lottovinnerhistorie

Fem ekstra Lotto-millionærer er trukket

Det ble en helt spesiell Lotto-trekning i kveld, da fem ekstra spillere vant hver sin million i hver sin aldergruppe.

5 EKSTRA MILLIONER: Etter Lotto-trekningen 25. januar fikk fem ekstra spillere hver sin million i hver sin aldersgruppe.
Forfatterbilde Norsk TippingKjerstiHaakensveen
Norsk Tipping
Publisert:24. januar 2020Endret:2. januar 2023

Lørdag 25. januar var det ekstratrekning i Lotto, der vi trakk fem vinnere av én million kroner. På forhånd hadde vi delt inn alle Lotto-spillere i fem aldersgrupper, og så trakk vi én vinner i hver av de fem gruppene.

Spill Lotto her før lørdag kl. 18.00

Her er vinnerne:

18 - 29 år: Mann (18) fra Voss

- Dette er helt surrealistisk! 

Den unge mannen ble mildt sagt veldig overrasket da han fikk million-beskjeden. Han hadde begynt å snuse på sitt eget sted å bo, og visste dermed veldig godt hva premien skulle gå til.

- Ja, jeg kommer et godt stykke med en million når jeg nå skal finne et eget bosted, sier den heldige vinneren, som vil holde seg anonym.

30 - 39 år: Mann fra Egersund

- Haha! Det var kult. En million kommer godt med. Jeg har jo lån, så millionen får nok bein å gå på, sier mannen som hadde besøk. Et ekstra glass med Cola blir det nok i kveld, sier Egersundmannen og humrer. Han ønsker å være anonym. 

Spill Lotto her før lørdag kl. 18.00

40 - 49 år: Kvinne fra Farsund

Det var en veldig overrasket millionvinner vi fikk tak i etter trekningen. Hun satt fortsatt og drømte da telefonen ringte.

- Å herre gud! Nå ble jeg helt skjelven her! Jeg satt og fulgte med på trekningen, og sa at dersom det er meg som er trukket ut så skal den gamle bilen byttes. Tusen, tusen takk! Kvinnen ønsker å holde seg anonym.

50 - 59 år: Mann fra Bodø

Vinneren tok ikke telefonen første gangen vi prøvde å få kontakt, men hadde sjekket nummeret og var klar til en prat neste gangen det kimte.

- Helt fantastisk! Jeg må si at dette er en meget god følelse. Nå ble det jubel her, sier den heldige mannen.

Hva han vil bruke litt av premien på, var klar: 

- Nå skal jeg kjøpe en veldig fin kjole til kona. Og i kveld blir det en flaske rødvin på oss, sier den nybakte millionæren fra Bodø. Han ønsker å holde seg anonym.

60 + år: Nils Ove Lyngheim fra Rauma

- Helt utrolig! Dette kommer veldig godt med nå, for vi skal nettopp igang med å pusse opp huset.

Nils Ove hadde overvært trekningen på tv sammen med kona og dattera. Da Rauma kom opp som et av vinnerstedene hadde tankene begynt å svirre. Og da telefonen fra Norsk Tipping kom, så ble det liv i sofaen.

- Vi sitter bare og gliser her vi nå. Men jeg tror nok ikke på deg før pengene er på plass, kunne vinneren fortelle.

 Vi gratulerer alle de fem nybakte Lotto-millionærene!

(Vinnersannsynlighet for denne ekstratrekningen var 1:antall innleverte rekker i hver aldersgruppe. Vinnersannsynligheten for 7 rette er 1:5,4 mill. pr. rekke)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler