35 ekstra millionærer skal ringes: Dette er Supertrekning

35 ekstra millionærer skal ringes: Dette er Supertrekning

SOMMERGLEDE: Pernille Storholm Skaret (t.v.), Line Troller og Lars Hulleberg er klare for Supertrekning. Da skal 35 ekstra millionvinnere skal ringes.

Foto: Ola Thorset

35 ekstra millionærer skal ringes: Dette er Supertrekning

Det inntreffer fire ganger i året, og gjør at Telefonen fra Hamar bokstavelig talt gløder rødt. 26. juni er det igjen klart for Supertrekning i Lotto.

I snitt blir over tre nordmenn Lotto-millionærer hver lørdag. Med tanke på at vinnersjansen for 1. premie mildt sagt er «utfordrende» (1:5,4 mill. per rekke), er det ganske så utrolig at tett oppunder 7 000 millionpremier har blitt utbetalt siden den første Lotto-trekningen i 1986.

Før Lotto-trekningen lørdag 12. juni, er det nøyaktige tallet 6 933 millionutbetalinger. 

Lotto har spillefrist lørdager kl. 18.00

Slik deltar man

Og før vi går inn i juli 2021, vil det tallet ha økt med minst 35. Lørdag 26. juni er det som vanlig ordinær Lotto-trekning, men i tillegg altså Supertrekning. Her trekkes det ut 35 ekstra vinnere av 1 million kroner hver. 

Hvordan er det mulig? Vi spurte en av dem som har den hyggelige jobben med å ringe vinnere, trekningsredaktør Line Troller.

- Hver uke overføres 7,5 prosent av premiepotten i Lotto til neste Supertrekning-pott. Det gjør at vi får en ekstra stor pott som skal fordeles fire ganger i året - og det er altså 1 million kroner til hver av dem som trekkes ut. (Les mer om spilleregler og vinnersjanse i faktaboksen nederst i artikkelen).

- Hvordan deltar man?

- Det er veldig ukomplisert. Så lenge man har hatt Lotto-rekker i spill mellom forrige Supertrekning (3. april) og trekningen 26. juni, er man med. Hver innlevert rekke er et lodd i hatten på Supertrekning denne datoen.

- Hva med den ordinære Lotto-trekningen?

- Her er det innlevering lørdager før kl. 18.00 som vanlig. Men, igjen: I det man leverer Lotto, har man også lodd i hatten til Supertrekning. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.625 60 000 er ikke telefonsalg

- Dere skal ringe både ordinære Lotto-millionvinnere og Supertrekning-vinnere lørdag 26. juni. Rekker dere å få tak i alle?

- Vi har ekstra bemanning denne lørdagen, og målet er å kunne overbringe det glade budskapet til alle millionvinnerne. Skulle det eksempelvis bli fem 1. premievinnere i ordinær Lotto, pluss 35 millionvinnere i Supertrekning, er det totalt 40 vinnere som skal ringes. Det blir hektisk, men vi gleder oss.

- Hvilket nummer ringer dere fra?

- 625 60 000. Jeg kan love at hvis dette nummeret lyser opp på telefonen, bør man ta den. Det er ikke telefonsalg.

- Hva om man har et ubesvart anrop fra dette nummeret?

- Da kan man ringe Norsk Tipping, eller bare ta det helt med ro: Vi ringer flere ganger. 

- Hva er den vanligste reaksjonen dere får fra vinnerne?

- Det varierer selvfølgelig en del, men det klassiske er nok at mange ikke tror på oss. Da er det bare å ta seg tid og sørge for å overbevise personen i den andre enden. Til slutt blir det som regel jubelscener.

Lotto har spillefrist lørdager kl. 18.00

Her er noen av vinnerreaksjonene fra forrige Supertrekning (artikkelen fortsetter under videoen).

            

 Vinnersjanse Supertrekning

Supertrekning i Lotto gjennomføres fire ganger i året. Dette er et tilleggsspill du automatisk er med på når du leverer dine ordinære Lotto-rekker. Her trekkes det ut flere tilfeldige vinnere av 1 million kroner. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Alle Lotto-rekker innlevert mellom to Supertrekninger er med i trekningen. Hver rekke spilt omgjøres til en deltagelse (lodd) i trekningen.

Vinnersjanse i Supertrekning er ca. 1:5,5 millioner per deltagende rekke. Forklaring: Hver uke overføres 7,35 prosent av premiepotten i Lotto til neste Supertrekning-pott, eller på mikronivå: 18,375 øre per rekke. Hvis potten eksempelvis er på 35 millioner kroner, betyr det at cirka 190 millioner rekker er innlevert, har bidratt til potten og er med i trekningen. 190 millioner delt på 35, gir ca. 1:5,5 mill. per rekke i vinnersjanse. Med andre ord vil vinnersjansen være fast, mens antall millionvinnere vil variere ut fra antall innleverte rekker. Jo flere innleverte rekker mellom hver Supertrekning, jo flere millionvinnere trekkes ut.  

Antall vinnere i Supertrekning i 2020 (1 million kroner hver) var 149. I tillegg vant 6 andelsbanker (1 andelsbank består av 10 personer hver - som hver seg vinner 100 000 kroner)