eurojackpot

Nyhet: Nå kan du spille Eurojackpot også på tirsdager

To trekninger ukentlig er en av endringene du vil se i Eurojackpot fra 25. mars. I tillegg øker maksimal 1. premiepott til godt over 1 milliard kroner. Her er alle endringene. 

GULLFORGYLT: Ingrid Roterud Mahisen i Norsk Tipping konstaterer at vi kan få Norges første spillmilliardær med de nye Eurojackpot-reglene.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:16. mars 2022Endret:3. januar 2023

Eurojackpot - spillet med de høye pottene - har vært et populært spill siden Norge ble med i 2013. Totalt er det 17 europeiske land som er med i spillsamarbeidet. Nå kommer altså flere endringer i spillet.

Trekning både tirsdager og fredager

Den største og mest merkbare endringen er at at det legges til en ekstra trekningsdag. Det betyr at du nå kan levere Eurojackpot også på tirsdager - i tillegg til fredager som før. 

Siste trekning med dagens regler er fredag 18. mars. Fra og med fredag 25. mars blir det to trekningsdager per uke. Den aller første tirsdagstrekningen skjer den 29. mars. 

– Flere av Norsk Tippings spill har gjennomgått utvikling og endringer opp gjennom årenes løp. Det er snart 10 år siden Eurojackpot så dagens lys, og det er modent for fornyelse. Medlemslandene har derfor sammen blitt enige om grep som skal sikre spillets attraktivitet også i framtida. Endringene vil være felles for alle medlemslandene, forteller Ingrid Roterud Mathisen, som er lotteri- og trekningsansvarlig i Norsk Tipping.

Bikker milliarden

Den andre store endringen er at maksimal 1. premiepott økes til 120 millioner euro (tidligere 90 millioner euro). Valutakursen er som kjent ikke statisk, men vi snakker i skrivende stund om en mulig 1. premiepott på rundt 1,2 milliarder norske kroner. 

– Ikke småpenger, Roterud Mathisen? 

– Nei, det er ikke det. Vi vet at noen tenker det er i overkant å vinne så mye penger, og at det i stedet kunne vært delt på flere vinnere. Samtidig ser vi at mange spiller Eurojackpot nettopp på grunn av de høye pottene. Det er en vesentlig del av spillets drivere og den globale spillutviklingen, svarer hun - og legger til: 

– Vi har hatt flere vinnere i hundremillionersklassen i Norsk Tipping de senere årene. Erfaringen fra samtaler med disse, viser at de høye premiene i svært mange tilfeller skaper flere millionærer. Eksempelvis har flere i familie- og/eller vennekrets fått nyte godt av pengene, og i mange tilfeller har betydelige beløp gått til veldedighet.

Dette er de øvrige endringene

Som de aller fleste nok er klar over, er det å vinne store penger i lotterispill ikke noe man bør «budsjettere med». Dette gjelder selvsagt også Eurojackpot. Vinnersjansen for spillets toppremie endres i tillegg nå - slik at det blir enda tøffere å prikke inn 5+2 rette, og dermed håve inn en ganske voldsom sum med penger.

 • Vinnersjansen for 1. premie går fra 1:95 millioner til 1:140 millioner. Vinnersjansen for 2. premie går fra 1:6 millioner til 1:7 millioner (se mer fakta om vinnersjanse nederst i saken).

 • Spillformel endres til 5/50 pluss 2/12. Forklart: For å vinne 1. premie, må man ha 5 rette (av 50 hovedtall), pluss to rette av 12 stjernetall. Tidligere var det 10 stjernetall. Dette påvirker vinnersjansen, som omtalt i punktet over.

 • Hele premietabellen justeres. Dette gjør, kort fortalt, at alle premier blir litt større. 

 • Trekning av nasjonal tilleggspremie på 1 million kroner gjennomføres også på tirsdager. Denne trekkes fortsatt blant alle som deltar den aktuelle spillomgangen. Her er det altså ikke nødvendig å ha noen rette tall. 

Samme pris

Mye annet forblir imidlertid som før i Eurojackpot. Som dette:

 • Leveringsfrist er kl. 19.00 – begge dager

 • Prisen vil fortsatt være 25 kroner per rekke

 • Det er fortsatt mulig å levere andelsspill

 • Abonnement på spillet vil også tilbys framover

Ny rekord?

Det har skjedd flere ganger tidligere at en spiller har stukket av gårde med hele 90 millioner euro alene. Det har dog vært utenlandske spillere. 

I Norge er rekordutbetalingen så langt på 485,1 millioner kroner. Det var fredag 26. juni 2020 at en norsk mann prikket alle tallene som eneste spiller. 

– Vi har hatt mange storvinnere opp gjennom, men så langt er dette rekorden. Vi har hatt god kontakt med mannen siden sommeren 2020, og jeg kan si såpass at han har det veldig bra, sier Ingrid Roterud Mathisen. 

– Nå kan vi altså få Norges første milliardvinner?

– Det skal litt til, men det kan jo skje. I så fall står vi klare med Telefonen fra Hamar - og selvfølgelig med profesjonell vinneroppfølging i etterkant. Her vil både ressurser fra Norsk Tipping bidra, sammen med vår eksterne samarbeidspartner innen økonomisk og juridisk veiledning. 

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

 • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

 • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler