lotto

7 spillere ble Lotto-millionærer

Lørdag 19. mars er det klart for ny Lotto-trekning, etter at forrige lørdag endte med hele sju ferske Lotto-millionærer. Hvor mange klarer å gjette seg frem til alle sju rette denne gangen?

SJU MED SJU RETTE: Noen mener at tallet sju er et lykketall. Det som uansett er sikkert er at du må ha sju rette for å vinne i Lotto.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:15. mars 2022Endret:3. januar 2023

Lørdag er Lotto-dag – og slik har det vært helt siden første Lotto-trekning 19. april 1986, og frem til nå har til sammen 7 169 norske spillere kunnet kalle seg Lotto-millionærer.

Lørdag 12. mars kom det sju nye tilskudd på millionærtreet. Én av dem sikret seg til og med en dobbel 1. premie, etter at hun ved en tilfeldighet hadde levert to like rekker.

Doblet premien

Den heldigste Lotto-spilleren lørdag 12. mars var Haldis Synnøve Bjordal fra Stavanger i Rogaland, med den doble premiesummen på over 3,5 millioner kroner. 

– Guri malla, det er jo fantastisk! Det er nesten så jeg ikke tror det, svarte en forfjamset Bjordal da Norsk Tipping tok kontakt. 

Hun hadde en rolig hjemmekveld bestående av å legge puslespill sammen med mannen da den uventede Telefonen fra Hamar kom.

– Jeg leverer Lotto hver uke og har gjort det i årevis. Vi satt til og med og så på trekningen, men jeg bruker ikke å sjekke tallene. Jeg tenker at de ringer hvis jeg har vunnet noe, og det stemte jo, lo Bjordal.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Ble Lotto-millionær på 50-årsdagen

To andre som kunne se seg godt fornøyd med utfallet av lørdagskvelden var en mann i 30-årene fra Bergen i Hordaland og en mann fra Eidsvoll i Viken. Eidsvollingen fylte 50 år samme kveld og fikk med andre ord servert tidenes bursdagsgave. 

– Det er helt rått. Og så på bursdagen i tillegg, nei, og nei, så gøy, lo mannen. 

Forståelig nok hadde han ikke rukket å tenke så mye over hva premien skulle brukes til, men kunne dele følgende:

– Nei, vi har akkurat kjøpt hytte, så det er litt småplukk her og der. I tillegg kommer vi nok til å gi litt til barna. Men jeg vil bare si at jeg syns det er veldig gøy når så mange vinner, at flere får gleden av å vinne. 

På en annen kant av landet hadde bergenseren i 30-åra besøk av en kompis da Norsk Tippings vinnernummer lyste opp mobilskjermen.

– Nå er jeg spent, kom det noe stakkåndet fra mannen før han fikk premiesummen på over 1,7 millioner kroner opplest.

– Nå ble kvelden hakket bedre, ja. Dette er helt vilt. Nå trenger jeg litt tid på å lande, kjenner jeg.

Lotto-premien skulle etter planen bli brukt på nedbetaling av boliglån og muligens noe ekstra ferie.

Ca. 14 mill. på lørdag

Lørdag 19. mars står trekningsmaskinen klar til å trekke ut nye Lotto-tall, og i 1.premiepotten ligger det ca. 14 millioner kroner. Så gjenstår det å se hvor mange som får den berømte Telefonen fra Hamar i løpet av lørdagskvelden denne gangen.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler