vikinglottovinnerhistorie

Vant 310 mill. rett før jul: - Det har vært helt fantastisk

Da hun vant 310 millioner lille julaften sa hun det føltes som om hun hadde feber. I januar er Vikinglotto-vinneren fortsatt varm av vinnerglede. 

VIKINGLOTTO: Kvinnen fra Østlandet er en sporadisk lotterispiller som fikk en julegave få forunt.Lars Petter Pettersen/Coup Agency
Forfatterbilde Norsk TippingSverreHoumbPublisert:4. januar 2021Endret:2. januar 2023

Onsdag 23. desember 2020 er en dato kvinnen fra Østlandet aldri vil glemme. Som alenevinner i Vikinglotto vant hun hele 310 millioner kroner - noe som ikke overraskende ga henne litt av et vinnersjokk. 

Knappe to uker etter, kan hun avsløre at det fortsatt gir høy puls å tenke tilbake på kvelden.

Spillefrist for Vikinglotto er onsdag kl. 18.00

Mange tanker og følelser

- Hvordan har du hatt det siden vi snakket sammen sist?

- Det har vært helt fantastisk, blant annet med planlegging av hva man skal gjøre framover, sier kvinnen - som ønsker å være anonym. 

Som en del av oppfølgingen rundt vinnere tilbys profesjonell, økonomisk veiledning. Det er advokatfirmaet Brækhus som bistår Norsk Tipping som en nøytral part med dette. Kvinnen takket ja til slik oppfølging.

- Det var mange overveldende følelser innledningsvis, og det er fortsatt mye å tenke gjennom. Men jeg er veldig glad for det apparatet Norsk Tipping har for å hjelpe oss som vinner mye, og rådgivingstjenesten deres har vært enestående.

Her kan du lese vinnersaken fra lille julaften

Ekstrem-versjonen av Telefonen fra Hamar

- Hvordan var det å få Telefonen fra Hamar så til de grader?

- Jeg hadde lagret vinnernummeret fra Norsk Tipping på telefonen, og ble veldig overrasket da det ringte. Etter at jeg fikk høre vinnersummen på 310 millioner kroner, pustet jeg en stund bare med de tre øverste centimeterne i halsen, sier hun og ler. 

Kvinnen forteller at hun sporadisk leverer spill hos Norsk Tipping, og at det egentlig ikke var meningen å spille Vikinglotto. 

- Jeg hadde tenkt til å levere en Lotto-kupong, men fristen var ute, så da ble det en 5-ukers Vikinglotto i stedet. Etter at jeg hadde levert tenkte jeg ikke så mye på det. 

Får høy puls av å snakke om det

- Hvordan føles det egentlig å vinne 310 millioner kroner?

- Helt vilt. Så vilt at jeg får nesten høy puls nå bare av å snakke om det. Det har åpnet seg så mange muligheter at det nesten ikke er til å forstå.

Hun har rukket å legge noen planer for hvordan deler av premiebeløpet skal brukes.

- Jeg ønsker å hjelpe familien min, og skal investere litt i eiendom. Familien er involvert fra start, sier hun - og legger til:

- Jeg ser også på muligheten for å bidra til humanitære organisasjoner, det synes jeg man bør når man vinner så mye penger, sier hun.

Vikinglotto denne uken

Uken etter at den heldige kvinnen prikket inn 6+1 rette var det ingen førstepremievinnere i Vikinglotto. Førstepremiepotten denne uken i årets første spillerunde har dermed økt til ca. 46 millioner kroner. Andrepremiepotten har lagt på seg de siste ukene, og er denne uken ca. 16 millioner kroner.  

            

Vinnersjanse i Vikinglotto:

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 8 mulige. Det gir totalt ca. 98 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen  blir da ca. 1:98 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:14 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2019 (Norge): 6 340 814

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2019 (Norge): 6

  • Antall millionærer i 2019 (Norge): 34

  • Høyeste premieutbetaling i 2019 (Norge): 221 351 890

    

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler