Arsenal "må" vinne Europa League

Arsenals elendige serieavslutning har ført de utenfor topp 4. Skal det bli Champions League neste sesong må derfor Europa League vinnes.

TRENGER SEIER: Arsenal må slå ut Valencia skal det bli Champions League-spill kommende sesong.Colourbox
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergPublisert:7. mai 2019Endret:2. januar 2023

Fire lag har kjempet en febrilsk kamp om de to siste plassene som gir Champions League. Mens Manchester City og Liverpool har overvunnet alle sine motstandere, har lagene bak feilet gang etter gang.

Feilet mest har Arsenal og Manchester United. For de røde djevlene er Champions League nå umulig. For Arsenal er det fortsatt håp. I ligaen er det et teoretisk håp om å ende foran Tottenham. Men da må Spurs tape sin kamp, samtidig som Arsenal må ta inn åtte plussmål i favør Tottenham.

Men det er et håp til for Arsenal. For vinneren av Europa League får nemlig en Champions League-plass.

Arsenal har skaffet seg et bra utgangspunkt før returkampen mot Valencia. Hjemme på Emirates vant rødtrøyene 3-1 etter to scoringer av Alexandre Lacazette og Pierre-Emerick Aubameyang. Valencia fikk med seg et viktig bortemål da de tok ledelsen, men Arsenal slo kraftig tilbake.

Torsdag 21.00: Valencia - Arsenal, direkte på TV 2.

Hva tror du? Spill på Langoddsen!

Arsenal har slått ut BATE, franske Rennes og italienske Napoli på sin vei til semifinalen. Spanske Valencia har slått ut Celtic, Krasnodar og ligakollega Villareal.

I den andre semifinalen møtes Eintracht Frankfurt og Chelsea. I det første oppgjøret i Tyskland endte det 1-1. Luka Jovic sendte vertene i føringen. Pedro sørget for 1-1. 

Torsdag 21.00: Chelsea - Eintracht Frankfurt, direkte på TV 2 Sport 1.

Her finner du kampen på Langoddsen!

Relaterte artikler