Er alle gode ting tre for Rosenborg?

Skal det endelig lykkes for Rosenborg i cupfinale mot Strømsgodset? De to tidligere møtene på Ullevaal har gitt to cupgull til Drammen.

GODSET-POKAL: Godset-jubel med kongepokalen i 1991, og det er slik RBK-supporterne er vant til å se drammenserne på Ullevaal. Blir det omvendte roller på søndag?NTB Scanpix
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:29. november 2018Endret:2. januar 2023

Søndag kl. 13.15 er det klart for cupfinale for menn på Ullevaal stadion.

For tredje gang i cuphistorien møtes Rosenborg og Strømsgodset til kampen om Hans Majestet Kongens pokal, og for tredje gang skal Rosenborg prøve å gjøre noe de ikke har gjort før: Nemlig å slå Godset i cupfinalen.

Begge de to foregående møtene har nemlig endt med at pokalen har reise vestover til Drammen etterpå.

1973 Strømsgodset - Rosenborg 1-0

Godset-legende Steinar Pettersen scoret kampens eneste mål da årets cupfinalister møttes i slutten av oktober 1973. Rosenborg var best, men Godset-målvakt Inge Thun var i både det mulige og umulige hjørnet og holdt nullen.

Dette var Godsets tredje cupgull på fem sesonger - i det som senere er blitt kjent som Gulskogen-klubbens "storhetstid".

1991 Strømsgodset - Rosenborg 3-2

Godsets fjerde cuptriumf kom også etter seier mot Rosenborg. Som i 73 var det en keeper som kom i søkelyset, men denne gang var det med negativt fortegn. Ola By Rise hadde ikke en heldig dag mellom Rosenborg-stengene, og to av Godset-målene må karakteriseres som keepertabber.

Men det skal ikke ta glansen fra Odd Johnsen, som scoret to av Godsets mål og med det skrev seg inn i klubbhistorien med gullskrift.

2018 Rosenborg - Strømsgodset

Blir det Godsets tredje triumf mot RBK og drammensernes 6. NM-gull totalt? Eller er alle gode ting tre for Rosenborg, slik at det endelig blir cupseier mot Godset? Da vil "troillungan" samtidig ta sitt 12. cupmesterskap og med det stå likt med Odd som tidenes mestvinnende klubber i NM.

Se Rosenborg - Strømgodset søndag kl. 13.15 på NRK1 - spill på cupfinalen her

Relaterte artikler