Dette skjer bak kulissene på Lotto-trekninga

Dette skjer bak kulissene på Lotto-trekninga

Vi gir deg et innblikk i arbeidsdagen til folka som sørger for at Lotto-trekninga går som smurt.

Har du noen gang lurt på hva som skjer før, under og etter Lotto-trekninga?

Programleder, trekningsredaktører, produsent, sminkør, trekningsoperatør og flere til må være på plass for å sørge for at alt kommer i havn.

SE VIDEO: Bli med bak kulissene på en Lotto-trekning! 

 

- Har drømmejobben!

Anne Siri Nørstebø Walker jobber som trekningsredaktør. Trekningsredaktøren er en nøkkelperson under selve trekningen, i tillegg til at redaktøren jobber med vinneroppfølging etter at trekninga har gått på TV.

- Hva er det beste med å jobbe som trekningsredaktør?

- Det er å ta den berømte telefonen fra Hamar! Det er så spennende å høre hvem som svarer i andre enden og få med seg reaksjonene til de nybakte millionærene. Når du kan dele ut millioner av kroner hver uke, da har du drømmejobben, sier Anne Siri.

 

Overrasket over at det var så strengt

Anne Siri ble overrasket over hvor strengt det var med kulene og trekningsmaskinene da hun begynte som trekningsredaktør.

- Jeg hadde ikke tenkt over at kulene må veie nøyaktig like mye og at trekningsoperatøren må håndtere kulene med hansker for å unngå at det kommer fettflekker på dem som kan ødelegge for dette. Her er det nøyaktig like muligheter for alle til å vinne, og det er jo sånn det skal være, sier hun.

- Hvordan er det å ringe Lotto-millionærene? 

- Mange av millionærene tror ikke det er sant når jeg presenterer meg for dem. Ofte må det en del overbevisning til før de forstår at dette faktisk ikke er en tulletelefon. Ellers så er det mye roping og glede, men noen blir også helt stille. De mister munn og mæle rett og slett. Så går det noen sekunder før det gjerne blir litt hyl og hoi der også, sier Anne Siri.