Blikket rettes mot hovedstaden

Det er liten tvil om hva som er rundens mest interessante kamp.

TOPPFORM: Vålerenga er i storform før helgas toppoppgjør.Bildbyrån
Forfatterbilde Norsk TippingToppserienToppserienPublisert:2. juli 2021Endret:3. januar 2023

Gullkampen

Vålerenga – Rosenborg, Intilty Arena

Større enn dette blir det ikke. Begge lag står med full pott etter seks runder. Det er det beste laget offensivt mot det beste laget defensivt i årets sesong.

Vålerenga har virkelig funnet formen og ser bedre ut enn da de vant gull forrige sesong. På de to siste kampene har de vanvittige 12-0 i målforskjell. 7-0 over Klepp og 5-0-seier over Stabæk har sørget for det.

Synne Jensen er toppscorer i ligaen, mens Dejana Stefanovic og Elise Thorsnes ligger på delt tredjeplass med fem mål. Det er med andre ord mange Vålerenga-spillere som vet hvor målet står. Stefanovic topper i tillegg listen over flest assist (5).

Rosenborg slapp inn sitt første mål for sesongen mot Klepp i forrige serierunde. Likevel lar én baklengs på seks kamper seg høre.

I forrige bortekamp slo de LSK Kvinner 3-0, men de er ventet å få det tøffere i denne kampen.

Hjemmelaget har lov til å slippe inn 2 000 tilskuere til dette oppgjøret og det kan fort bli utsolgt til denne kampen. Kampstart er klokken 20.00 søndag kveld under flomlysene på Intility Arena.

Møter gamle kjente

Klepp – Sandviken, Klepp Stadion

Klepp leverte en meget god bortekamp mot Rosenborg sist, men måtte til slutt reise hjem med null poeng i bagasjen. Da det gjensto ti minutter av oppgjøret sto det 1-1, men Lisa-Marie Utland sikret tre poeng for trønderne. Helene Broch scoret Klepp sitt mål, og hun satt igjen med blandede følelser etter kampslutt. Det sier hun til klubbens hjemmeside:

– Det er alltid kjekt å score mål selvfølgelig, og ekstra gøy at det kunne gitt oss en uavgjort. Det er kjipt at vi ikke klarer å ro i land ett poeng. Ellers er jeg stolt over forsvarsspillet vårt, og at vi klarte å ta noen steg opp fra de siste kampene!

Forsvarsspillet til Klepp har nemlig vært grusomt de siste ukene. Før kampen mot Rosenborg, tapte de 5-1 og 7-0 for henholdsvis LSK Kvinner og Vålerenga.

Sandviken slo kraftig tilbake etter å ha spilt uavgjort mot bynabo Arna-Bjørnar. Onsdag kveld slo de LSK Kvinner hele 4-1 hjemme på Stemmemyren kunstgress. Det var faktisk 19 år siden sist Sandviken slo LSK Kvinner i seriespill.

Elisabeth Terland og Marit Lund var de spillerne som produserte flest målsjanser i den 6. serierunden. Begge to skapte tre muligheter hver.

Ingrid Ryland scoret to mål mot LSK Kvinner. Den andre scoringen (3-1) ble stemt frem som rundens mål:


Det mest spesielle med dette oppgjøret er at Marthine Østenstad, Elisabeth Terland og Tuva Hansen valgte å gå fra Klepp til Sandviken før denne sesongen. Klepp har blitt klart svekket etter at de tre bærebjelkene forlot klubben. Det betyr nok at vi får et heltent hjemmelag på søndag.

Sandviken er store favoritter, men de er et betydelig bedre hjemmelag enn de er bortelag. I tillegg er Klepp som regel best hjemme på eget kunstgress. Dermed kan dette oppgjøret fort bli mer spennende enn det folk tror.

Kampstart på Klepp Stadion er klokken 15.00 søndag.

Begge må ha poeng

Arna-Bjørnar – Avaldsnes, Arna idrettspark

To lag med svekket selvtillit møtes i Bergen. Arna-Bjørnar ligger nederst på tabellen med ett poeng. Avaldsnes ligger på åttendeplass med tre poeng.

Begge lag tapte 1-0 i forrige runde. Arna-Bjørnar gikk på en smell borte mot daværende tabelljumbo Kolbotn, mens Avaldsnes ble slått på eget gress av Lyn.

Arna-Bjørnar gikk altså fra å spille 1-1 mot Sandviken til å tape mot Kolbotn. Med andre ord fra årsbeste til årsverste.

Tidligere i uken fikk Mina Folland og Nora Nøss proffkontrakt med laget. 2005-modellene har begge landskamper for J16-landslaget. Så gjenstår det å se hvor mye spilletid de får denne sesongen, men signeringene virker spennende.

På papir ser laget til Avaldsnes sterkere ut, men fjorårets bronselag har skuffet stort denne sesongen. Lørdagens bortelag har vunnet de fem siste kampene lagene imellom.

Kampstart i Bergen er klokken 15.00 lørdag ettermiddag.

Må slå tilbake

LSK Kvinner – Stabæk, LSK-hallen

Dette er en kamp hjemmelaget må ta tre poeng i om de skal ha håp om seriegull denne sesongen. LSK Kvinner har etter tap for Rosenborg og Sandviken fått en luke på seks poeng å tette opp til lagene på toppen av tabellen.

Stabæk tapte 0-5 hjemme mot Vålerenga i forrige kamp. Laget fra Bærum har variert veldig i prestasjonene, men som et nyopprykket lag er de nok fornøyde med å ligge på sjuendeplass.

LSK Kvinner skal være et sterkere lag enn Stabæk, og alt annet enn tre poeng vil være et skuffende resultat. Kanskje våkner Emilie Haavi litt til liv igjen etter å ha vært anonym i to kamper på rad?

Forrige gang lagene møttes var i 2019. Da endte det 2-2 på Nadderud, mens LSK Kvinner vant 4-0 i LSK-hallen.

Kommer fra positive opplevelser

Lyn – Kolbotn, Kringsjå kunstgress

Begge disse lagene tar med seg en positiv opplevelse fra forrige serierunde. Lyn slo Avaldsnes borte og tok sesongens første borteseier, mens Kolbotn tok sesongens første trepoenger hjemme mot Arna-Bjørnar.

Lyn har variert i sesongåpningen, men borte mot Avaldsnes var de veldig gode. Runa Lillegård var et aktivum på topp og hennes første scoring for sesongen kan ikke være så langt unna.

Kolbotn var noe mer heldig mot Arna-Bjørnar. Nathalie Jørgensen ble matchvinner etter et herlig langskudd. Spiller for spiller ser dette Kolbotn-laget veldig bra ut, men poengfangsten tilsier noe annet. Kanskje var seieren på onsdag et vendepunkt?

Forrige sesong vant lagene én kamp hver mot hverandre. Begge oppgjørene endte 1-0 til det laget som var på hjemmebane.

Relaterte artikler