Brexit i Champions League?

England hadde fire lag i kvartfinalen i Champions League og to i denne ukens semifinaler, men ender det med null i finalen?

POKALEN NÆRMER SEG: Hvilke lag går til finalen i Champions League?Foto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingAtle OnsrudJensenPublisert:29. april 2019Endret:2. januar 2023

Kan Liverpool straffe Barcelona-forvaret hardere enn Manchester United klarte, og går lufta ut av Ajax-laget? Hvis ja, kan det gå mot en helengelsk Champions League-finale.

Men svaret på begge spørsmålene kan også være nei, og da blir det finale uten innslag fra Premier League, som så ut til å dominere Champions League da vi startet kvartfinalene for tre uker siden. 

Her finner du alle resultatene i Champions League

Ajax-eventyret

Halvannet år etter at de ble slått ut av Europa League-kvalifiseringen av Rosenborg, har Ajax tatt Champions League med storm. Nederlenderne var på vei mot en oppskriftsmessig endestasjon da de tapte 1-2 i første åttedelsfinale hjemme mot Real Madrid, men da var eventyret knapt begynt.  De vant nemlig hele 4-1 på Santiago Bernabeu. 

I kvartfinalen fulgte de nesten samme oppskrift. Det ble bare 1-1 hjemme mot Juventus, men i Torino imponerte Ajax igjen og vant 2-1.

Nå starter de med bortekamp - mot et Tottenham som også har imponert. Tross skader, kanskje spesielt på Harry Kane, er Spurs klare for semifinalen i det ypperste europeiske selskap for første gang på 57 år. I 1962 ble Spurs slått ut i semifinalen i serievinnercupen av Benfica, som det året vant turneringen for 2. år på rad etter at Real Madrid hadde vunnet de fem første utgavene.

Relaterte artikler