lotto

Annette ble Lotto-millionær i 2018: – Det var som en drøm

En oktoberdag i 2018 fikk Annette Sjøli (52) fra Skogbygda i Viken en telefon hun fortsatt husker som i går. «Du er en av de fem med sju rette i Lotto i kveld, og dermed vinneren av 2 993 005 kroner». For Annette ble det en mulighet til å glede og hjelpe sine aller nærmeste.

BLID DAME: Annette Sjøli er en av de over 7 400 personene i Norge som kan kalle seg Lotto-millionær.Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:14. januar 2023Endret:17. januar 2023

Det er over fire år siden Annette Sjøli fikk den berømte Telefonen fra Hamar med budskapet om at hun hadde vunnet nesten 3 millioner kroner i Lotto.

– Hvis du tuller med meg nå, så banker jeg deg

20. oktober 2018 ryddet Sjøli telefonen sin for overflødige bilder og apper, etter å ha fått beskjed om at minnet på telefonen snart er fult. Hun fikk øye på Norsk Tipping-appen, som hun ikke har brukt mer enn et par ganger i måneden, men isteden for å slette appen bestemte hun seg for å levere en Lotto-kupong.

Senere på kvelden samme dag ble hun oppringt av et nummer hun dro kjensel på - Norsk Tippings vinnernummer 625 60 000.

– Jeg kjente igjen nummeret etter at jeg var med på «Vekking fra Hamar» for noen år tilbake.

Sjøli tok telefonen og i andre enden blir hun spurt om hun vet hvem hun snakker med.

– Jeg tror jeg vet hvem som ringer, ja. Men hvis du tuller med meg nå, så banker jeg deg, husker hun at hun svarte.

Sjøli fikk beskjed om at 2 993 005 kroner er på vei til hennes konto og at hun nå hadde fått tittelen Lotto-millionær.

– Jeg visste jo ikke engang hva førstepremien i Lotto var på, ler hun.

– Det var som en drøm. Jeg visste ikke helt om jeg skulle tro på det.

Artikkelen fortsetter under bildet

UKESLUTT: Lotteri- og trekningsansvarlig i Norsk Tipping Ingrid Roterud Mathisen (t.v.) og Annette Sjøli var med i radioprogrammet Ukeslutt på NRK P1 lørdag 7. januar.Ingrid R. Mathisen

Ga bort 1 million av premien

Av de nesten 3 millioner kronene Sjøli vant, valgte hun å gi bort 1 million kroner. Å kunne dele noe av premien med sin nærmeste familie er noe av det hun har satt mest pris på.

– Jeg kunne hjelpe barna mine inn på boligmarkedet, med penger i egenkapital og innskudd til bolig. Det var også en god følelse å kunne gi litt til foreldrene mine. Jeg og søsknene mine har aldri lidd eller manglet noe i oppveksten vår. Derfor var det godt og fint å kunne gi litt av premien til dem.

Sjøli har også kunnet dra nytte av premien selv.

– Rett før jeg vant i Lotto hadde jeg kjøpt meg nytt hus. Det var jo greit å ha noen kroner ekstra da, samtidig som jeg betalte ned litt ekstra gjeld med premiepengene. 

Midt oppe i alt det fornuftige passet likevel Sjøli på å bevilge seg noe utenom det vanlige.

– Jeg følte jeg måtte unne meg noe selv også, så jeg kjøpte «hair extensions» og jaktvåpen. 

Det hører med til historien at Sjøli tidligere har studert ved stabsskolen på Forsvarets Høgskole, og da hun og tidligere medstudenter dro på reunion-tur til Brussel ønsket hun å slå på stortromma og spandere maten på hele gjengen.

– Jeg sa til kelneren at jeg ville ta regningen, men at han ikke skulle si det til noen. Så han skulle egentlig bare komme inn der vi satt og si at maten var betalt. 

– Han kom inn og sa «vi har en millionær blant oss». Så det ble jo ikke akkurat hemmelig, men det var hyggelig å kunne spandere, forteller hun glad.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Føler seg ikke som en millionær

Til tross for at Sjøli har fått Telefonen fra Hamar, hjulpet barna sine inn på boligmarkedet, unnet seg hair extensions og spandert middag på medstudenter i Brussel, har hun aldri følt seg som en millionær.

– Det var både rart og spesielt å se premiebeløpet komme inn på konto, og jeg husker vinnertelefonen som om det var i går. Det beste har vært å kunne hjelpe og glede andre, samtidig som jeg selv har fått mer økonomisk trygghet. Likevel har jeg aldri sett på meg selv som en millionær.

Sjøli har siden hun vant vært åpen om at hun er en av de 7431 personene her i landet som har opplevd å bli Lotto-millionær.

– Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger. Så og si alle har bare vært glad på mine vegne. Nå er det jo over fire år siden jeg vant, så det har jo normalisert seg veldig. 

Selv om hun er en av dem som faktisk har opplevd å få Telefonen fra Hamar, er ikke Sjøli noen fast Lotto-spiller.

– Jeg spiller en gang i ny og ne, kanskje noen ganger i måneden. Nå synes jeg det er veldig gøy å lese vinnerhistorier om andre vinnere og deres reaksjoner.

– Jeg synes det er litt utrolig å tenke på at det er så mange år siden jeg vant. Det føles ikke som det er fire år siden. Det føles som om det var i går, smiler hun.

Artikkelen fortsetter under bildet

RADIOGJESTER: Ingrid Roterud Mathisen (t.v) og Annette Sjøli var tidligere denne måneden gjester i radioprogrammet Ukeslutt på NRK P1. Her er de sammen med programleder Marte Kaasa Arntsen.NRKNRK

Lørdag kan det bli din tur

Neste sjanse til å bli Lotto-millionær er lørdag 14. januar. Hvordan trekningen ender vet ingen, men helt sikkert er det at det der vil ligge ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler