Belgia blir EM-klare først

Torsdag blir Belgia, som første land, klar for EM-sluttspillet neste sommer. Hvis da ikke San Marino skulle stå for tidenes fotballsensasjon.

EM: Belgias farger vil nok bli å se i EM-sluttspillet neste sommer.Colourbox
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:8. oktober 2019Endret:2. januar 2023

EM-kvalifiseringsgruppene står foran sluttfasen, og flere land kan bli EM-klare i løpet av de nærmeste dagene. Andre må vente til de siste kampdagene i november.

Det er i alt ti EM-kvalifiseringsgrupper, og de to beste i hver gruppe går til EM. Det er ikke lenger noe playoff. 

Belgia suser videre

Stafett er stafett, cup er cup, ballen er rund, og så videre, men det er lov å inngå ganske eksistensielle veddemål på at Belgia er det første landet som blir klart for EM-sluttspillet.

For at Eden Hazard & co. skal bli klare, kreves det seier hjemme i Brüssel mot San Marino, og det kommer nok belgierne til å klare:

  • Belgia står med seks seire på seks kamper og 19-1 i målforskjell - dvs. de vinner hver kamp i gjennomsnitt med tre mål.

  • San Marino har seks tap på sine seks kamper og 0-28 i målforskjell - dvs. de taper hver kamp i gjennomsnitt med snaut fem mål

Belgia vil gå opp på 21 poeng med seier mot San Marino, og vil da ha minimum 11 poeng ned til nummer tre med bare tre gjenstående kamper. Russland er i samme gruppe og vil slå følge med Belgia dersom det blir seier mot Skottland samtidig som Kypros og Kasakhstan spiller uavgjort. 

Her er tabellen i EM-kvalifiseringsgruppe I

Se Belgia - San Marino på tv2sumo.no torsdag kl. 20.45 - spill på kampen her

Relaterte artikler