grasrotandelen

40 prosent økning for Grasrotandelen

Over 200 millioner kroner er gitt til lag og foreninger via Grasrotandelen hittil i år. Det er en økning på 40 prosent fra i fjor.

REKORD: Grasrot-general Anne Helseth gleder seg over solid rekord for Grasrotandelen i første periode i 2018.
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:2. mai 2018Endret:2. januar 2023

I disse dager drysser pengene utover Norges frivillige organisasjonsliv. Årets første oppsamlingsperiode for Grasrotandelen ble avsluttet 30. april, og nå skal pengene utbetales.

Og for en utbetaling!

- Fantastiske tall

Etter de fire første månedene i fjor ble det utbetalt 147,9 millioner kroner. I år er beløpet for tilsvarende periode 206,6 millioner. Økningen er på 40 prosent. 

- Dette er helt fantastiske tall – at vi skulle komme over 200 millioner var noe vi drømte om, og at vi kom over det med 6,6 millioner kroner er helt utrolig. Denne økningen i prosentsatsen vil få stor betydning for mange tusen lag og foreninger over hele landet vårt, sier fagansvarlig for Grasrotandelen i Norsk Tipping, Anne Helseth.

Fotball foran mennesker og dyr

En smule forenklet sagt - og med glimt i øyet - kan vi si at fotball, mennesker og dyr er det grasrotgiverne bryr seg mest om. Og i den rekkefølgen. Det er iallfall slike formål som er på topp 3-lista for 1. tertial.

Disse fikk mest i perioden 1. januar - 30. april 2018:

1. Vålerenga Fotball1 169 635 kr 2. Lions Club Fredrikstad922 170 kr 3. Foreningen for omplassering av dyr792 657 kr 

Her finner du alle tallene - fordelt på fylker - for Grasrotandelen januar - april 2018

Grasrotandelen ble endret fra 1. januar i år. Satsen gikk opp fra 5 til 7 prosent av innsatsbeløpet. Men Oddsen ble samtidig tatt ut av denne beregningsmodellen og plassert sammen med nettbaserte spill og Multix. Her beregnes Grasrotandelen etter at premiene er trukket fra. Denne satsen ble økt - fra 10 til 14 prosent.

Bli grasrotgiver

Kan Grasrotandelen øke ytterligere?

Ja, er det klare svaret.

Nå er det drøyt 1,1 million av Norsk Tippings kunder som har valgt seg en grasrotmottaker. Det betyr at det er rundt 900.000 som ikke har det.

- Vi håper at disse tallene gjør at enda flere av våre kunder velger å bli grasrotgiver – ved å være grasrotgiver er du med på å fordele noe av overskuddet fra Norsk Tipping. Det går ikke utover hverken premie eller innsats, sier Anne Helseth. 

Her kan du finne ut mer om Grasrotandelen og bli giver

Relaterte artikler