lotto

35 ekstra millionærer skal ringes: Dette er Supertrekning

Det inntreffer fire ganger i året, og gjør at Telefonen fra Hamar bokstavelig talt gløder rødt. 26. juni er det igjen klart for Supertrekning i Lotto.

SOMMERGLEDE: Pernille Storholm Skaret (t.v.), Line Troller og Lars Hulleberg er klare for Supertrekning. Da skal 35 ekstra millionvinnere skal ringes.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:9. juni 2021Endret:3. januar 2023

I snitt blir over tre nordmenn Lotto-millionærer hver lørdag. Med tanke på at vinnersjansen for 1. premie mildt sagt er «utfordrende» (1:5,4 mill. per rekke), er det ganske så utrolig at tett oppunder 7 000 millionpremier har blitt utbetalt siden den første Lotto-trekningen i 1986.

Før Lotto-trekningen lørdag 12. juni, er det nøyaktige tallet 6 933 millionutbetalinger. 

Lotto har spillefrist lørdager kl. 18.00

Slik deltar man

Og før vi går inn i juli 2021, vil det tallet ha økt med minst 35. Lørdag 26. juni er det som vanlig ordinær Lotto-trekning, men i tillegg altså Supertrekning. Her trekkes det ut 35 ekstra vinnere av 1 million kroner hver. 

Hvordan er det mulig? Vi spurte en av dem som har den hyggelige jobben med å ringe vinnere, trekningsredaktør Line Troller.

- Hver uke overføres 7,5 prosent av premiepotten i Lotto til neste Supertrekning-pott. Det gjør at vi får en ekstra stor pott som skal fordeles fire ganger i året - og det er altså 1 million kroner til hver av dem som trekkes ut. (Les mer om spilleregler og vinnersjanse i faktaboksen nederst i artikkelen).

- Hvordan deltar man?

- Det er veldig ukomplisert. Så lenge man har hatt Lotto-rekker i spill mellom forrige Supertrekning (3. april) og trekningen 26. juni, er man med. Hver innlevert rekke er et lodd i hatten på Supertrekning denne datoen.

- Hva med den ordinære Lotto-trekningen?

- Her er det innlevering lørdager før kl. 18.00 som vanlig. Men, igjen: I det man leverer Lotto, har man også lodd i hatten til Supertrekning. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.625 60 000 er ikke telefonsalg

- Dere skal ringe både ordinære Lotto-millionvinnere og Supertrekning-vinnere lørdag 26. juni. Rekker dere å få tak i alle?

- Vi har ekstra bemanning denne lørdagen, og målet er å kunne overbringe det glade budskapet til alle millionvinnerne. Skulle det eksempelvis bli fem 1. premievinnere i ordinær Lotto, pluss 35 millionvinnere i Supertrekning, er det totalt 40 vinnere som skal ringes. Det blir hektisk, men vi gleder oss.

- Hvilket nummer ringer dere fra?

- 625 60 000. Jeg kan love at hvis dette nummeret lyser opp på telefonen, bør man ta den. Det er ikke telefonsalg.

- Hva om man har et ubesvart anrop fra dette nummeret?

- Da kan man ringe Norsk Tipping, eller bare ta det helt med ro: Vi ringer flere ganger. 

- Hva er den vanligste reaksjonen dere får fra vinnerne?

- Det varierer selvfølgelig en del, men det klassiske er nok at mange ikke tror på oss. Da er det bare å ta seg tid og sørge for å overbevise personen i den andre enden. Til slutt blir det som regel jubelscener.

Lotto har spillefrist lørdager kl. 18.00

Her er noen av vinnerreaksjonene fra forrige Supertrekning (artikkelen fortsetter under videoen).

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler