grasrotandelen

Grasrot og garderobe: Klarer Lyn FK å nå nok nye givere?

Grasrotandelen betyr mye for mange. For Lyn FK Damer er det nå om å gjøre å rekruttere flest mulig Grasrotgivere til klubben—da vanker det nemlig oppgradering på garderoben.

Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsForfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonPublisert:9. september 2022Endret:3. januar 2023

At garderoben til Lyn FK Damer trenger et løft, er det liten tvil om: Man skal ikke stort lenger enn rett over dørstokken før man må si seg enig. Her er det tett, varmt og klamt, med en tykk og overveldende eim av gymsokk–og det er når lokalet står bortimot tomt.

– Det er ikke så mye å hente av luft her inne, så man kan kjenne på at man nesten ikke får hentet seg inn igjen, sier keeper Kirvil Odden Sundsfjord.

– Jeg tror nok man kunne hatt en fordel av at det var bedre luft her.

– Burde være mulig å få inn mer

Nå er det imidlertid håp i horisonten: Kvinnelaget har nemlig nå blitt lovet at dersom de klarer å få inn nok støtte gjennom Grasrotandelen, vil noe av midlene gå til garderoben. Det bekrefter daglig leder i Lyn Fotball, Carl Gustav Borander, som også understreker at Grasrot-midlene utgjør en viktig del av all drift.

– Grasrotandelen betyr veldig mye for oss. Den bidrar til at vi kan drifte klubbhuset vårt på en god måte. Vi har over 1500 medlemmer, og har nok ikke klart ennå å aktivere alt vi kunne hatt av givere. Det burde være mulig for oss å få inn mer, og det skal vi jobbe så mye vi kan med.

Og dersom de lykkes godt nok, skal altså garderoben til Lyn FK Damer få et etterlengtet løft.

– Om den ikke blir helt ny, så skal de i hvert fall få en oppgradering utover i sesongen, smiler Borander.

Denne målsetningen er god motivasjon for midtbanespiller Cornelia Remme Fladberg, som er overbevist om at garderobemiljø har mye å si for trivselen i enhver klubb:

– Jeg syns [god] garderobekultur er helt vesentlig for å prestere på banen.

TILTRENGT: Et garderobe-løft er absolutt på sin plass for Lyn FK Damer. Nå krysser Cornelia Remme Fladberg og Kirvil Odden Sundsfjord fingra for enda flere grasrotgivere. (Foto: Steinar Bjørnsson)

Koster deg ingenting

Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å gi inntil sju prosent av din spillinnsats til et lag eller forening som er registrert som grasrotmottaker. I perioden 1. mai til 1. september 2022 er det generert over 261 millioner kroner. Disse midlene er nå på vei til sine mottakere. Å omfordele midler gjennom Grasrotandelen går på ingen måte utover verken vinnersjanse, premie eller innsatsen din.

Her kan du søke opp din kommune

Grasrotandelens formål er å fremme frivillig aktivitet på lokalt eller regionalt nivå. Over 30 000 lag og foreninger er nå registrert som grasrotmottakere over hele landet. Av Norsk Tippings kunder er nesten 1,4 millioner kunder registrert som grasrotgiver.  

Her kan du se gjennom alle våre grasrotmottakere – kanskje finner du noen der du er som gjør noe du bryr deg om?

Stort mangfold 

Grasrotandelen favner bredt i frivillighets-Norge. Mottakerne driver med alt fra dyrevern og sosiale foreninger til kultur og idrett, og mang en skigruppe eller bridgeklubb har nytt godt av tilskuddene som genereres.

Storfylket Viken er naturlig nok fylket som mottar mest støtte via Grasrotandelen. I Viken er det generert over 55 millioner kroner i perioden 1. mai til 31. august 2022. I Vestland er det generert 34 millioner kroner. Deretter følger Trøndelag med 23 millioner kroner.  

Topp 3 grasrotmottakere:

  1. Foreningen for omplassering av dyr: 1 400 263 kroner

  2. Vålerenga fotball: 1 285 850 kroner

  3. Barnekreftforeningen, Oslo og Akershus: 1 078 228 kroner

Hittil i år er det generert over 506 millioner kroner gjennom Grasrotandelen. Se komplett oversikt her

Per fylke hittil i år:

  Fylke  Sum  Agder  25,8 millioner kroner   Innlandet  43,3 millioner kroner  Møre og Romsdal  29,1 millioner kroner  Nordland  34,1 millioner kroner  Oslo  41,4 millioner kroner  Rogaland  38 millioner kroner  Troms og Finnmark  36,9 millioner kroner  Trøndelag  45 millioner kroner  Vestfold og Telemark    39,4 millioner kroner  Vestland  66,5 millioner kroner  Viken  106,5 millioner kroner  

Relaterte artikler