet fra 90 millioner euro til 120 millioner euro. Eurojackpot ble dermed Norges første lotterispill til å tilby milliardpremie i førstepremiepotten.