Bli Grasrottrener med Bjørgen

Det skal avholdes Grasrottrenerkurs på Sjusjøen og i Bergen og nå kan du melde deg på.

Forfatterbilde Norsk TippingInaTaasaasenPublisert:13. januar 2020Endret:2. januar 2023

Norges Skiforbund langrenn i samarbeid med Norsk Tipping jobber sammen om Grasrottrenerkurs.

Meld deg på kurs her

Denne vinteren gjennomfører vi noen kurs som er knyttet til geografi og destinasjoner. Målet er å gi flere kunnskap om hvordan du kan drive god skiopplæring av barn på sentrumsnære områder.

­­Marit Bjørgen er kursholder sammen med andre kurslærere fra Norges Skiforbund. Kursene foregår primært på kveldstidmed unntak av Sjusjøen hvor det skal avholdes kurs både på dag- og kveldstid.

Disse kursdatoene kan du melde deg på allerede nå:

  • Bergen 10. februar kl 18:00-22:00

  • Sjusjøen 17. februar kl 10:00-14:00 og kl 18:00-22:00

Mandag 13. januar var Bjørgen på plass i Trondheim for å avholde kurs for 30 kursdeltagere, og den 21 januar ble samme kurs avholdt i Tromsø. Tidligere i år har det også blitt gjennomført kurs på Hamar i forbindelse med Idrettsgalla-helgen 4. januar. 

Meld deg på kurs her

Setter opp flere klubbnære kurs

Dersom kursdatoene over ikke skulle passe deg, kan du/dere enkelt søke om å få avholde Grasrottrenerkurs i deres område. Kurset egner seg også godt for barnehageansatte, foreldre, barneidrettstrenere, allidrettstrenere og trenere som ønsker å jobbe for å skape skiglede og drive ski- og rulleskiopplæring på en entusiastisk måte.

Idrett for alle

Noen av målene med Grasrottrenerkursene er å bidra til rekruttering og hindre frafall innen langrenn.

- Vi har som fokus at alle skal bli sett og at man skal ha riktig trening til riktig ferdighetsnivå. Alle barn og unge skal  føle en trygghet ved å komme på trening. De skal oppleve treningene som en sosial arene og bli verdsatt for de personene de er, fortelle utviklingssjef i langrenn Brit Baldishol.

Ønsker du å vite mer om hva det vil si å være en Grasrottrener? Da kan du lese mer her.

 

 

Relaterte artikler