flaxvinnerhistorie

Ble Flax-millionær til frokost

En heldig mann fra Mosjøen i Nordland ble millionær da han skrapte MillionFlax ved frokostbordet.

FLAX TIL KAFFEN: En heldig nordlending fikk servert 1 million kroner til kaffen.Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Forfatterbilde Norsk TippingSteinarBjørnssonPublisert:25. mars 2024

En mann i 40-årene fra Mosjøen i Nordland fikk seg en overraskelse til frokosten lørdag 23. mars.

Han ble nemlig 1 million kroner rikere da han skrapte frem tre millionsymboler og toppremien på et digitalt Flax-lodd.

Trodde ikke på det

– Jeg satt og spiste frokost, og leverte Lotto slik jeg pleier. Det hender at jeg skaper et par Flax-lodd i tillegg, og på det andre loddet kom millionpremien, forteller den ferske millionæren glad.

– Det tok litt tid før det gikk opp for meg at jeg hadde vunnet. Jeg trodde vel ikke helt på det først. Det var fint å få det bekreftet på telefon, sier mannen da snakker med han dagen etter at han vant.

Premien har mannen allerede planene klare for:

– Jeg holder på å kjøpe meg hus, så premien kommer til å «forsvinne» rett inn i boligkjøpet. Det er jo helt nydelig og kommer godt med i disse dager, avslutter han fornøyd.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Flax hos 3 500 kommisjonærer

MillionFlax og flere andre Flax-varianter får du kjøpt hos rundt 3 500 butikker, kiosker og bensinstasjoner rundt om i landet. Tenk om det er denne påsken det skjer?

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler