Målrikt toppoppgjør i Bergen?

Målrikt toppoppgjør i Bergen?

NEKTER Å TAPE: Rosenborg har ikke tapt så langt i årets seriespill.

Foto: Simen Johansen / Norske Fotballkvinner

Målrikt toppoppgjør i Bergen?

En ny runde i Toppserien står for tur. Sandviken får besøk av et Rosenborg-lag i medgang.

(Denne artikkelen ble først publisert på Toppseriens hjemmesider).

Alle Toppserien-kamper finner du på Langoddsen!

Tøff oppgave for tabelljumboen

Fredag: Røa – Avaldsnes, Røa kunstgress (18:00, direktesport)

Motgangen fortsetter for Røa som enda står med null poeng denne sesongen. De har stadig kommet nærmere, men enda ikke lyktes, og er for øyeblikket sist i Toppserien etter fem serierunder. Nå kommer Avaldsnes på besøk som ønsker å slå tilbake etter to strake tap mot Vålerenga og Sandviken.

For Røa har vært fryktelig nære nå. Etter 1-5-tapet mot LSK Kvinner, ble det et sent og knepent tap mot Sandviken i den fjerde serierunden, før de sist slapp inn på tampen av oppgjøret mot Kolbotn sist, og tapte 1-2. I begge kampene har de kommet tilbake etter å ha havnet under, og mot Kolbotn, var spesielt andreomgangen fra Geir Nordbys jenter god. Det var også hans kamper nummer 600 før klubben.

Avaldsnes har også opplevd noen skuffelser i det siste. På Intility arena mot Vålerenga leverte de en glitrende førsteomgang før Vålerenga til slutt kom tilbake i kampen og vant oppgjøret. I forrige runde mot Sandviken tok de også ledelsen tidlig, men heller ikke der klarte de å få med seg noen poeng i et nytt tap (1-3), etter å ha gitt fra seg en ledelse.

Historisk sett er oppgjørene mellom lagene ganske så jevne. Avaldsnes står med syv seire på 15 kamper, mens Røa står med fire. Forrige sesong var intet unntak.

I 2019-sesongen vant nemlig Avaldsnes oppgjøret i Rogaland 1-0, mens det på Røa kunstgress endte 2-2. Den gang ledet faktisk Røa 2-0 før Avaldsnes kom tilbake i kampen og sikret seg ett poeng. Faktisk er samtlige fire spillere som scoret i kampen (Rasheedat Ajibade, Anna Jøsendal, Avaldsnes, Katrine Winnem Jørgensen, Vilde Fjelldal, Røa) fortsatt i deres respektive klubber, og det blir et oppgjør hvor begge lag vil være veldig lystne på tre poeng.

Vålerenga i storform

Fredag: Vålerenga – Kolbotn, Intility arena (18:00, direktesport)

Etter en litt småtreg start på sesongen har Vålerenga nå virkelig fått fart på skøytene, og står med fire strake seire. Sist ble det en meget solid borteseier (3-0) mot Arna-Bjørnar i Bergen, og de har nå scoret minst to mål i samtlige kamper denne sesongen. Kolbotn fikk også en solid opptur med 2-1 hjemme mot Røa, etter å ha gått på to strake tap i forkant.

Vålerenga har nå klatret opp til andreplass, ett poeng bak LSK Kvinner. I innledningen av sesongen slet laget de første 45 minuttene, men mot Arna-Bjørnar, var Vålerenga på fra start og i føringen etter allerede 11 minutter. Ajara Njoya scoret to mål i den kampen, og er nå delt toppscorer med Rosenborgs Marit Clausen.

Det var mange som hadde spådd Kolbotn i bunnen av tabellen denne sesongen. Men så langt har de fått en meget fin start på sesongen. Laget ligger trygt plassert på en sjetteplass når vi snart runder en tredjedel av sesongen, og sist tok Kolbotn en svært viktig seier i oppgjøret mot Røa.

I likhet med Røa og Avaldsnes, er også kampene mellom disse to lagene historisk sett, svært jevne. Vålerenga står med syv seire, mens Kolbotn står med sine åtte på 17 kamper. Men forrige sesong var det Vålerenga som var sterkest i de to oppgjørene.

På Sofiemyr stadion vant Vålerenga 2-1, mens det på Intility endte 1-0 til hjemmelaget etter en scoring av Maruschka Waldus. Med tanke på hva som har skjedd i klubbene det siste året, er det liten tvil om at Vålerenga vil være favoritter i dette oppgjøret. Vålerenga-spiller Sigrid Heien Hansen møter også sin tidligere klubb i dette oppgjøret. For første gang i offisielle sammenheng.

– Jeg har møtt dem to ganger tidligere i treningskamper i år, så jeg føler at det «såre» med det å bytte klubb er over. Når det er sagt så vil det, uansett hvordan man snur og vender på det, være spesielt, for jeg hadde en veldig fin tid i Kolbotn. Jeg har stor respekt for klubben og jentene jeg var så heldig å være kaptein for. Så de vil alltid stå meg nær til hjertet! Når det er sagt håper jeg selvsagt at vi vinner over de, og at Kolbotn vinner alle andre oppgjør enn mot Vålerenga, sier Heien Hansen til Toppserien om oppgjøret mot sin tidligere klubb.

Klepp tilbake på vinnersporet?

Lørdag: Klepp – Lyn, Klepp stadion (14:00, direktesport)

Etter to strake tap for Klepp, ble det en liten opptur mot Rosenborg sist med 1-1 på Koteng arena. Men da Isabella Hayes sendte Klepp i ledelsen trodde nok de fleste at de skulle få med seg tre poeng fra oppgjøret. Det gjorde de ikke, og kort tid før slutt, var utligningen til Rosenborg et faktum. Derfor var det en litt blandet følelse i Klepp-leiren etter kampen, men et godt resultat er det uansett for Nick Loftus og hans jenter. Nå venter Lyn som virkelig har hevet seg etter en tøff start på sesongen. Til tross for at det ble tap mot LSK Kvinner i forrige runde, var det virkelig en god prestasjon.

Klepps tøffe periode mot Vålerenga, LSK Kvinner og Rosenborg endte kun med ett poeng. Det er selvfølgelig ingen fornøyde med på Jæren, men det er likevel viktig å ta med seg de positive tingene fra kampen i Trondheim. Det var en langt bedre prestasjon fra Klepp, og et solid steg opp fra 0-3-tapet for LSK Kvinner i den foregående runden. Nå venter et litt mer overkommelig oppsett på papiret, og denne helgen er det kun tre poeng som gjelder på Klepp stadion.

Lyn virket nærmest sjanseløse i starten av denne sesongen med 2-5 og 1-4 i de to første rundene. Men siden den gang har laget virkelig strammet opp. Med fire svært viktige poeng mot Sandviken og Kolbotn var det langt bedre selvtillit i laget da LSK Kvinner var motstander forrige lørdag. Hege Riises jenter var store favoritter før oppgjøret, men Lyn leverte meget godt og ledet faktisk 2-0 på et tidspunkt i kampen. Dessverre for Lyn holdt det ikke helt inn, og det endte til slutt med et 2-3-tap.

Det er ikke særlig mange kamper å vise til mellom disse lagene, og til tross for et solid overtak favør Klepp (fire seire mot Lyns én seier på fem kamper), blir dette neppe noen enkel kamp for Klepp, som kun står med én seier denne sesongen, og ikke har scoret mer enn tre mål. Mot et Lyn-lag som virkelig har forbedret seg defensivt, får Klepps angripere en viktig oppgave med å bryte ned Lyn-forsvaret.

Forrige sesong beviste nettopp dette. Faktisk var det Lyn som vant 2-1 på Kringsjå, mens Klepp vant 1-0 hjemme på Jæren. Da var det Gry Tofte Ims som scoret Klepps vinnermål, men hun er ikke lenger i klubben (lagt opp), og nå må andre ta ansvar dersom det skal bli tre nye poeng for Klepp. At det er mye potensiale i dette laget er det liten tvil om.

Storoppgjør i Bergen

Lørdag: Sandviken – Rosenborg, Stemmemyren kunstgress (15:00, direktesport)

Rundens storoppgjør må nok sies å være i Bergen. Nummer fire mot nummer tre på tabellen, og begge ser virkelig ut til å ha noe å gjøre i toppen denne sesongen. Sandviken imponerte og tok en fullt fortjent seier i vestlandsderbyet mot Avaldsnes forrige runde, mens Rosenborg sikret seg ett poeng hjemme mot Klepp sent i oppgjøret på Koteng arena.

Lisa Naalsund var virkelig i fyr og flamme for Sandviken i det oppgjøret som også var rundens tv-kamp. Det samme var Vilde Hasund. Naalsund fremprovoserte først et selvmål fra Robyn Decker, før hun fant Vilde Hasund alene med keeper i den første omgangen. Til slutt hamret Kennya Cordner inn 3-1 for gjestene. Sandviken har nå scoret tre mål i to strake kamper under ledelse av deres midlertidige trener, Thomas Lyngbø.

Etter tre strake seire for Rosenborg, stoppet seiersrekken sist mot Klepp. Rosenborg maktet ikke å score på sine tre første sjanser i kampen, og 10 minutter før slutt tok bortelaget ledelsen. Likevel klarte trønderne å komme tilbake og sikre seg ett poeng, noe som gjør at de fortsatt er ubeseiret som Rosenborg Kvinner.

Selv om lagene ikke har møttes som Rosenborg mot Sandviken, har selvsagt Sandviken og Trondheims-Ørn en historikk å vise til. Der er det faktisk overraskende få seire å vise til hos for begge lag. Sandviken står med seks seire, mens Rosenborg (Trondheims-Ørn den gang), står med sine syv. Forrige sesong vant lagene hvert sitt oppgjør.

Da var det nemlig trønderne som vant 4-2 på Koteng arena, mens Sandviken vant 1-0 i Bergen. Synne Raa scoret Sandvikens mål den gang.

Dette er en skikkelig godbit i vente mellom to lag som scorer mye mål, og som har spillere i form. Lisa Naalsund, Vilde Hasund, Marit Clausen og Julie Blakstad. Det er bare å glede seg!

TV-kampen: Tøff oppgave for Arna-Bjørnar

Søndag: LSK – Arna-Bjørnar, LSK-hallen (16:00, NRK1)

Rundens siste kamp er nok en gang rundens tv-kamp, når LSK Kvinner tar imot Arna-Bjørnar i LSK-hallen. Med fire seire på rad og sin historikk å vise til, kommer det vel ikke som noen overraskelse at LSK Kvinner vil være klare favoritter her. Men Arna-Bjørnar trenger sårt poeng og vil neppe gjøre ting enkelt for Hege Riises jenter.

Det så virkelig ikke bra ut for LSK Kvinner sist da Lyn tok ledelsen 2-0. Men som så mange ganger før, kom LSK Kvinner tilbake og snudde oppgjøret på utrolig vis, etter en sen scoring av Emilie Haavi. Etter uavgjort mot Rosenborg i første runde, har LSK nå fire seire på rad og leder Toppserien med ett poeng ned til Vålerenga.

Like bra er det ikke i Bergen om dagen. Etter å ha vunnet seriepremieren mot Røa, har det kun gått nedover for Arna-Bjørnar. De står nå med fire strake tap, er nummer ni og har scoret færrest mål (2) denne sesongen i Toppserien. Sist skapte de flere gode sjanser til å utligne mot Vålerenga, men de klarte ikke å finne veien til nettet. Da ble de straffet av Vålerenga som til slutt vant komfortabelt 3-0.

Og LSK Kvinner har også et solid overtak på gjestene fra Bergen. 14 av 22 kamper har blitt vunnet, Arna-Bjørnar har vunnet seks. Forrige sesong hadde de god kontroll i oppgjørene mellom lagene.

Både i Bergen og i Lillestrøm vant laget fra romerriket 3-1. Men fryktelig mange spillere har forsvunnet siden den gang, og det er mer eller mindre et nytt lag vi ser denne sesongen – men med de samme prinsippene som tidligere. Nok en gang har Hege Riise gjort en glitrende jobb med sitt lag som ser ut til å være en sterk gullkandidat denne sesongen også!