Ble Joker-millionær på lang biltur

Ble Joker-millionær på lang biltur

JOKER-TOPP: Aksel Sømod fra Hallingby fikk jokeren og gikk til topps på premiestigen onsdag 2. september.

Ble Joker-millionær på lang biltur

Aksel Sømod så for seg en rolig kveld i bil med en kollega - men turen tok en frisk vending da han ble trukket ut som Joker-kandidat.

Mannen fra Hallingby nord for Hønefoss var i gang med en lang biltur til jobb sammen med en kollega da vi ringte for å fortelle at han var trukket ut som hovedvinner i Joker den første onsdagen i september.

Joker trekkes hver onsdag og lørdag - leveringsfrist kl. 18.00

- En bra nyhet

- Oj, det var en bra nyhet på en lang tur. Det blir spennende ut, fastslo 60-åringen.

Han var sikret en inngangspremie på 233 000 kroner og skulle velge opp eller ned på disse tallene:

1 - 4 - 3 - 0 - 3

- Jeg har bestemt meg for hva jeg skal velge, sa Aksel til programleder Ingeborg Myhre før hun satte i gang spillet. Han gikk opp på både det første tallet - med suksess, opp på det andre tallet - med suksess og opp på det tredje tallet - med fullklaff.

Der dukket nemlig jokeren opp, og Aksel suste dermed rett opp til toppremien på 1 164 000 kroner.

- Dette må vi jo feire bittelitt i kveld, men vi får komme oss fram til bestemmelsesstedet først, sa den nybakte Joker-millionæren fra Hallingby i Ringerike kommune.

Aksel leverte Joker med mobilen søndag kveld.

Her er trekningsresultatene for Joker

            

Vinnersannsynlighet Joker

Lotterispillet Joker er basert på spillerkortnummeret, og det er trekning to ganger ukentlig - i forbindelse med Lotto-trekning lørdag og Vikinglotto-trekning onsdag. Førstepremievinneren trekkes tilfeldig ut blant alle som har spilt i hver spilleomgang. Sannsynligheten for å bli trukket ut har derfor en sammenheng med hvor mange som deltar. Tar vi en gjennomsnittslørdag, ligger antall deltakere på ca. 500 000. Det betyr at sannsynlighet for å bli trukket ut er ca. 1:500 000. For en gjennomsnittsonsdag, ligger derimot antall deltakere på ca. 350 000, som da gir en vinnersannsynlighet på ca. 1:350 000. Les mer om vinnersannsynlighet for Joker her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2019: 3 331 463
  • Antall førstepremieutbetalinger i 2019: 104
  • Antall millionærer i 2019: 73
  • Høyeste premieutbetaling i 2019: 5 860 000 kr