lotto

Andelslag gjorde kundene til millionærer

Hele tre ganger har andelslagene hos Sentrum Tips på Dokka vunnet millionpremie i Lotto. I sommer vant ett av dem så mye at alle de som var med, ble millionærer.

KAKEFEST: Arne Løkken trives både bak disken og når han kan servere kake til kundene sine.Atle Onsrud Jensen
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:12. august 2019Endret:2. januar 2023

Når Arne Løkken kjører opp rullegitteret og åpner Sentrum Tips på Dokka for dagen, står de første kundene som regel klare på utsida. 

Den siste tida har de blitt flere og flere. 

Kjempeøkning

Nyheten om de store andelslagspremiene i Lotto har spredt seg - ikke bare til hver krik og krok i landsbyen Dokka, men også utover bygdene i både Nordre og Søndre Land. Ja, forbipasserende som kanskje skal til hytta i Valdres eller enda lenger, svinger av riksvei 33 for å gi drømmen en sjanse hos Sentrum Tips.

- Tidligere satte jeg opp og solgte seks-sju andelslag i uka til sammen på Lotto. Vikinglotto og Eurojackpot, men nå ligger jeg på godt over tjue. Storpremiene har virkelig gjort at folk har oppdaga andelslag, sier Arne Løkken, som altså eier og driver Spilleriet Sentrum Tips på Dokka i Oppland.

Den første storpremien på andelslag kom for tre år siden. Da var totalpremien 3,6 millioner kroner. De samme personene var så med på andelslaget som vant 1,3 millioner kroner lørdag 20. juli i år.

Så slo et nytt andelslag til med å være alene om sju rette 3. august - slik at de vant nesten 14 millioner kroner til sammen, snaut 1,4 millioner kroner på hver av de ti kundene som hadde kjøpt andel av Arne.

Les mer om andelslagsvinnerne her

Lever Lotto før lørdag kl. 18.00

- Det er utrolig moro. Det er selvsagt artig for de som vinner, og så er det fint å se at jobben en gjør, gir resultater. Jeg satser på spill, og ser at andelslag blir mer og mer populært. Men du må jobbe med det, og gjøre det kjent, sier Løkken.

15 millionærdiplomer

Han setter opp systemene i Turbotipp, som er et PC-program for systemtipping, og så legger han systemet inn på tippeterminalen i butikken. Andelene selges som alle andre spill ved at kundene bruker spillerkortet sitt. Dermed registreres spillet på kunden, og premiene går direkte til den enkeltes konto.

- Enkelt og lettvint, fastslår kommisjonæren på Dokka, før han må snu seg og ta i mot nye kunder.

Mange prøver lykken hos Løkken. På veggen henger 15 diplomer som forteller om millionpremie til en av hans kunder fra Norsk Tipping - i tillegg til enda flere med premier mellom 100.000 og 1 million.

- Men vi har plass på veggen til flere, gliser Arne Løkken.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler