flaxvinnerhistorie

- Både kommisjonæren og jeg måtte sjekke flere ganger

De fleste kjøper jo Flax-lodd med en drøm å vinne storpremien, men når det skjer, er det knapt så en tror det. 

Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:11. september 2019Endret:17. november 2023

Tirsdag denne uken var det ei dame fra Elverum som fikk oppleve å vinne én million kroner på MillionFlax. Men loddet ble sjekket mange ganger før hun trodde på det.

- Min første tanke? Jo, at det måtte være en feil, lo damen da vi snakket med henne.

- Så jeg så på loddet, studerte det, mange ganger, før jeg dro til kommisjonæren for å heve det. Jeg skal ha nye lodd for dette, sa jeg til han bak disken, og han satte i gang, før han så beløpet. Han ble nesten litt satt ut han også, og måtte se på loddet mange ganger han også. Men alt ordna seg, og jeg tar premien på bankkontoen, ikke i nye lodd, humret den nybakte millionæren på Elverum.

Vinnerloddet kjøpte hun hos Coop Obs i byen, og selv om hun kjøper Flax-lodd både titt og ofte, har hun aldri vært i nærheten av en slik storpremie.

- Nei, men jeg vant 3000 kroner før jul en gang, og tenkte at det var voldsomt og flott. Men dette er jo noe annet. Jeg har stort sett det jeg trenger, men det blir godt å ha disse pengene i bakhånd, oppsummerte damen, som ønsker å være anonym.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler