selskapet

Få med deg NM-veka

NM-veka er endelig i gang og Norsk Tipping er stolt samarbeidspartner for arrangementet. 

PÅ PROGRAMMET: Padling er en av idrettene man finner på programmet under årets NM-veka.Hans Lie
Forfatterbilde Norsk TippingInaTaasaasenPublisert:22. juni 2021Endret:3. januar 2023

18 norgesmesterskap i ti idretter skal gjennomføres, 34 NM-vinnere skal kåres, to kongepokaler skal deles ut, og 33 timer skal sendes direkte på NRK. NM-veka i Sarpsborg 23.-27. juni blir en etterlengtet idrettsfest i beste sendetid på NRK.

– Konseptet NM-veka gir oss en fantastisk mulighet til å vise mangfoldet av idretter i norsk idrett. Endelig kan vi invitere til idrettskonkurranser igjen, og det er ekstra hyggelig at vi får arrangert hele atten norgesmesterskap i ett og samme arrangement, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Norges idrettsforbund.

Bredden i norsk idrett

- Norsk Tipping ønsker gjennom NM-veka å vise bredden i norsk idrett. Det er viktig for oss å være en støttespiller for hele idretten, ikke bare de som høste flest internasjonale medaljer med tilhørende oppmerksomhet, sier eventansvarlig hos Norsk Tipping Bernt Plassgård.

Det er lagt ned en solid jobb fra arrangørene for å få i stand årets NM-veka

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Foto: Anette Kvamsdal 

Åtte idrettsgrener er med på NM-veka for første gang

Det blir stor fart, tunge løft, hurtighet og høye svev når de nye idrettsgrenene deltar på NM-veka. For aller første gang skal det arrangeres et NM i ballongflyging. Så lenge vindretningen tillater det, skal deltakerne fly fra Fredrikstad til Sarpsborg – og får med det trolig den beste utsikten over NM-veka.

Også motorsporten skal få vist seg, både til sjøs og på land, når det skal kåres NM-vinnere i road racing på Rudskogen, rundbane båt på Tunevannet og superendro på Rudskogen. I Kulåsparken er det klart for medley, en lagkonkurranse i functional fitness hvor de to lagmedlemmene skal testes i seks ulike øvelser.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

På Sarpsborg Scene skal dansens sprintøvelse, freestyle, i gang. Med spenst, hurtighet og bevegelighet som viktige parametere blir det eksplosive TV-bilder på NRK. Presisjon og konsentrasjon er stikkordene når det skal kåres NM-vinner i 50m rifle helmatch. Presisjon blir også viktig når parautøverne i boccia skal konkurrere i tre ulike klasser.

NM-veka hensyntar nødvendige smittevernstiltak

For å kunne arrangere NM-veka er det kun idretter som ikke er definert som kontaktidretter som får delta. Antall deltakere og andre personer som vil være til stede på arrangementet, vil være innenfor den begrensningen som myndighetene fastsetter på det tidspunktet hvor NM-veka arrangeres. I løpet av de fem dagene vil det gjennomføres flere separate norgesmesterskap innenfor konseptet NM-veka. Alle arrangement vil foregå uten publikum til stede.


Relaterte artikler