flaxvinnerhistorie

36-åring vant 20 000 kroner i måneden i 20 år: – Tårene bare rant

En heldig mann (36) fra Råholt startet påsken med å skrapte seg frem til toppremien på Flax for Livet, og kan nå glede seg over 20 000 kroner ekstra i måneden de neste 20 årene.

OVERRASKET: Råholt-mannen fikk seg en uvirkelig overraskelse da han kjøpte et Flax for Livet-lodd på telefonen sin mandag kveld.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock/Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:26. mars 2024

Påsken 2024 går trolig inn i minneboken til en heldig mann (36) fra Råholt i Akershus.

Mandag kveld skrapte 36-åringen frem toppremien på Flax for Livet og 20 000 kroner i måneden i 20 år – en totalsum på 4,8 millioner kroner.

Skjønte ikke helt hva som skjedde

– Det er veldig rart. Helt uvirkelig egentlig, sier mannen da vi snakker med han dagen etter.

Den ferske Flax-millionæren forteller at han brukte litt tid på å ta innover seg hvor mye han faktisk hadde vunnet.

– Det lyste opp gult på telefonen min, og jeg skjønte jeg ikke helt hva som skjedde. Så kom det opp at jeg hadde vunnet 20 000 kroner, og det i 20 år.

– Da gikk det opp for meg hvor mye jeg hadde vunnet, forteller 36-åringen.

Følelsesladd

– Tårene bare rant da jeg forsto det. Det er virkelig noe av det største som har skjedd meg i livet, forteller mannen og legger til at det å vinne er en helt spesiell og uventet følelse.

– Det er helt sinnssykt, men fantastisk på samme tid.

Hva premien skal gå til har mannen allerede lagt en fornuftig plan for:

– Jeg skal hovedsakelig bruke pengene på gjeld, men jeg kommer også til å dele litt med mine nærmeste.

– Det ble en helt annen påske nå enn det jeg opprinnelig hadde sett for meg, avslutter han fornøyd.

Vinnerloddet ble kjøpt på mobil.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Årets første toppremievinner

Mannen fra Råholt ble årets første vinner av toppremien i Flax for Livet, som altså er 20 000 skattefrie kroner hver måned i 20 år. Til sammen blir det en samlet premiesum på 4,8 millioner kroner.

I tillegg til toppremien finnes også to andre større premiemuligheter i Flax for Livet: 10 000 skattefrie kroner i måneden i 10 år, og 5 000 skattefrie kroner i måned i 5 år.

Skrapeloddet inneholder tre spill, og i tillegg til de største premiene finnes det flere små premier i loddet.

Flax for Livet har en pris på 50 kroner loddet, og vinnersjansen på toppremien er 1: 900 000.

Nå kan alle Flax-premier heves med mobilen

Nå kan du heve Flax-premien din med mobilen når du selv ønsker det, også premier på fysiske lodd. Dermed kan du få pengene rett inn på spillekonto og derfra overføre videre til egen bankkonto.

Tjenesten er allerede tilgjengelig for IOS og vil snart også finnes på Android.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler