lottovinnerhistorie

Begge ble Lotto-millionær - samme kveld

Kjæresteparet Astrid og Iva er ikke som andre par. Lørdag 4. mars ble de begge Lotto-millionær - uten å vite at den andre hadde blitt det. Se dem på NRK lørdag!

MILLIONÆRPAR: Iva og Astrid ble Lotto-millionærer samme lørdagskveld - uten at de var klar over at de hadde spilt samme rekke!Fabelaktiv
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:11. april 2017Endret:2. januar 2023

Å ringe rundt til nybakte Lotto-millionærer byr på mange overraskelser og gledesstunder, men noen lørdagskvelder byr på en ekstra morsom og spesiell "twist".

Sånn som da undertegnede tok tak i vinnerrapporten lørdag 4. mars i år.  Det var mange vinnere - hele ni stykker - og jeg skummet gjennom papirene for å få et raskt overblikk over hvor i landet jeg skulle ringe denne kvelden.

Nesten lik adresse

Men var det ikke to like adresser? Nesten iallfall?

Joda, i samme gate, med samme husnummer, men forskjellig bokstav, på Råholt i Eidsvoll, bodde det to ferske Lotto-millionærer. De kjenner kanskje hverandre? 

Jeg ringer den ene. Opptatt. Jeg ringer den andre. Opptatt.

Hmmm....kanskje de snakker med hverandre? 

Barnevakt i Brumunddal

Vi prøver igjen fem minutter senere, og da svarer en kvitrende blid Astrid Sollien i andre enden. Hun lengter etter bekreftelsen fra Hamar. Hun er i Brumunddal for å passe barnebarna, og både Astrid og barna har sjekket kupongen opp og ned, foran og bak, og de er 99,9 prosent sikre på at bestemor er blitt Lotto-millionær.

- Så da ringte jeg Iva, kjæresten min, som satt hjemme på Råholt, og fortalte det som hadde skjedd. Han ble jo overrasket og glad, og jeg inviterte til sydentur, sa Astrid til oss i den første samtalen.

Da skjønte vi at de kjente hverandre, for den andre Lotto-millionæren på Råholt het Iva Fallet. Og han hadde ikke oppdaget at han hadde vunnet - bare at Astrid hadde gjort det. De ante ingenting om at de leverte nøyaktig samme rekke.

- Men du skjønner, Iva har blitt Lotto-millionær han også, sa vi til Astrid.

- Hæ, har han det? Det går jo ikke an? Da må du ringe han og fortelle det!

- Du vant du også!

Denne gangen var det ikke opptatt hos Iva. Han syntes nok det var litt rart at vi ringte han fordi Astrid hadde blitt Lotto-millionær, men først og fremst var han glad på hennes vegne.

- Men du skjønner, Iva, at du har sju rette du også. Du har også vunnet over halvannen million kroner!

Da ble det stille i den andre enden.

Og resten er, som de sier, historie.

Se reportasjen om Astrid og Iva i Lotto-trekningen på NRK1 lørdag 22. april kl. 19.45.

Vil du ha sjansen til å bli Lotto-millionær? Spill her før lørdag kl. 18.00

(Vinnersjanse 1:5,4 millioner per rekke)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler