lottovinnerhistorie

To Lotto-millionærer tar ikke telefonen

Over 40 personer ble Lotto-millionærer etter Supertrekningen. Men flere vet det ikke selv.

PRØVER IGJEN SØNDAG: Åtte millionærer svarte ikke da Norsk Tipping ringte lørdag.Pernille Storholm Skaret
Forfatterbilde Norsk TippingLarsHullebergForfatterbilde Norsk TippingElinBjørnPublisert:22. desember 2018Endret:2. januar 2023

For vinnerteamet på Hamar ringte hele lørdag kveld. Men flere vinnere tok ikke telefonen.

Åtte vinnere av 1 million fikk vi ikke kontakt med lørdag kveld. Svar fikk vi heller ikke fra den ene vinneren av 9,7 millioner kroner.

På julaften fikk Norsk Tipping tak i enda en vinner.. Tallet er nå nede i to gjenværende:

 • Kvinne fra Stavanger (9,7 millioner)

 • Kvinne fra Oslo

 • Mann fra Sola

 • Kvinne fra Sogn og Fjordane

 • Mann fra Larvik

 • Mann fra Østfold

 • Kvinne fra Nordland

 • Mann fra Sogndal

Har du et ubesvart anrop fra 625 60 000? Da kan en 1 million være din!

Ble overrasket på juleaften

Vinneren av 9,7 millioner lørdag var ei dame fra Stavanger. Norsk Tipping fikk ikke svar verken lørdag kveld eller søndag med vinneren. På julaften var det ei dame som selv tok kontakt med Norsk Tipping. - Jeg sto og strøk klær, så hadde jeg på radio. Der sa de at det var en kvinne fra Stavanger som hadde vunnet i Lotto, men som de hadde ikke fått tak i. Jaja, tenkte jeg. La fra meg strykejernet for å sjekke min egen kupong. Og der gikk det ene tallet etter det andre inn. Det var litt av et sjokk, sier kvinnen. - Jeg er fortsatt i sjokk. Det var litt av en julegave, sier kvinnen som ønsker å være anonym. Kupongen hun vant på kjøpte hun hos Meny Aksdal.

De øvrige vinnerne


Else Gunvor Johansen, Steigen i Nordland:  - Jeg har venta på telefonen fra dere nå. Hva er det, spør Johansen. Hun var opptatt lørdag kveld, men har funnet ut at de ubesvarte anropene er fra Norsk TIpping. Mer vet hun ikke. - Herregud! Er det mulig, sier Johansen etter å ha fått millionbeskjeden. Kupongen kjøpte hun hos Joker Våg. Mann fra Trømborg i Østfold: - Jeg fikk sjekket det i går. Det er rett og slett flaks, sier vinneren. Han var opptatt i selskap med familien lørdag kveld og svarte derfor ikke på Norsk Tippings henvendelser.¨ Kupongen leverte han på mobilen. Kvinne fra Florø i Sogn og Fjordane: - Jeg så det var en kvinne fra Sogn og Fjordane dere ikke hadde fått tak i. Jeg hadde telefonen på lydløs i går. Seint fikk jeg sjekket at det var Norsk Tipping som hadde ringt. Jeg har ikke sovet i natt, sier kvinnen som fant det ut selv. - Det er helt fantastisk, surrealistisk og tidenes julegave å få! Vinnerkupongen kjøpte hun på mobilen. Kvinne fra Oslo: - Jeg tror jeg begynner å gråte. Nå ble jeg så glad. Tusen takk, sier kvinnen. Kupongen kjøpte hun hos Extra Bjørndal. Mann i 50-åra fra Sogndal: - 1 million? Sier du det altså. Det er julegaven sin det, sier den lykkelige vinneren. Han kjøpte sin vinnerkupong hos Meny Sogndal. Han hadde fått med seg noen ubesvarte anrop på telefonen, men sjekket aldri hvem som hadde ringt. - Heldigvis tok jeg den nå, ler mannen!

LES OGSÅ: Slik reagerte Supertrekning-millionærene

(Sannsynligheten for å få sju rette i Lotto er ca. 1:5,4 mill. per rekke. Sannsynligheten for å vinne i Supertrekningen i Lotto er ca. 1:5,5 mill. per rekke.)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler