lottovinnerhistorie

37 ferske Lotto-millionær i Supertrekning

37 heldige nordmenn kan gå julen i møte med tittelen «Lotto-millionær» etter å ha vunnet i Supertrekning lørdag kveld. Her er reaksjonene fra de glade vinnerne.

RINGEKLARE: Marthe Høie (t.v), Tina Wasa Kartomten, Ida Zachariassen og Atle Onsrud Jensen er klare for å kaste seg over telefonen og ringe til heldige Supertrekning-vinnere.Foto: Christian Dybendahl
Forfatterbilde Norsk TippingNorsk TippingPublisert:16. desember 2023Endret:18. desember 2023

Lørdag 16. desember endte Supertrekning-potten på 39 millioner kroner. Det ga 39 ekstra utbetalinger av 1 million kroner – i tillegg til den ordinære Lotto-trekningen der fem personer vant 3,7 millioner kroner.

Se video fra noen av kveldens vinnersamtaler lenger ned i saken.

Gevinstene fordelte seg på 37 millionvinnere og to andelsbanker. I hver andelsbank er det 10 spillere som hver seg vinner 10 prosent av gevinsten, altså 100 000 kroner hver. 

Neste Lotto-trekning er lørdag 23. desember – levér allerede nå

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Fylkesoversikt vinnere (totalt 37 millionvinnere)

Agder – To vinnere

 • Mann fra Arendal

Vi fikk tak i mannen søndag formiddag. Han var veldig glad, for han hadde funnet ut hvorfor Norsk Tipping hadde slått på tråden lørdag.

– Jeg så jeg hadde ubesvart anrop, så gikk inn i Norsk Tipping-appen og sjekket. Da jeg så hva som hadde skjedd, tenkte jeg at jeg virkelig hadde flaks nå. 1 million er mange penger, det er veldig stas, sier mannen. Han kjøpte kupongen på mobilen.

 • Mann i 60-åra fra Kristiansand

Søndag formiddag fikk vi tak i mannen fra Kristiansand. Han hadde registrert at han hadde blitt forsøkt ringt fra et ukjent nummer. Da han fant ut av hvem som ringte, sjekket han appen. Der sto det svart på hvitt – mannen var blitt 1 million kroner rikere. – Kona og jeg så på film. Jeg sa ingenting, men gikk rett i kjøleskapet og hentet en flaske sjampanje, tok den med på stua og satte den på stuebordet og gratulerte henne med 1 million, forteller mannen. – Dette er virkelig en fantastisk julegave.

Innlandet – Fire vinnere

 • Mann (77) fra Gran

– Oi jøss, sier mannen før han bryter ut i latter. – Jeg sa akkurat til kona at jeg må legge telefonen litt nærmere, i tilfellet de ringer fra Hamar i kveld, stråler mannen glad. Mannen forteller at det hele kom litt brått og at han derfor ikke har noen konkrete premieplaner. – Dette er det verste og det beste som har skjedd meg. Jeg er helt matt, avslutter mannen glad. Kupongen kjøpte han på mobil i starten av november.

 • Mann i 60-åra fra Ringsaker

Ringsaker-mannen ante fred og ingen fare hjemme i stua da oppringingen fra nabokommunen kom. –Nei, sier du det, det var en koselig telefon å få på en lørdagskveld, sier mannen.

– Har du noen planer for premien? 

– Ikke sånn direkte, men jeg har tenkt på å bygge garasje, og nå blir det iallfall noe av, fastslår vinneren fra Ringsaker. Han vant på kveldens ferskeste Supertrekning-vinnerkupong. Den ble nemlig kjøpt hos Spar Sveum i Brumunddal bare en halvtimes tid før fristen lørdag kveld.

 • Mann i 50-åra fra Vestre Toten i Innlandet 

– Det blir nok en ekstra julegave til neste generasjon, sier mannen lattermild. Mannen var midt i julepyntingen da Telefonen fra Hamar ringte. Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil i slutten av oktober.

 • Kvinne fra Hamar

Søndag fikk vi tak i kvinnen fra Hamar. Hun var klar over premien, men fikk seg en stor overraskelse da hun først innså det. – Jeg fikk sjokk. Et gledelig sjokk, sier hun og ler. Hamarsingen hadde ingen konkrete planer for premien, men gledet seg over tidspunktet premien kom på. – Det må være den beste julegaven noensinne.

Møre og Romsdal – To vinnere

 • Mann i 60-årene fra Volda

Mannen fra Volda var på vei i seng da han plutselig fikk Telefonen fra Hamar. –Kjempegreier! Jeg skulle jo egentlig til å legge meg jeg nå, men dette var en hyggelig telefon å få, humrer mannen. Mannen har spilt Lotto i flere år og var veldig glad for at det endelig var han som skulle ha flaks denne gangen. Vinnerkupongen kjøpte han på Kiwi Spjelkavik i slutten av september.

 • Kvinne fra Molde

Mandag formiddag sjekket den ferske Lotto-millionæren fra Molde kontoen sin og fikk seg litt av en overraskelse. – Det er helt utrolig, tusen takk, stråler kvinnen glad. – Jeg har levert Lotto i mange år, så det var veldig gøy å vinne, forteller kvinnen. Hva premien skal gå til har kun foreløpig ingen konkrete planer for. Vinnerkupongen var en 10-ukers kupong som ble kjøpt hos Coop Mega Molde i august.

Nordland – Tre vinnere

 • Mann fra Narvik

– Det er jo helt fenomenalt, stråler mannen glad når han får beskjed om at han er en av kveldens vinnere. – Det var en fin gave å få før jul. Mannen forteller at han skal dele premien med sine nærmeste. – Jeg tror ikke man kan få en finere julegave enn det her, avslutter den ferske Lotto-millionæren glad. Kupongen kjøpte han på Joker Narvik i slutten av oktober.

 • Kvinne i 80-åra fra Beiarn

– Å, tusen takk, det var ikke verst beskjed å få, sier kvinnen fra Nordland. – Dette er kjempenyheter. At jeg skulle få oppleve å vinne 1 million i Lotto, det hadde jeg ikke trodd, sier den glade kvinnen. Hun vant på en Lotto-kupong hun leverte hos Coop Prix Beiarn i november.

 • Mann i 50-årene fra Sortland

Mannen hadde allerede sett i Norsk Tipping-appen at han hadde blitt Lotto-millionær da han fikk Telefonen fra Hamar. –Kona var ikke hjemme, så jeg måtte ringe henne og fortelle at det stod at jeg hadde vunnet 1 million kroner, sier mannen lattermildt. Han turte ikke helt å tro på det og ble veldig glad for at vi ringte og bekreftet den gledelige nyheten. Vinnerkupongen kjøpte han på mobil i oktober.

Oslo – Tre vinnere

 • Mann

På det andre forsøket fikk vi tak i den første av kveldens tre vinnere fra hovedstaden. – Det er jo virkelig helt fantastisk, sier Oslo-mannen glad når han får vite at han har blitt Lotto-millionær. – Det er litt overveldende og kom ganske brått på, men det er utrolig gøy, stråler mannen glad. Premien skal han bruke til å hjelpe sine nærmeste. Vinnerkupongen kjøpte han på internett i slutten av oktober.

 • Kvinne

Søndag formiddag fikk vi tak i kvinnen fra Oslo. Hun hadde sjekket resultatet i appen, men var svært usikker på om den millionen var til henne eller fordelt på flere ... hun var rett og slett usikker på om hun var blitt millionær eller om det var noen andre. – Så det er riktig? Nå ble jeg glad, sier kvinnen og flirer.

 • Kvinne

Rogaland – To vinnere

 • Mann fra Haugesund

Det er en uvitende og spent haugesunder som svarer på Telefonen fra Hamar. Mannen var uvitende om kveldens Supertrekning, men det la ingen demper på stemningen. – Det er helt utrolig, sier mannen glad. Noen konkrete premieplaner på stående fot hadde han ikke, men det gjorde ikke gleden noe mindre. – Dette er helt herlig, småler mannen, noe kona sier seg enig i i bakgrunnen. Vinnerkupongen kjøpte han på internett tidligere i uka.

 • Mann fra Stavanger

Søndag formiddag fikk vi kontakt med en blid siddis. Han hadde funnet ut at han hadde vunnet 1 million lørdag kveld, og fikk feiret premien i godt lag. – Jeg er veldig glad. Endelig var det min tur, sier den ferske millionæren og ler.

Trøndelag – Seks vinnere

 • Marit Sellevik (65) fra Stjørdal 

Sellevik satt allerede å feiret med mannen sin og ventet på Telefonen fra Hamar. –Hun har kikket på telefonen flere ganger i løpet av kvelden, sier mannen i bakgrunnen. –Er det virkelig sant? Jeg trodde ikke det var sant! Vi er så lykkelige og glad, stråler Sellevik. Premien skal vi nyte som pensjonister, også vil det bli noe ekstra fine julegaver til barna i år. Vinnerkupongen kjøpte hun på mobil i slutten av november.

 • Kvinne fra Midtre Gauldal

– Herregud, jeg blir helt skjelven. Er det virkelig sant? spør den ferske millionæren fra Midtre Gauldal. – Det er jo litt av en julegave, stråler hun glad før hun bryter ut i latter. Det spesielle budskapet må synke litt inn før hun kan tenke på hva premien skal gå til. – Jeg er helt svett. Dette er helt utrolig, avslutter hun glad. Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil i november.

 • Mann fra Meråker

– Tusen, tusen, tusen takk, stråler den ferske Lotto-millionæren fra Meråker glad når Norsk Tipping ringer lørdag kveld. Mannen hadde ikke hørt om Supertrekning, men det la ingen demper på stemningen. – Dette er helt utrolig. Jeg har en kamerat som klapper i bakgrunnen, avslutter han glad. Hva premien skulle gå til hadde han foreløpig ingen planer for. Kupongen kjøpte han på Extra Meråker i september.

 • Kvinne i 70-årene fra Høylandet

–Ska æ tru på det? Kvinnen som akkurat hadde blitt Høylandets nybakte Lotto-millionær var ikke sikker på om det kunne stemme, men det varte ikke lenge. –Joda, jeg tror deg, og jeg må bare si tusen takk, ler kvinnen. 

Hun ble trukket ut som Supertrekning-vinner på en kupong hun leverte hos Coop Prix Høylandet i september. Med andre ord, med Supertrekning har Lotto-kupongene lang varighet.

 • Mann i 30-årene fra Namsos

På andre forsøket får vi tak i kveldens vinner fra Namsos. – Jeg vet hvorfor dere ringer, sier mannen med et smil. Mannen satt på do første gang vi ringte, men på forsøk nummer to kom samboeren løpende med telefonen.

– Det er «Lotto» som ringer. De ringer vel ikke for småbeløp vel? sier mannen, som hadde lagret vinnernummeret som nettopp «Lotto». Premien skal brukes på lån på både hus og bil.

 • Mann fra Holtålen

Vi fikk tak i vinneren søndag.

– Jeg var på julebord i går, men fikk med meg at jeg hadde et ubesvart anrop da jeg sjekket telefonen litt utpå kvelden. Dette er helt fantastisk, jeg er skikkelig glad nå. Pengene skal settes inn på sparekontoen, sier mannen.

Han kjøpte kupongen på mobilen.

Vestfold og Telemark – Seks vinnere

 • Kvinne i 50-åra fra Larvik

På andre forsøk fikk vi tak i den ferske Lotto-millionæren fra Larvik. – Det er jo helt fantastisk! stråler Larvik-kvinnen glad. Kvinnen forteller at det meste av premien skal gå til å nedbetale gjeld. – Men det blir nok noen ordentlig fine julegaver i år også, avslutter hun glad. Vinnerkupongen kjøpte hun på mobil i september.

 • Kvinne i 30-åra fra Færder

–Stemmer det? Jeg så akkurat på mobilen at det så ut som jeg hadde vunnet, men jeg var så usikker på om det så sånn ut hos alle, ler kvinnen fra Færder kommune. Så hun hadde tenkte å spørre kjæresten om det så ut slik i hans app også, men telefonen fra Hamar kom dem i forkjøpet. –Ja, vi rakk ikke å se etter det, men det er jo like greit å få det bekreftet fra deg at det stemmer. Og det er jo så kult og veldig gøy.  Færder-kvinnen kunne fortelle at det kanskje kom til å bli bytte av bil.  –Og så blir det nok litt ekstra fine julegaver. Kvinnen ble trukket ut på en kupong hun leverte med mobilen i begynnelsen av desember.

 • Mann i 60-åra fra Sandefjord

Mannen fra Sandefjord ble svært overrasket da han fikk telefonen fra Hamar, selv om han var i “Lotto-modus”.  – Ja, vi satt og så på trekningen og registrerte at det var flere Supertrekning-vinnere fra Vestfold og Telemark, men det var liksom ikke i tankene at det kunne være oss. Men så ringte telefonen, og det nummeret hadde jeg jo lagra for mange år siden, så da begynte hjertet å banke, sier den glade vinneren. Nå er 1 million kroner på vei til Vestfold. – Vi har akkurat kjøpt oss nytt kjøkken, så vi får feire med å lage oss noe skikkelig godt, ler sandefjordingen. Kupongen kjøpte han på mobil i starten av desember.

 • Mann i 50-åra fra Skien

Skiensmannen hadde vanskelig for å tro at det han hørte i telefonen var sant, men mens vi snakket med ham, trykte han seg inn i Norsk Tipping-appen for å sjekke selv. –Nå, skal vi se her....Supertrekning...sjekk kupong....JAAAA, der står det, 1 million, det er jo helt utrolig, roper telemarkingen. Noen konkrete planer for premien hadde han ikke, bortsett fra at huset kanskje skulle få litt. Han vant på en Lotto-kupong levert med mobilen i november. 

 • Kvinne i 50 årene fra Skien

Det var på andre forsøk vi fikk tak i kvinnen fra Skien, hvor hun da allerede hadde sine mistanker om at det var Telefonen fra Hamar som var det tapte anropet på telefonen hennes.  –Veldig glad du ringte opp igjen, jeg hadde nok ikke fått sovet om jeg ikke hadde fått det bekreftet, sier kvinnen med skjelven stemme. –Dette er en ekstra glede og gave til oss! Man lurer jo på hvordan det er å få Telefonen fra Hamar, og nå har jeg blitt en av de som får oppleve det, sier kvinner og ler. Premien skal brukes på nedbetaling av lån og ekstra julegaver.

 • Kvinne fra Vinje

På andre forsøket mandag ettermiddag fikk vi kontakt med Lotto-millionæren fra Vinje. – Nei? Er det sant? Har jeg virkelig vunnet? spør kvinnen glad når hun får vite at hun er en av helgens vinnere. – Jeg er helt sjokkert. Jeg spiller jo fordi jeg ønsker å vinne, men jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne. På spørsmålet om hva premien skal gå til ler hun hjertelig og sier: – Det blir ikke noe problem å bruke de hvert fall. Kupongen kjøpte hun på Spar Rauland i november.

Vestland – To vinnere

 • Kvinne i 70-årene fra Kinn

–God kveld du! Det var en hyggelig telefon å få, sier kvinnen lattermild. 

–Hadde du fått med deg at det var Supertrekning i Lotto i kveld, hvor vi ringer 37 ekstra Lotto-millionærer? 

–Ja, vi har fått det med oss og snakket om at tenk hvis det er oss. Så dette var en veldig hyggelig beskjed å få. Vinnerkupongen ble kjøpt på REMA 1000 Måløy Brygge. 

 • Kvinne i 50-åra fra Askøy

En av de to vinnerne fra Vestland hadde like før vi ringte sett at det var ei kvinne fra Askøy som hadde vunnet. - Tenk om det var meg..., hadde hun sagt til seg selv. Og så ringte Telefonen fra Hamar med gratulasjoner om 1 million kroner. - Tusen hjertelig takk! Dette er helt herlig, utbrøt hun, og var veldig bestemt der og da på at nå blir det en tur til sydlige strøk. Hun var derimot mer usikker på hvordan hun skulle klare å overbevise sin bedre halvdel om at hun hadde blitt Lotto-millionær. Han trodde ikke på henne. Vinnerspillet ble kjøpt via mobil i starten av oktober. 

Viken – Sju vinnere

 • Kvinne i 40-åra fra Gol 

–Å, herregud, er det sant, utbryter kvinnen fra Gol da vi har forklart hvorfor vi ringer. Og sant er det, 1 million kroner vil være på plass på kvinnens bankkonto i god tid før julaften. –Oh, yes, dette er stort, for en fantastisk julegave, ler kvinnen, som var på jobb da hun fikk telefonen fra Hamar. Hun ble trukket ut på en Lotto-kupong hun leverte med mobilen i november.

 • Mann i 60-årene fra Fredrikstad 

Hos den ferske Lotto-millionæren fra Fredrikstad er det allerede full jubel når Norsk Tipping ringer. –Jeg vet hvorfor du ringer, sier mannen sprudlende. Den ferske Lotto-millionæren hadde allerede sjekket spillet i appen, men hadde kun tre rette på kveldens Lotto-trekning. Han var derimot en av de 39 ekstra Lotto-millionærene i Supertrekning, og vant på en 5-ukerskupong som var kjøpt 1. desember.  –Jeg sjekket appen flere ganger og kjente igjen nummeret når du ringte, sier mannen fra Fredrikstad. Kupongen ble kjøpt på mobil i starten av desember.

 • Mann (51) fra Hvam i Nes

Når Norsk Tipping ringer er den ferske Lotto-millionæren fra Hvam allerede klar over at han har vunnet. –Dette er andre gangen dere ringer, jeg vant en million i Nabolaget i 2015, eller var det kanskje 2016, sier mannen spørrende med kona i bakgrunnen.

– Hvordan er føles det å bli millionær for andre gang?

–Dette er helt topp! Premien vil gå til litt gjeld og kommer selvsagt godt med i disse dyre tider. Vi er veldig glade i å reise, så det er godt mulig det blir en sydentur, ellers kan det være det blir litt ekstra fine julegaver i år, sier mannen glad. Premien skulle feires med en nydelig biffmiddag sammen med kona. Kupongen kjøpte han på mobil i oktober.

 • Mann i 60-åra fra Moss

– Herlig, fy f...n, ....HEEERRRRLIGGG!!  

Slik jublet mossingen da han sent på lørdagskvelden fikk telefonen med beskjed om at han hadde vunnet 1 million kroner. –Jeg må virkelig slippe jubelen løs nå, for dette kommer så utrolig godt med, spesielt for noen jeg kjenner, sier mossingen. Han ble trukket ut på en Lotto-kupong han leverte hos Mix Rygge i september.

 • Kvinne i 50-åra fra Drammen

Drammen-kvinnen ble svært overrasket da hun fikk telefonen med beskjed om at hun hadde blitt Supertrekning-millionær, så overrasket at hun hadde litt vanskelig for å tro det. – Det er ikke tull, altså? Det høres jo for godt ut til å være sant, og jeg vil gjerne være helt sikker før jeg slipper jubelen løs. Men dersom det stemmer, er det jo helt fantastisk, sier den blide damen fra Drammen før hun la på for å sjekke premiestatus i appen. 

Hun vant på en 5-ukers hun faktisk leverte før den forrige supertrekningen i september. Men siden den var med i flere Lotto-trekninger etter den supertrekningen, ga den også deltakelse i supertrekningen nå rett før jul.

 • Mann fra Bærum

Tidlig mandag ettermiddag fikk vi tak i den ferske millionæren fra Bærum. Da var han fortsatt uvitende om premien. – Å herregud! Er det sant, spør bærumsingen før han bryter ut i latter. – Jeg så at det hadde ringt et spesielt nummer, men jeg pleier aldri å svare folk jeg ikke kjenner, sier mannen. Hva premien skal gå til har han foreløpig ingen planer for. – Nå er jeg helt på gråten. Dette er jo helt utrolig, avslutter han lattermild og glad. Vinnerkupongen ble kjøpt hos Narvesen Alti Arendal i slutten av oktober.

 • Kvinne i 40-åra fra Halden

Vi fikk tak i kvinnen på telefonen søndag. – Jeg så dere hadde ringt i går. Men jeg turte ikke ta telefonen, for jeg trodde det var noen selgere, forklarer hun. – Nå blir det noen fine julegaver, i tillegg skal vi på en ferietur, sier kvinnen. Hun kjøpte kupongen på mobilen.

Supertrekning-fakta

For hver Supertrekning i Lotto trekker vi ut ekstra mange Lotto-millionærer. Slik foregår trekningene:

 • Supertrekning inntreffer fire ganger hvert år – til påske, sommer, høst og jul.

 • I disse trekningene trenger man ingen rette tall for å vinne. 

 • Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning (16. september).

 • I trekningen vil man ha like mange lodd i hatten som antall rekker spilt siden 16. september.

 • Supertrekningen er i tillegg til den vanlige Lotto-trekningen.

 • Vinnersjanse Supertrekning: ca. 1:5,5 mill. per rekke.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler