Slik spiller du Eurojackpot

Hva er Eurojackpot?

Eurojackpot er et tallspill der det trekkes fem hovedtall av totalt 50 tall. I tillegg trekkes to stjernetall av ti tall. Førstepremien går til de som har de fem hovedtallene og de to stjernetallene. Premiestørrelsene er avhengig av spillets omsetning, men det garanteres en førstepremiepott på minimum 10 millioner euro. Førstepremiepotten har et premietak på 90 millioner euro. Premietaket betyr at det overskytende premiebeløpet blir overført til andrepremiepotten.

Trekningen foretas i Finland hver fredag.

Maksimal førstepremiepott er 90 mill. Euro. Gjeldende kurs på trekningsdag.

Alle som spiller Eurojackpot hos Norsk Tipping er også automatisk med i trekning av en tilleggspremie på én million kroner og et reisegavekort på 100.000 kroner. Hver spilte rekke gir 1 deltakelse pr uke. Trekningsresultatene legges ut på Norsk Tippings nettsider og mobilsider.

Eurojackpot er et samarbeid mellom spillselskapene i Norge, Tyskland, Danmark, Finland, Estland, Nederland, Slovenia, Island, Litauen, Sverige, Latvia, Kroatia, Italia, Spania, Ungarn, Tsjekkia og Slovakia.

Slik spiller du Eurojackpot

Veiledningsvideo som viser hvordan du leverer Eurojackpot på Norsk-tipping.no finner du her.

Du kan spille Eurojackpot på tre måter:

  • Ferdigutfylt
  • Egne tall
  • Lykkekupong

Ferdigutfylt

Når du velger Eurojackpot, får du automatisk en ferdigutfylt kupong med to rekker. Du kan velge å bare spille én rekke, eller øke med flere.

Egne tall

  1. Klikk på Egne tall
  2. Klikk på de tallene du vil ha med

Lykkekupong

Du kan lagre en kupong som Lykkekupong og hente den fram når du skal levere. Du må være innlogget for å lagre og hente Lykkekupong.

Når trekkes Eurojackpot?

Eurojackpot har innleveringsfrist hver fredag kl. 19.00. Trekningen foretas senere samme kveld. Trekningen legges ut på Norsk Tippings internett- og mobilsider ca. kl. 22.00, og trekningsresultatene offentliggjøres deretter på internett og mobil.

Slik vinner du

Førstepremien i Eurojackpot er fem riktige hovedtall og to riktige stjernetall. Førstepremiepotten deles på de som har fem + to rette.

Halvparten av det totale Eurojackpot-salget går til premier. Den potten fordeles på de ulike premiene etter en fast prosentfordeling. I alt er det 12 premiegrupper.

For alle norske Eurojackpot-spillere er det en egen trekning med en premie som består av én million kroner og et reisegavekort på 100.000 kroner. Vinneren av denne premien trekkes tilfeldig blant alle som spiller Eurojackpot hos Norsk Tipping.

Premieutbetaling

Kort tid etter at resultatet på et spill er klart, vil premien blir overført til din spillerkonto. Premier over 10.000 kr overføres automatisk til din registrerte bankkonto, det tar 1-3 virkedager før premien er inne på bank.

Ukentlig millionpremie

Millionpremie bare for norske spillere

Alle som spiller Eurojackpot er automatisk med i trekningen av én million kroner og et reisegavekort på 100.000 kroner. Denne premien er eksklusiv for Norsk Tippings spillere.

 

Ord og begreper

Rekke

En Eurojackpot-rekke består av fem hovedtall og to stjernetall.

Hovedtall

De fem første tallene som trekkes, kalles hovedtall. De trekkes ut fra totalt 50 tall.

Stjernetall

Etter hovedtallene trekkes det to stjernetall. De trekkes ut fra totalt ti tall. Samme tall kan godt trekkes ut som både hovedtall og stjernetall. Flere av premiene forutsetter at du har minst ett riktig tilleggstall i tillegg til hovedtall.

Jackpot

Dersom ingen vinner førstepremien, overføres førstepremiepotten til neste ukes trekning.

Lykkekupong

Du kan lagre en kupong som Lykkekupong og hente den fram når du skal levere. Du må være innlogget for å lagre og hente Lykkekupong.

Tilleggstrekning

Alle som spiller Eurojackpot hos Norsk Tipping er med i trekningen av en premie på én million kroner pluss et reisegavekort på 100.000 kroner. Denne tilleggspremien trekkes hver fredag og er uavhengig av hvor mange rette tall man har i hovedtrekningen.

Historie

Eurojackpot er et samarbeid mellom mange europeiske land

2012

Eurojackpot startet den 17. mars 2012 med første trekning 23. mars i Finland. Deltakerlandene var på dette tidspunktet Tyskland, Finland, Danmark, Slovenia, Italia, Nederland og Estland. Spania ble medlem av Eurojackpot fra 30. juni 2012.

2013

Fra 1. februar 2013 ble ytterligere 6 nye land medlemmer i samarbeidet. Dette var Norge, Island, Litauen, Kroatia, Latvia og Sverige.

Premiestørrelsene er avhengig av spillets omsetning, men det garanteres en førstepremiepott på minimum 10 millioner euro. Trekningen foretas i Finland hver fredag.

Fredag 5. april fikk vi den første norske Eurojackpot-million da en mann fra Sør-Trøndelag vant 14.009.070 kroner for 2. premie.

Fredag 3. mai ble det satt norsk premierekord da en mann fra Skien vant førstepremien. Premien var på 102.599.010 kroner. Rekorden ble stående i 12 dager, fram til mann fra Troms vant 216 millioner i VikingLotto.

2014

I uke 37 2014 vinner en mann fra Bergen andrepremie og 27.693.685 kroner. Norsk rekord for 2. premie.

I oktober 2014 ble Tsjekkia og Ungarn med i Eurojackpot.

2015

Etter mange uker uten førstepremievinner, nådde førstepremiepotten premietaket på 90 millioner euro (ca. 755 millioner norske kroner etter kursen på det tidspunktet) 8. mai 2015. Den gikk ikke det heller, slik at premien også uken etter var 90 millioner euro. Da ble den vunnet av en tsjekkisk Eurojackpot-spiller.

Premietaket betød at det overskytende premiebeløpet ble overført til andrepremiepotten. Der fikk vi tre vinner som hver vant 64 millioner kroner. Ingen av dem var norske.

I oktober 2015 ble Slovakia med i Eurojackpot.

2017

Fra og med trekningen fredag 6. januar er Eurojackpot-reisen byttet ut med en ukentlig millionpremie som trekkes blant Norsk Tipping Eurojackpot-spillere. I tillegg får vinneren et reisegavekort på 100.000 kroner.

 


Aktuelt