lottovinnerhistoriefremside

29 ekstra Lotto-millionærer: – Nå er jeg lettere sjokkert

Flere kunne smile bredt og glede seg over litt ekstra å rutte med inn mot sommerferien. Totalt 29 Lotto-millionærer kunne juble over 1 million kroner i lørdagens Supertrekning – i tillegg var det sju spillere som fikk sju rette i Lotto.

RINGEKLARE: Tina Wasa Kartomten (t.v.), Line Troller, Ida Zachariassen, Sarah Cervin og Atle Onsrud Jensen er klare for å kaste seg over telefonen og ringe til heldige Supertrekning-vinnere.Foto: Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingNorsk TippingPublisert:24. juni 2023Endret:26. juni 2023

Supertrekning i Lotto skjer fire ganger i året, der kveldens trekning er årets andre. Supertrekning-potten lørdag 24. juni endte på 31 millioner kroner og ga dermed 31 millionpremier.

29 millionvinnere og to andelsbanker ble trukket ut i kveldens Supertrekning. Hver andelsbank består av ti spillere – som hver seg vinner 10 prosent av gevinsten. De til sammen 20 andelsbankvinnerne vant dermed 100 000 kroner hver. 

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Supertrekning er i tillegg til den ordinære Lotto-trekningen, der det denne lørdagen ble sju Lotto-vinnere som vant 2 373 930 millioner kroner hver.

LES MER: To Supertrekning-millionærer tar ikke telefonen

Fylkesoversikt vinnere (totalt 29 millionvinnere)

Agder – Tre vinnere

 • Kvinne i 60-årene fra Kristiansand

Kristiansandkvinnen svarte ikke på Norsk Tippings første oppringning, men hadde nettopp kommet hjem da Norsk Tipping ringte andre gangen.

– Jeg så at du hadde ringt, så da måtte jeg inn i appen for å sjekke, og der sto det “gratulerer du har vunnet”, forteller kvinnen glad, og innrømmer at det fortsatt er vanskelig å forstå. Dog demret vinnerbeskjeden mer og mer i løpet av samtalen.

– Nå blir det nok noe ekstra på utenlandsturen i ferien, humrer kvinnen. Vinneren har abonnement på Lotto, og det var en kupong fra juni som ble trukket ut.

 • Mann fra Kristiansand

Vi fikk tak i mannen søndag formiddag. Han var opptatt lørdag og fikk derfor ikke tatt telefonen.

– Dette er helt fantastisk. Noe så moro, sa mannen da vi snakket med ham søndag.

– Jeg vet ikke helt hva pengene skal brukes på. Vi får tenke litt over det.

Mannen kjøpte kupongen på mobilen.

 • Mann fra Grimstad

– Men i alle dager, noe så gøy, sa mannen da vi fikk tak i ham søndag formiddag.

Han var borte lørdag kveld og hadde ikke med seg telefonen.

– Mulig det blir en ny båt nå. Dette var utrolig moro. Jeg er helt skjelven, sier mannen.

Han kjøpte kupongen på mobilen.

Innlandet – Fire vinnere

 • Mann fra Elverum

– You made my day, jubler mannen fra Elverum når han blir oppringt av Telefonen fra Hamar.

– Dette var supre greier, for en overraskelse og glede, ler han. Han kunne forteller at det var en fast kupong som ble trukket ut.

– En tenker jo innimellom på om det er noen vits å fortsette, men jeg har fått noen premier på noen tusenlapper før, så jeg har fortsatt. Det er jeg glad for nå! Den ferske millionæren leverte vinnerkupongen på Extra Vestad.

 • Mann (68) fra Gjøvik

Gjøvikmannen var i 70-årslag hos søsteren da han fikk den uventede Telefonen fra Hamar. Norsk Tipping ble straks satt over på høyttaler slik at også resten av festen fikk med seg det hele. Da million-beskjeden ble sluppet brøt det ut i full jubelstemning og det kom noen saftige gloser fra hovedpersonen.

– Nå behøver jeg ikke formidle noe etterpå, ler vinneren. Premien skal kanskje brukes på en ny bil, men stort sett skal alt inn på sparekonto.

– Jeg har ikke ord, sier vinneren.

Kupongen ble kjøpt hos Bøverbru Kiosk.

 • Mann i 60 åra fra Sør-Aurdal

Det var en blid mann som svarte i telefonen da Norsk Tipping ringte lørdag kveld.

– Tusen takk, tusen takk. Nå må jeg gi kona mi en klem, forteller mannen glad. Mannen satte oss på høyttaler så kona, de to sønnene og deres familier som var på besøk, også kunne få med seg den noe spesielle telefonsamtalen. Da Norsk Tipping gratulerte mannen med 1 million kroner, ble det et kor av jubel blant familien.

– Nå skal jeg kose meg videre med familien utover kvelden, avslutter den ferske millionæren glad. Kupongen hadde hun kjøpt på mobil.

 • Mann i 70-årene fra Ringsaker

– Å du og du. Takk og takk, svarer den blide vinneren fra Ringsaker. Mannen hadde foreløpig ikke rukket å tenke på hva han skulle bruke premien på.

– Nå koser jeg meg på helgetur med bobilen. Ønsker deg en fin kveld videre, for det skal jeg ha, humrer mannen glad og takker for premien og oppringningen.

Kupongen ble kjøpt hos Kiwi Stavsjø.

Nordland – Én vinner

 • Mann fra Helgeland

Det var en svært overrasket nordlending som svarte på telefonen da Norsk Tipping ringte med beskjeden om at han var en av vinnerne i kveldens Supertrekning.

– Jeg ble kjempeoverrasket og veldig glad! Dette hadde jeg aldri trodd, svarer den ferske millionæren glad. På spørsmål om hva han skal bruke premien på, svarte mannen at han må tenke seg nøye om.

Kupongen ble kjøpt på mobil i mai.

Oslo – To vinnere

 • Mann

– Da jeg kom hjem fra fest i natt, så jeg dere hadde ringt. Jeg sjekket appen, og så jeg hadde vunnet 1 million kroner, sier mannen, som ikke svarte på telefonen lørdag kveld.

– Jeg ble helt matt da jeg så det, sier mannen, som var meget godt fornøyd.

Han kjøpte kupongen på mobilen.

 • Mann (Ikke svart)

Rogaland – Fire vinnere

 • Mann i 70 åra fra Haugesund

Det ble full jubel da Norsk Tipping ringte til vinneren fra Haugesund lørdag kveld. I tillegg til vinneren selv, jublet kona høyt i bakgrunnen.

– Det er stor glede i huset nå. Jeg tror kona ble enda mer glad i meg, ler han.

– Dette var en fantastisk telefon å få. Nå skal vi feire med å helle noe godt i glasset, forteller den ferske millionæren glad. Mannen hadde ingen konkrete premieplaner, men fortalte at han ønsker å dele med sine nære kjære, og kanskje reise litt.

Kupongen ble kjøpt hos Jafs Gard Kiosken.

 • Kvinne (64) fra Sola

– Jeg har venta på denne telefonen, sier den ferske Lotto-vinneren fra Sola når Norsk Tipping ringer. Kvinnen hadde sittet foran mobilen og håpet at Norsk Tipping skulle ringe opp igjen, etter å ha sittet i fem minutter og lurt på om vinnerbeskjeden om 1 million kroner i Norsk Tipping-appen virkelig stemte.

– Det er kjempekjekt og helt uvirkelig egentlig.

– Også rett før ferien. Det er helt fantastisk. Jeg kjenner tårene presser på, sier kvinnen rørt. Mens hun ventet på en ny oppringning hadde hun rukket å gjøre seg noen tanker om hva premien skal brukes på.

– Vi skal betale ned gjeld med halvparten, så har vi en datter som må få litt og så må vi bruke noe på ferie. Mye skal også på sparekonto, avslutter vinneren glad.

Kupongen ble kjøpt på mobilen.

 • Mann fra Karmøy

Mannen fra Karmøy ble meget sjokkert da Telefonen fra Hamar ringte. Han hadde fått med seg at det var Supertrekning, men hadde ikke trodd at han var en av dem som skulle få telefonen.

– Nå er det rett før jeg svimer av. Jeg er helt i sjokk, jeg vet ikke hva jeg skal si. Nå er jeg målløs for en gang skyld, det pleier jeg aldri å være, forteller mannen glad.

– Jeg har ventet på denne telefonen i 30 år, men aldri trodd at du skulle ringe. Nå skal jeg feire, avslutter han.

Kupongen ble kjøpt på mobil i mai.

 • Mann (47) fra Sola

47-åringen satt hjemme rundt bordet med familien da Norsk Tipping slo på tråden med gode nyheter. Da mannen begynte å ane hva som kom, ble telefonen satt på høyttaler, så resten av familien kunne få med seg det som ble sagt. Når million-nyheten kom, ble det full jubel i stua. – Tusen takk! Det var gøy. Helt fantastisk, nærmest roper den glade vinneren.

– Vi har en hytte vi skal bygge på. Vi skal ikke på sommerferie på grunn av det, men nå spørs det om det kanskje blir en liten ferietur likevel, ler mannen.

Kupongen ble kjøpt på mobilen.

Troms og Finnmark – Tre vinnere

 • Kvinne (79) fra Tromsø

Den ferske Supertrekning-millionæren fra Tromsø satt hjemme med mannen sin da Norsk Tipping ringte og ble veldig overrasket over pengepremien.

– Det går ikke an, sier kvinnen lattermild.

– Jeg pleier bare å vinne små premier. På spørsmålet om hva premien skal brukes på, var det ingen tvil:

– Det skal spanderes litt på barn og barnebarn fremover, avslutter hun glad.

Vinnerkupongen ble kjøpt på internett.

 • Mann i 70-årene fra Harstad

Harstad-mannen var i full gang med å sløye dagens fiske-fangst da vi ringte og overbrakte den gode nyheten.

– Én million? Det var ikke verst, sier mannen.

– Jeg har fast kupong inne, men at den endelig skulle gå inn, gliste mannen. Han kunne ikke på strak arm komme med noen planer med premien.

– Men vi finner nok på noe. Mannen vant på en Lotto-kupong han leverte i mobilappen i mai.

 • Kvinne i 50-årene fra Kirknes

Kvinnen fra Kirkenes hadde hatt en hektisk lørdagskveld, og derfor ikke registrert at Norsk Tipping hadde forsøkt å få kontakt med henne. Søndag var tempoet til kvinnen noe roligere da hun satt på bryggekanten i solsteiken.

– Du tuller nå? Herregud, jeg vet ikke om jeg skal sitte eller stå, utbryter kvinnen.

Den ferske Lotto-millionæren skulle snart på familietur, dermed var hun helt sikker på hva deler av premien skulle brukes på.

– Denne turen skal jeg spandere, jubler hun fornøyd.

– Dette er helt surrealistisk. Sola er ekstra stor akkurat nå, avslutter den glade kvinnen.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobilen.

Vestfold og Telemark – To vinnere

 • Kvinne i 70 årene fra Larvik

På tredje forsøket svarte Larvik-kvinnen på telefonen fra Norsk Tipping.

– Oioioi, sier kvinnen og ler.

– Dette hadde jeg aldri trodd, at jeg noen gang skulle få den telefonen. Kvinnen hadde akkurat kjøpt et hus som trengte litt oppussing.

– Nytt bad skal det bli, stråler hun glad.

– Det kan hende at det drypper litt på barnebarna også, avslutter den ferske millionæren. Kupongen ble kjøpt på mobil.

 • Kvinne Holmestrand (Ikke svart)

Vestland – Fire vinnere

 • Kvinne i 30 åra fra Øygarden

Det var en rørt kvinne som svarte da Telefonen fra Hamar ringte.

– Jeg er helt skjelven. Du tuller nå? sier kvinner sjokkert. – Jeg vet at det er dere som ringer fordi jeg har lagret nummeret som «det er din dag i dag» med et hjerte bak, forteller kvinnen og ler.

– For en fantastisk nyhet. Dette trodde jeg aldri kom til å skje, sier kvinnen tydelig rørt. Kvinnen forteller at hun vil bruke premien til å spandere noe på familien. Kupongen hadde hun kjøpt på mobil.

 • Mann fra Bergen

Mannen fra Bergen svarte ikke på første oppringing, men ventet spent da Telefonen fra Hamar ringte andre gangen.

– Nå har jeg ventet på at du skal ringe, sier mannen lurt. Det hadde demret for mannen da han så nummeret, men han ble veldig glad da han fikk bekreftelsen på at han hadde funnet.

– Jeg har spilt på samme rekke i mange år, men ikke trodd at jeg skulle vinne, sier han. Bergensmannen hadde fått tenkt litt på hva han skulle bruke premien på mens han ventet på den andre oppringningen.

– Jeg har rund dag senere i år, så noe av premien skal jeg bruke på tur til Amerika.

Kupongen ble kjøpt på Extra på Odda.

 • Kvinne i 80-årene fra Osterøy

Vinneren fra Osterøy satt hjemme og fulgte med på nyhetene da Telefonen fra Hamar ringte.

– Nå kjenner jeg at jeg blir litt spent, sier hun når Norsk Tipping presenterer seg. Det ble god stemning i den andre enden av telefoner, når vi kunne avsløre at hun nå var 1 million kroner rikere.

– Nei nei, det er det verste. Jeg får helt gåsehud. Du verden så koselig, stråler hun fornøyd. Hva premien skal brukes på hadde hun ingen konkrete planer for enda, men at det kom til å dryppe litt på hennes nærmeste var hun ganske sikker på.

– Det er et gammelt ordtak som sier «Når det regner på presten. så drypper det på klokkeren», ler den glade vinneren.

Kupongen ble kjøpt hos Joker Fotlandsvåg.

 • Kvinne (77) fra Voss

Den ferske Lotto-vinneren fra Voss var ute og rensket i hagen på hytta da Telefonen fra Hamar ringte.

– Å, tusen takk! Det er helt fantastisk! Er det sant? ler vestlendingen når hun får millionbeskjeden.

– Jeg har nettopp kjøpt meg leilighet og tatt opp lån, så det passer veldig bra, forteller kvinnen glad. – Det er nesten ikke til å tro. For en fantastisk nyhet, avslutter den ferske millionæren, som skulle ringe til barna for å dele den gode nyheten.

Kupongen ble kjøpt hos Kiwi Palmafossen.

Viken – Seks vinnere

 • Kvinne (68) fra Nordre Follo

– Hehe, småler kvinnen glad, når hun svarer på det andre anropet fra Norsk Tipping. Hun ville sjekke hvem som ringte før hun svarte på den første telefonen.

– Tusen takk, sier hun rørt.

– Dette er helt uvirkelig. Nå er vi i Sverige og feirer midtsommer sammen med gode venner, forteller den ferske millionæren. Kvinnen ønsket å bruke litt av premiepengene på feriestedet deres, men de skulle også unne seg noe luksus.

– Nå skal det feires videre, avslutter kvinnen glad.

Kupongen ble kjøpt på mobil.

 • Mann fra Hønefoss

– Nå ble jeg veldig overrasket og veldig glad, sier en glad mann fra Hønefoss til Telefonen fra Hamar.

– Jeg har ikke vunnet noe i Lotto før, men jeg spiller for å være med, så dette var en gledelig overraskelse. Hva han skal bruke premien hadde han ikke bestemt seg for enda.

Kupongen ble kjøpt på mobil.

 • Tore Frogner (69) fra Sylling i Viken

– Det var veldig hyggelig! svarer Frogner glad når Telefonen fra Hamar ringer. Frogner satt i godt lag og spilte kort med sin kone, svigerinne og svoger.

– Som pensjonist er det alltid hyggelig med ekstra slant på veien. Dette skal feires med en ekstra øl, forteller han glad.

Kupongen ble kjøpt på mobil.

 • Kvinne i 70-årene fra Vestby

– Er det sant? Det var en overraskelse å få, sier den glade damen fra Vestby. Hun visste godt om at det var Supertrekning denne lørdagskvelden, men hadde ikke trodd at hun skulle være den heldige. – Nei, nå er jeg lettere sjokkert, men for en morsom beskjed å få, svarer Vestby-damen.

Hun ble trukket ut på en Lotto-kupong hun leverte hos Narvesen Vestby Arena rett etter påske.

 • Mann (61) fra Hemsedal

Gleden var stor rundt middagsbordet da mannen fikk Telefonen fra Hamar. –

JA, det er superbra! Forrige gang vant jeg rundt 100 kroner, så dette er kjempenyheter, sier mannen. På ferie sammen med sin kone var det pølse og potetmos på menyen, men mannen kunne forsikre om at de skulle vurdere noe annet til middag i morgen.

– I kveld blir det nok feiring med litt bobler som er igjen fra gårsdagen, avslutter mannen. Kupongen ble kjøpt på mobil.

 • Kvinne fra Våler

Vi fikk tak i kvinnen søndag. Hun var veldig glad da hun tok telefonen, for hun hadde funnet ut at hun hadde vunnet kvelden før.

– Dette er helt toppers. Sent i går kveld så jeg dere hadde ringt. Så jeg gikk inn og sjekket. Jeg ble selvsagt veldig glad. Dette er kjempegøy, men jeg må jo si jeg er litt satt ut også, sier kvinnen.

Hun sier hun skal bruke noe av gevinsten til å kose seg litt ekstra i sommer.

Kvinnen kjøpte kupongen på mobilen.

Supertrekning-fakta

For hver Supertrekning i Lotto trekker vi ut ekstra mange Lotto-millionærer. Slik foregår trekningene:

 • Supertrekning inntreffer fire ganger hvert år – til påske, sommer, høst og jul.

 • I disse trekningene trenger man ingen rette tall for å vinne. 

 • Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning (8. april).

 • I trekningen vil man ha like mange lodd i hatten som antall rekker spilt siden 8. april.

 • Supertrekningen er i tillegg til den vanlige Lotto-trekningen.

 • Vinnersjanse Supertrekning: ca. 1:5,5 mill. per rekke.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler