lotto

10 ting du ikke visste om Lotto-millionærer

Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer. Har du hørt om han som ble millionær to ganger på ett år?

TELEFONEN FRA HAMAR: Lotto-millionærene er del av den eksklusive klubben som har fått Telefonen fra Hamar. Visste du at det er hele 6227 personer som er blitt Lotto-millionærer?Foto: Norsk Tipping.
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:6. mars 2019Endret:2. januar 2023

De fleste har vel en eller gang sagt «Å, bare jeg vinner i Lotto - da skal jeg...» 

For hele 6227 spillere har faktisk denne drømmen gått i oppfyllelse. De er blitt Lotto-millionærer!

Visste du at...?

Nettopp Lotto-millionærene er en gjeng mange er nysgjerrige på. Derfor skal vi nå servere deg ti ting du kanskje ikke visste om den eksklusive klubben fra før?

 1. Finnmark er fylket med flest Lotto-millionærer per 1000 innbyggere, nemlig 1,86. Like etter følger Hedmark og Nordland.

 2. Fylket med flest antall Lotto-millionærer totalt er Akershus med sine 667 Lotto-millionærer. Disse vinnerne har til sammen delt rundt 2 milliarder kroner! På andre- og tredje plass finner vi Hordaland og Trøndelag med henholdsvis 619 og 613 Lotto-millionærer.

 3. Lotto-millionærer er rause folk! Hele 47 prosent sier at de deler gevinsten med familie eller venner, ifølge Norsk Tippings millionærundersøkelse*.

 4. Mange Lotto-millioner går til innkjøp av ny bil. Hele 30 prosent av Norsk Tippings spill-millionærer bruker pengene på nettopp dette, den samme undersøkelsen.

 5. Hvilke biler som er mest populære blant millionærene, spør du? Mercedes! Etterfulgt av BMW, Ford og Toyota.

 6. Noen Lotto-millionærer er ikke som andre Lotto-millionærer en gang! Har du hørt om Lotto-millionæren som også ble Nabolaget-millionær i 2017? Han er ikke den eneste som er blitt millionær i Norsk Tippings spill to ganger. Det er nesten så det er for godt til å være sant!

 7. Kunne det friste med en millionærlunsj på Hamar? Dersom du blir Lotto-millionær er invitasjonen din. På millionærlunsjen samles flere Norsk Tipping-millionærer samtidig til nydelig lunsj og underholdning hos Norsk Tipping. I tillegg får de en «tour» i Lotto-studioet hos produksjonsselskapet Fabelaktiv på Hamar. En av Lotto-programlederne – Ingeborg Myhre, Reidar Buskenes eller May Lisbeth Midtgård Myrvang – er dessuten til stede. En eksklusiv og morsom lunsj helt utenom det vanlige.

 8. Alle som vinner 2 millioner kroner eller mer i Norsk Tippings spill, tilbys økonomisk veiledning på Norsk Tippings regning.

 9. Det er i snitt tre spillere som som får sju rette i Lotto hver uke. Fire ganger i året er det derimot Supertrekning i Lotto hvor vi trekker ut ekstra mange spillere som vinner 1 million kroner hver, i tillegg til den vanlige Lotto-trekningen. 22. desember ble hele 40 spillere millionærer gjennom Supertrekningen i Lotto. Neste Supertrekning er på påskeaften. 

 10. Dersom du blir Lotto-millionær på lørdag, får du Telefonen fra Hamar. Vi ringer fra vinnernummeret 625 60 000. Lagre nummeret, så er du klar til å plukke opp telefonen!

Lørdag kan du vinne ca. 14 millioner kroner 

Har du lyst til å bli en av Lotto-millionærene? Da må du spille før lørdag klokka 18.00.

Det er rundt 14 millioner kroner som venter i førstepremiepotten. Lykke til!

Spill Lotto her!

* Millionærundersøkelsen ble gjennomført i juni 2017. 309 millionvinnere fra perioden juni 2015 til juni 2017 på tvers av flere spill har svart på undersøkelsen.

PS: Gi 7 prosent av din spillerinnsats til din grasrotmottaker, uten at det går utover innsats, premie eller vinnersjanser. Bli grasrotgiver!

(Vinnersjansen for førstepremien i Lotto er ca. 1:5,4 mill. per rekke.) 

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler