spillevett

Har du testa deg?

Hvor trygg er du på spillevanene dine? En enkel selvtest kan gi deg svar på om det er på tide å ta noen grep eller om du er på trygg grunn.  

SPILLEVANER: Slik starter selvtesten på Spillevett-sidene våre.
Forfatterbilde Norsk TippingRoarJødahlPublisert:12. mai 2021Endret:3. januar 2023

Nei, det er selvsagt ikke koronatest vi spør om, selv om det nok er det første man tenker på når man hører ordet «test» for tiden. Også innenfor pengespill er det mulig å teste seg, og vi anbefaler det gjerne. En selvtest er en god og enkel måte å ta temperaturen på sine egne spillevaner på. Har jeg kontroll på spillingen? Bruker jeg for mye tid og penger? Tør jeg fortelle mine nærmeste hvor mye jeg har spilt for? Det kan være mye å lære og oppdage hvis man tør være ærlig med seg selv.

Anonymt eller registrert

Vi har to ulike tester for deg som vil lære mer om spillevanene dine. Den ene, som du finner her , tar du uten å være logget inn – helt anonymt. Svar og konklusjoner er bare til bruk for deg selv. Her tar du stilling til en rekke påstander om spill og dine egne tanker rundt temaet. Summen av dine svar gir deg en ærlig konklusjon om dine spillevaner. 

Den andre testen, som du finner på din Playscan-side når du er logget inn, gjør noe av det samme. I tillegg legger resultatene seg som en del av din profil, og Playscan-statusen din blir enda mer presis når dine egne svar ligger til grunn i analysen av din spilleadferd. Dermed blir rapportene du får enda bedre. Men husk - vær ærlig med deg selv når du svarer. 

Større bevissthet

Norsk Tippings fagsjef for ansvarlig spill, er ikke i tvil om verdien av å teste seg selv.

- Selvtester er viktig for at spillerne skal få en god tilbakemelding på hvor de står. Hvis man er ærlig med seg selv når man svarer, kan resultatet av en slik test bidra til å justere spillerens oppfatning av egen spilling. Dermed blir du mer bevisst på spillingen din og kan gjøre valg ut fra det, sier Bjørn Helge Hoffmann, fagsjef for ansvarlig spill. 

Relaterte artikler